Top-page-title - Cape & Grapes

Lamara

Lamara sfeer markt new capeandgrapes

In de vallei van Franschhoek, met zicht op de Simonsberg, ligt Lamara. Dit is één van onze twee Zuid-Afrikaanse leveranciers van olijfolie. Echter, bij dit domein zijn er ook Belgische roots.

U hebt dit goed gelezen! In 2014 begonnen 2 enthousiaste Belgische Zuid-Afrika liefhebbers met de herontwikkeling van deze oude fruitboerderij. Het domein is zo’n 120 hectare groot. Het opbouwen van de infrastructuur en het aanleggen van de boomgaarden was de eerste prioriteit. Inmiddels zijn de citroenboomgaarden en velden met rozemarijn in ere hersteld. De manuele oogst van de 7 hectaren olijfbomen vindt plaats in april.

De olijfolie wordt ter plaatse koud geperst. Marleen Loubser, de farm manager, is één van de beste olijfolieproevers van Zuid-Afrika. Zij stuurt het team van uitsluitend Zuid-Afrikaanse medewerkers aan. Tevens zorgde ze voor een systematische verbetering van de kwaliteit van de Extra Virgin Olive Oil.

Als één van de weinigen produceert Lamara een ongefilterde olijfolie. Dit delicaat product moet u zeker proeven! De olijfolie is beschikbaar in mooie flessen van 0,5 liter maar is eveneens in bag-in-boxes van 1 liter. Ideaal, en economisch, om uw eerste fles bij te vullen!

Ontdek dit Zuid-Afrikaanse product, met een Belgische touch. Bestellen kan per fles, al dan niet in combinatie met enkele lekkere Zuid-Afrikaanse wijnen van onze webshop. Koop uw olijfolie eens zuidwaarts en laat u verrassen!

Op de hoogte blijven

Dank u voor de interesse in onze wijnen, olijfolie en Boeta.
We houden u graag op de hoogte van acties, nieuwigheden, nieuws over Boeta en andere weetjes.

*verplichte velden