Een recept vinden voor bobotie is niet zo moeilijk. Maar welke Zuid-Afrikaanse wijn past er bij? En waar kan ik deze vinden? We geven u hier het antwoord 😉
Bobotie is een typisch Zuid-Afrikaans gerecht dat ons zo terug brengt naar onze laatste reis door de Westkaap.
Deze kruidige ovenschotel bestaat uit gehakt, afgekruid met verschillende specerijen en bedekt met een mengsel van eieren en karnemelk.
Het is een eenvoudig gerecht, dat naast kruidigheid, vooral ook warmte en gezelligheid in huis brengt.
Ik kreeg dit recept tijdens onze laatste roadtrip door de Westkaap in Matjiesfontein en deel het hieronder graag met jullie. Het is vooral de kruidenmengeling die het ’em doet.
Geniet van deze heerlijke Zuid-Afrikaanse traditionele ovenschotel, met uiteraard een passende Zuid-Afrikaanse wijn.
Bij deze dampende kruidige ovenschotel kan zowel witte als rode wijn geserveerd worden.
Hieronder kan je onze aanbevelingen vinden.
Benodigdheden voor 4 personen
Voor de karnemelktopping:
Echte hartverwarmende ‘feel good food’: een gegratineerde kruidige gehaktschotel met een melkkorst.
Serveer deze schotel met ‘geelrys’ (gele gekruide rijst), een chutney en een Zuid-Afrikaans wijntje.