Top-page-title - Cape & Grapes

Elgin Ridge

Wijndomein Elgin Ridge Capeandgrapes

De regio van Elgin

Het wijndomein Elgin Ridge is gelegen in de koelere regio van Elgin. Het is één van de weinige biologisch en slechts één van de twee biodynamisch gecertifieerde wijndomeinen in Zuid-Afrika.

Tot 2006 was dit een verwaarloosde appelboerderij. Brian en Marion Smith waren actief in de IT-sector in Londen. Nadat ze hun bedrijf verkocht hadden, vestigden ze zich in Elgin. Ze hadden slechts één doel voor ogen: hun wijndroom waar te maken. Ze startten met Sauvignon Blanc; intussen zijn reeds 6,5 hectare wijngaarden aangeplant. 

De regio van Elgin kent een koeler klimaat. Door de hogere ligging van de wijngaarden, en de nabijheid van de oceaan, genieten ze van verkoelende winden. Dit zijn ideale voorwaarden voor de druiven, en dan in het bijzonder voor Sauvignon Blanc.

Biologisch en biodynamisch

De wijnboerderij is zeer uniek in zijn soort in Zuid-Afrika, door de combinatie van het biologische en biodynamische certificaat. Zo gebruiken ze het vruchtbare mest van koeien voor de bemesting van de wijngaard en moeten schapen de wijngaarden onkruidvrij houden. Kippen en ganzen bestrijden dan weer slakken en andere insecten. 

In het proces van het wijn maken komen ze minimaal tussen. Altijd staat voorop dat de smaken en de kenmerken van het terroir -de druiven, de bodem, het klimaat, de wijnstok- ten volle tot uiting moeten komen in de wijnen. Enkel wilde of natuurlijke gisten worden gebruikt. 

Ontdek deze lekkere biologische en biodynamische wijn van Elgin Ridge.

Onze selectie van dit domein