Top-page-title - Cape & Grapes

Boeta

Pieter Delanoy

Pieter Delanoy – bij het grote publiek waarschijnlijk beter bekend als De Mol 2018 – is de initiatiefnemer en bezieler van de vzw Boeta. Deze Vlaamse organisatie wil jongeren uit een township in de buurt van Simon’s Town studiekansen bieden. Naast het ondersteunen van school- en studie-initiatieven is de tweede grote doelstelling het uitbouwen van sportmogelijkheden en andere recreatieve activiteiten. Zodoende worden jongeren van de straat en uit de criminaliteit gehouden. Inmiddels is er ook een goed draaiende Soup Kitchen. Zij zorgen dagelijks voor een warme maaltijd voor de straatkinderen en daklozen.
verticaal - stippellijn - Cape & Grapes
Boeta is een volledig onafhankelijke vzw die kiest voor een persoonlijke, directe en resultaatgerichte aanpak.

De studenten worden geselecteerd op basis van hun motivatie en worden gevolgd en aangespoord doorheen het studieproces om de uitgestippelde doelstellingen te behalen.

Wij steunen Boeta omdat wij ervan overtuigd zijn dat “onderwijs een verschil kan maken in de wereld”...

…zoals de kerngedachte van Boeta zelf stelt. Voelt u zich aangesproken, aarzel zeker niet rechtstreeks contact op te nemen met de mensen achter dit project via www.boeta.be.

Boeta - Cape & Grapes
Tribal-lijn - Cape & Grapes

Boeta volgt intussen 20 jongeren

Vzw Boeta - Cape & Grapes - Cole Simmons
verticaal-stippellijn-2 - Cape & Grapes

Wij steunen
Cole Simons

Cole is een 16-jarige jongen uit Ocean View die sinds z’n geboorte opgroeit in de Blokke (de sociale eenkamerige woonappartementen typisch voor townships). Hij woont helemaal bovenaan, in de ‘penthouse’ zoals hij het zelf vaak al lachend noemt.

Als keeper van de Ocean View Soccer Club, droomt hij er stiekem van ooit bij een Britse club te spelen.  Gelukkig houden zijn ouders hem met z’n beide voeten op de grond.  Mama Priscilla houdt het gezin draaiende. Werk heeft ze niet, omdat ze de zorg voor de zieke grootouders – die bij hen inwonen – op zich neemt. Gelukkig kan papa Mark wel voor brood op de plank zorgen – al is het vaak maar net genoeg.

Toch willen ze hun kinderen – en zeker Cole als jongste spruit – motiveren dat goed je best doen op school en in het leven, heel belangrijk is voor een goeie toekomst. Ondertussen zit hij in het vijfde middelbaar op Simon’s Town High School waar hij het goed doet. Hoe druk het ook soms thuis kan zijn, hij zoekt altijd wel een rustig plekje op om zijn huiswerk te maken en te studeren, omdat hij weet dat een goede opleiding het verschil kan maken… en natuurlijk ook omdat hij ons niet wil teleurstellen.

Bg - Quote - home - Cape & Grapes
"Plant die goeie en die mooi sal daaruit groei"​
Tribal - Cape & Grapes

A story of Kaapwijn & Fine Dining by Peter De Leeuw

Op de hoogte blijven

Dank u voor de interesse in onze wijnen, olijfolie en Boeta.
We houden u graag op de hoogte van acties, nieuwigheden, nieuws over Boeta en andere weetjes.

*verplichte velden