Top-page-title - Cape & Grapes

Graham Beck

Wijndomein Graham Beck - Cape & Grapes

Een wijndomein met naam

Het gekende wijndomein Graham Beck ligt in het wijngebied in de Breede River Valley-regio van de Westkaap.

Onderweg naar Kaapstad, zo’n 160 kilometer verder, tussen Robertson en Montagu passeer je aan het domein Graham Beck. Dit familiebedrijf ligt in de adembenemende Robertson Wine Valley. Graham Beck is gespecialiseerd in de Méthode Cap Classique-schuimwijnen. Deze zijn onder meer bekend om hun kwaliteit en verfijning.

De unieke terroir rond Robertson leent zich perfect voor de productie van uitstekende schuimwijnen. De combinatie van het uitzonderlijke klimaat en de rijke kalkbodems zorgt voor wijnen van wereldklasse. De kalkrijke gronden zijn er ideaal voor de productie van schuimwijnen met Chardonnay en Pinot noir. Men vergelijkt het zelfs met de regio van de Champagne.

In 1983 kocht de oprichter Graham Beck de boerderij Madeba, gelegen in de buurt van Robertson. De samenwerking met keldermeester Pieter Ferreira is de basis voor het succes. Na 32 jaar werd, bij het begin van 2022, Pierre de Klerk aangesteld als keldermeester. Hij krijgt de loodzware taak Pieter ‘Bubbles’ Ferreira op te volgen. Deze laatste wordt Chief Operating Officer binnen Graham Beck.

Methode Cap Classique

Voor de productie van de MCC’s worden twee druivenrassen gebruikt. Enerzijds zijn er de Chardonnay-druiven voor de intrinsieke fruitsmaak en de elegantie en Pinot noir anderzijds, zorgt voor de complexiteit en de afdronk. De druiven zijn afkomstig van de eigen wijngaarden en van speciaal geselecteerde percelen in de Westkaap. De uitzonderlijke klimaatomstandigheden in Robertson dragen bij aan de kwaliteit van de druiven.

De techniek van de productiemethode is identiek aan de productie van champagne. Er gebeurt een tweede gisting op fles. De smaakvolle druiven Chardonnay en Pinot Noir maken van Graham Beck een ideale en volle schuimwijn, met klasse en finesse. Niet te verwonderen dat Nelson Mandela en Barack Obama op de klantenlijst stonden.

Geniet van onderstaande pareltjes en ga met ons op zoek naar “the perfect bubble”!

Op de hoogte blijven

Dank u voor de interesse in onze wijnen, olijfolie en Boeta.
We houden u graag op de hoogte van acties, nieuwigheden, nieuws over Boeta en andere weetjes.

*verplichte velden