Top-page-title - Cape & Grapes

Boeta

Horizontaal - stippellijn - Cape & Grapes

Boeta en Pieter Delanoy

Pieter Delanoy, misschien beter bekend als De Mol 2018, is de oprichter en drijvende kracht achter de vzw Boeta.

Deze Vlaamse organisatie heeft tot doel jongeren uit een township in de buurt van Simon’s Town studiekansen en een toekomstperspectief te bieden.

Naast het ondersteunen van onderwijs- en studie-initiatieven is de tweede doelstelling het creëren van sportmogelijkheden en andere recreatieve activiteiten. Op deze manier worden jongeren weggehouden van straat en uit de criminaliteit.

Wij ondersteunen Boeta omdat we geloven dat “onderwijs een verschil kan maken in de wereld”. Een diploma betekent een kans op een betere toekomst voor de student en zijn gezin.

Voor jongeren die opgroeien in het township Ocean View, ontstaan in de jaren ’60 als gevolg van de apartheidspolitiek van het toenmalige regime, is het leven niet eenvoudig. Voor velen betekent het einde van de middelbare school vaak het definitieve einde van hun schoolcarrière. Vzw Boeta kent beurzen toe aan gemotiveerde jongeren en begeleidt hen gedurende het hele studieproces.

Je kunt ook peetouder worden van een student. Wij steunen Cole Simmons. Als u geïnteresseerd bent, aarzel dan niet om contact op te nemen met de mensen achter dit project via info@boeta.be.

Horizontaal stippellijn - kort - Cape & Grapes
Streepjes - horizontaal - klein - Cape & Grapes

Kook 1 dag mee met de Soup Kitchen

Onmogelijk vanuit België? Absoluut niet.

Al enkele jaren draait er in Ocean View een succesvolle Soup Kitchen.

Aunty Tasha, samen met de studenten en enkele vrijwilligers, zetten zich in om 120 straatkinderen en daklozen een ontbijt en middagmaal te bieden. Met een bijdrage van slechts € 12 kan jij hen hierin steunen.

Doe je mee? Neem vandaag nog contact op. Kies je dag, stort € 12 en op de gekozen dag ontvang je een overzicht van wat er is bereid en enkele leuke foto’s via Whatsapp of e-mail.

Met slechts € 12 kun je echt een wereld van verschil maken! Het is de moeite waard, toch? 

Wij willen het verschil maken

  • Onderwijs vormt een essentiële sleutel tot maatschappelijke vooruitgang en verbetering. Dankzij een beurs van Boeta hebben al 20 jongeren hun studie afgerond en passend werk gevonden.

 

  • In 2021 werd de Local Boeta Council in Zuid-Afrika opgericht, waardoor de lokale vrijwilligersgroep is getransformeerd tot een sterke juridische entiteit. Zij houden toezicht op de projecten in Ocean View en fungeren als verbindingspunt tussen de studenten, de gemeenschap en de Vlaamse vzw.

 

  • Kleinschalige projecten in Ocean View worden ondersteund om het leven van de bewoners te verbeteren. Dit omvat investeringen in diverse sportinitiatieven en uiteraard de voortzetting van de steun aan de Soup Kitchen.

Stap voor stap! ‘Ons kan maar gewoon help’

Meer dan dat is het niet, toch? Een klein druppeltje in een grote oceaan misschien, maar … wij geloven dat het kan!

We brengen u graag in contact met de mensen achter deze Vlaamse organisatie voor een vrijblijvend gesprek.