Top-page-title - Cape & Grapes

Rietvallei

Het Dal van Wijn en Rozen

Rietvallei Wine Estate is een van de oudste en meest prominente wijndomeinen in Zuid-Afrika. Het is gelegen in de betoverende Robertson Wijnvallei. Het gebied staat bekend als het ‘Dal van wijn en rozen’, dankzij de prachtige wijngaarden en de omliggende rozentuinen die het landschap sieren.

Rietvallei ligt ongeveer 160 kilometer ten noordoosten van Kaapstad en bevindt zich in een regio met unieke bodemstructuren en klimaatomstandigheden die ideaal zijn voor druiventeelt. De Chardonnay en Cabernet Sauvignon gedijen hier uitstekend, terwijl de Shiraz ook van opmerkelijke kwaliteit is. 

Een rijke erfenis

Rietvallei Wine Estate, gelegen op slechts 8 kilometer ten oosten van Robertson richting de Kleine Karoo, is een bekende naam in de wereld van wijnbouw en traditie. Dit historische familiedomein, een van de pioniers in de Robertson Wijnvallei, heeft een erfgoed dat tot enkele generaties teruggaat.

De geschiedenis begon in 1864 toen Alewyn Burger het landgoed kocht voor zijn zoon Jacobus François. Tegenwoordig staat Kobus Burger, de 6e generatie van de familie, aan het roer als de bekwame wijnmaker op het domein.

Hun diepgaande kennis van de bodem en van de wisselwerking tussen natuur en wijnstok, samen met innovatieve wijnbereidingsmethoden, hebben Rietvallei gepositioneerd als een autoriteit op het gebied van wijnproductie.

De mooie diversiteit

Met 119 hectare aan wijngaarden op een uitgestrekt landgoed van 215 hectare – met toekomstige plannen om uit te breiden tot 150 hectare – is dit domein een levendig eerbetoon aan de kunst van wijnbouw en wijnmaken.

De wijngaarden van Rietvallei zijn voornamelijk aangeplant met witte nobele druivenrassen, die maar liefst 75% van de aanplant vertegenwoordigen. Van de traditionele rode muscatel tot de klassieke edele druiven zoals Sauvignon Blanc, Chardonnay, Weisser Riesling, Chenin Blanc, Viognier, Cabernet Sauvignon, Shiraz en meer, elke variëteit weerspiegelt de unieke terroir van dit historische wijndomein.

De ochtendmist, verkoelende briesjes van de Indische Oceaan en koelere nachttemperaturen zorgen voor een langzame rijping en optimale ontwikkeling van smaken en suikers in de druiven. De diversiteit van bodemtypes – van rode kalkhoudende kleileem tot diepe kalkhoudende leem, rotsachtige en zanderige alluviale gronden – biedt een rijke voedingsbodem voor de wijnstokken en voegt een unieke complexiteit toe aan elke fles van Rietvallei Wine Estate. Ontdek de rijke terroir en geniet van de prachtige wijnen die hieruit voortkomen.

We stellen u graag de wijnen voor. U kan deze per fles bestellen. Zuid-Afrikaanse wijnen bestellen in België ? Bij Cape & Grapes, de specialist in uitsluitend Zuid-Afrikaanse wijnen, zit u daarvoor zeker goed.