Schenk 50 straatbewoners een warme maaltijd

Soupkitchen 0623 Capeandgrapes

Er zijn organisaties die zich onderscheiden door hun betrokkenheid en concrete acties. The Boeta Foundation uit Brugge is er zo 1 van. Eén van hun projecten is de Soup Kitchen waar dagelijks tientallen straatkinderen langs komen voor een voedzame maaltijd. Schenk dit najaar 50 straatbewoners een warme maaltijd. We vertellen u graag hoe u uw steentje kan bijdragen, zonder enige extra inspanning.

De missie van The Boeta Foundation

De doelstelling van The Boeta Foundation ligt in het verbeteren van de kwaliteit van het leven in Ocean View, een township in de nabijheid van Kaapstad. Hier leven zo’n 100.000 mensen samen.

Ja, er is zicht op de oceaan, maar de realiteit van het harde leven is er zichtbaar in de straten. Door zich te concentreren op de basisbehoeften van mensen – zoals o.a. voedsel en onderwijs – tracht Boeta een blijvende impact te maken, met als ultieme doel toekomstperspectieven te bieden.

De Ocean View Soup Kitchen

Eén van de projecten waar The Boeta Foundation zich vol overgave voor inzet, is de Ocean View Soup Kitchen. Nog belangrijker is dat deze gedragen wordt enkel en alleen door de mensen ter plekke.

De Soup Kitchen is er een essentiële pijler geworden binnen de gemeenschap. Dagelijks komen er zo’n tientallen bewoners en straatkinderen langs. Tasha Davis, zelf inwoner van Ocean View, houdt, met de zeer beperkte materiële mogelijkheden die ze ter plaatse heeft, deze Soup Kitchen draaiende, voor haar deur. Zij zorgt er voor een ontbijt, zodat de kinderen niet met een lege maag richting school trekken en een warme, voedzame maaltijd ‘s middags.

De Soup Kitchen betekent meer dan alleen een plaats waar maaltijden uitgedeeld worden. Het is een plek waar mensen samenkomen, voor een gevoel van warmte.

Het Zuid-Afrikaanse wijnpakket 'Tasha': een oproep tot solidariteit

Als een creatieve manier om fondsen te werven voor de Ocean View Soup Kitchen, lanceert Cape & Grapes een unieke najaarscampagne.

Wij selecteerden 6 Zuid-Afrikaanse wijnen voor verschillende gelegenheden en bundelden deze in een pakket. Dat kreeg de toepasselijke naam ‘Tasha’, als eerbetoon aan deze opmerkelijke vrouw.

Per verkocht Tasha pakket dragen wij €12 bij aan de Ocean View Soup Kitchen, waardoor we samen 50 straatbewoners een warme maaltijd kunnen bezorgen. Het is onze droom om met Cape & Grapes minstens 1 maand financiële steun te bieden aan dit schitterende initiatief.

Een oproep tot actie

Hoe kan jij het verschil maken?

1) Bestel vandaag nog jouw wijnpakket op https://capeandgrapes.be/product/tasha-pakket/

Vanaf 2 pakketten geniet je bovendien van een gratis verzending tot bij je thuis.

Vermeld welke dag je kiest om de Soup Kitchen te steunen. Die dag ontvang je namelijk via Whatsapp of mail foto’s vanuit Ocean View met de maaltijd van die dag.

2) Vertel het zeker door. Inspireer familie en vrienden. De feestdagen staan binnenkort voor de deur; een wijnpakket doet steeds plezier. En in dit geval, meer dan 1 keer zelfs. 

Een inspirerend duo

The Boeta Foundation en de Ocean View Soup Kitchen vormen een inspirerend duo. Met onze Zuid-Afrikaanse wijncampagne in het teken van Tasha en haar Soup Kitchen, hebben we een creatieve manier gevonden om  fondsen te werven, zonder dat het u iets extra kost. 

Geen “geschenkenstress” of tijdverlies voor u enerzijds, en anderzijds een dag erbij in de Soup Kitchen voor 50 straatbewoners, dat is wat het verschil maken, betekent. Enkel kiezen voor dit welbepaalde pakket volstaat!

Samen een positieve verandering teweeg brengen, dag per dag, een uitdaging waar wij voor gaan dit najaar. Doe je mee?

In een notendop: voor wie Boeta nog niet kent ...

VZW Boeta uit Brugge is het geesteskind van Pieter Delanoy en werd in 2012 opgericht. Deze vzw is actief in het township Ocean View, op een klein uurtje rijden van Kaapstad.

Ze doen er aan gemeenschapswerk, via o.a. een dagelijkse Soup Kitchen, waarbij een voedzame maaltijd bereid wordt voor tientallen volwassenen en straatkinderen. Daarnaast bieden ze studiekansen aan jongeren voor het behalen van hun diploma.

Wij steunen Boeta, en zijn o.a. meter en peter van ‘onze’ student Cole, omdat wij geloven dat onderwijs een cruciale sleutel is tot maatschappelijke verbetering.

Ons bezoek in het voorjaar van 2023 liet ons niet onberoerd. Het verslag van die dag lees je hier: https://capeandgrapes.be/student/op-bezoek-in-het-township-ocean-view/

Meer blogposts