🇿🇦🥂 Wijn- en gin degustatie dagen ten voordele van vzw Boeta 🍷🇿🇦

  • Donderdag 5 oktober tussen 19h30 en 22h – Kortrijk, rechter Broeltoren – Speyetoren
  • Zaterdag 7 oktober tussen 14h en 17h – Brugge, Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30 te Sint-Andries

Top-page-title - Cape & Grapes

Boeta

Horizontaal - stippellijn - Cape & Grapes

Pieter Delanoy

Pieter Delanoy -bij het grote publiek waarschijnlijk beter bekend als De Mol 2018- is de initiatiefnemer en bezieler van de vzw Boeta.

Deze Vlaamse organisatie wil jongeren uit een township in de buurt van Simon’s Town studiekansen en een toekomstperspectief bieden. 

Naast het ondersteunen van school- en studie-initiatieven is de tweede doelstelling het uitbouwen van sportmogelijkheden en andere recreatieve activiteiten. Zodoende worden jongeren van de straat en uit de criminaliteit gehouden. 

Wij steunen Boeta omdat wij ervan overtuigd zijn dat “onderwijs een verschil kan maken in de wereld”. Een diploma betekent een kans op een betere toekomst voor de student en zijn gezin.

Voor jongeren die opgroeien in het township Ocean View, ontstaan in de jaren ’60 als gevolg van de Apartheidspolitiek van het toenmalige regime, is het leven niet eenvoudig. Voor velen is het einde van de middelbare school vaak het definitieve einde van hun schoolcarrière. Vzw Boeta kent beurzen toe aan gemotiveerde jongeren en volgt hen doorheen het studieproces.

Zelf kan je ook meter of peter worden van een student. Wij steunen Cole Simmons. Voelt u zich aangesproken, aarzel zeker niet contact op te nemen met de mensen achter dit project via info@boeta.be

Horizontaal stippellijn - kort - Cape & Grapes
Streepjes - horizontaal - klein - Cape & Grapes

Kook 1 dag mee met de Soup Kitchen

Onmogelijk vanuit België? Helemaal niet. 

Sedert een aantal jaren is er in Ocean View een goed draaiende Soup Kitchen. 

Aunty Tasha, de studenten en enkele vrijwilligers zetten zich dagelijks in om 120 straatkinderen en daklozen een ontbijt en middagmaal aan te bieden. Met een bijdrage van slechts € 12 slagen ze dagelijks in hun opzet.

Doe je mee? Neem dan vandaag nog contact. Kies je dag, stort €12 en op de gekozen dag krijg je een overzicht van wat de pot schafte en enkele leuke foto’s via Whatsapp of mail.

Je kan echt een wereld van verschil maken, zelfs met € 12! De moeite waard, toch? 

Wij willen het verschil maken

  • Onderwijs is een cruciale sleutel tot maatschappelijke verbetering en vooruitgang. Inmiddels studeerden reeds 20 jongeren af dankzij een beurs van Boeta én ze vonden passend werk.
  • In 2021 werd de Local Boeta Council in Zuid-Afrika opgericht. Zo is de vrijwilligersgroep ter plaatse omgevormd tot een sterke juridische entiteit. Zij volgen de projecten in Ocean View op en zijn de spil tussen de studenten, de gemeenschap en de Vlaamse vzw. 
  • Kleinschalige projecten in Ocean View worden gesteund, teneinde het leven aangenamer en beter te maken door te investeren in verschillende sportprojecten en uiteraard the Soup Kitchen te steunen.
Home - schoolopleiding - Cape & Grapes

Stap voor stap! ‘Ons kan maar gewoon help’

Meer dan dat is het niet, toch? Een klein druppeltje in een grote oceaan misschien, maar … wij geloven dat het kan!

We brengen u graag in contact met de mensen achter deze organisatie voor een vrijblijvend gesprek.