Top-page-title - Cape & Grapes

Vondeling

Cape & Grapes - Wijndomein Vondeling

Vondeling ligt in de omgeving van Wellington, op ongeveer 45 minuten van Cape Town. Het domein is zo’n 40 hectaren groot.

De geschiedenis van het wijn maken begint er reeds in 1704. Toen kwam de boerderij in handen van de Zweedse immigrant Oloff Bergh. Deze legde de basis van intussen meer dan 300 jaar wijn maken op deze boerderij. Sedert 2005 bottelt men hier opnieuw onder de originele naam Vondeling.

Wijnmaker Matthew Copeland, een rasechte Zuid-Afrikaan uit Paarl, werkte in Frankrijk, Zwitserland, Californië, Australië en Nieuw-Zeeland. Hij belandde in 2007 bij Vondeling om met Julian Johnsen dit domein uit te bouwen. Deze wijnbouwer streeft bij het wijn maken naar een minimale interventie. Hij wil in de wijnen zoveel mogelijk de primaire smaken van de druiven terug vinden. Principes van natuurbehoud liggen aan de basis van het beheer van de wijngaarden. Hun missie is zeer duidelijk: landbouwen voor de toekomstige generaties, maar wel op een ethische en duurzame wijze.

Vondeling heeft een grote verscheidenheid aan bodemtypes, waardoor op deze plek een grote verscheidenheid aan druivenrassen kan geteeld worden.

De Platter’s gids bekroont het onderstaande pareltje, Vondeling Babiana, met een mooie score. Geniet van het “flagship” van hun assortiment! Wenst u deze Zuid-Afrikaanse wijn te kopen? Dat kan, bestellen kan zelfs per fles.