Top-page-title - Cape & Grapes

De Kleine Wijn Koöp

Wijndomein De Kleine Koop Capeandgrapes

Een familiale ‘Koöperasie’

De Kleine Wijn Koöp (afgeleid van het woord ‘Koöperasie) is een tweemans familiezaak. Wijnmaker Wynand Grobler was de vroegere keldermeester bij Rickety Bridge. Hij en zijn vrouw Anya produceren hun wijnen vanuit een kleine kelder in Paarl. Ze blijven persoonlijk bij het wijnmaakproces betrokken en produceren slechts miniscule volumes van hun wijnen.

Wynand haalt zijn druiven bij prestigieuze wijngaarden uit Stellenbosch, Swartland, Walker Bay, Franschhoek, Piekenierskloof en Agter-Paarl. Ze streven naar wijnen van hoge kwaliteit en zien hun bedrijf als een middel om hun creativiteit te uiten.

Liefde en fierheid voor Afrika

De Klipkers gamma is vernoemd naar de Candlewood boom (of de Pterocelastrus tricuspidatus). Het is een typische boom voor de regio van Paarl. De eigenaars van De Kleine Wijn Koöp hebben veel respect voor de natuur en het landschap. Ze maakten daarom de keuze om een deel van hun gamma deze leuke naam te geven.

Ze hebben trouwens een enorme liefde voor alles wat streekgebonden is. Hun website is dan ook opgesteld in het Afrikaans, wat hun liefde en hun fierheid voor het land en de taal onderstreept.

Het gamma van de Klipkers van De Kleine Wijn Koöp bestaat uit wijnen van frisse blends en in de 3 kleuren: een witte, een rosé en een rooi, zoals je kan terugvinden op de prachtige etiketten. Tijdens degustaties zijn dit wijnen die velen verrassen én bekoren.