Top-page-title - Cape & Grapes

Meerhof

Wijndomein Meerhof - Cape & Grapes

Het Meerhof Wine estate ligt in de regio van Swartland, dat zijn naam dankt aan de zwarte ondergrond die veel graniet bevat. Deze regio ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Cape Town in noordelijke richting.

Al in 1751 plantte men er de eerste wijnstokken. De geringe oogst werd verkocht aan de Riebeek Kelders. Pas in het begin van deze eeuw bouwde men de tot dan tarwe- en schapenboerderij om tot een wijnboerderij. De huidige eigenaars zijn Koos en zijn zoon Erik Jansen van Rensburg. Zij kochten het domein in 2017. Samen met wijnmaker Jaco Brand, die de kennis en ervaring meebracht, bouwen ze de collectie wijnen verder uit.

De druiven zijn voornamelijk afkomstig van wijngaarden uit Swartland, van de Fairtrade boerderij Rheeboksfontein. De wijnstokken groeien op een bodem van leisteen en kwartsgrond. Het team bewerkt de wijngaarden zorgvuldig en de opbrengsten worden bewust laag gehouden. De kwaliteit van het fruit primeert op de kwantiteit.

Intussen heeft Meerhof een productiecapaciteit van 700 ton. Wij kozen enkele wijnen uit hun gamma en stellen u deze graag hier voor! U kan elke wijn apart en per fles bestellen. Het is de ideale manier om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen of wijnhuizen te ontdekken. En zoekt u een origineel geschenk? Misschien is een pakketje Zuid-Afrikaanse wijnen een leuke keuze.