🇿🇦🥂 Wijn- en gin degustatie dagen ten voordele van vzw Boeta 🍷🇿🇦

  • Donderdag 5 oktober tussen 19h30 en 22h – Kortrijk, rechter Broeltoren – Speyetoren
  • Zaterdag 7 oktober tussen 14h en 17h – Brugge, Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30 te Sint-Andries

Top-page-title - Cape & Grapes

Zuid-Afrikaanse gins

Horizontaal - stippellijn - Cape & Grapes

De oorsprong

De basis van Zuid-Afrikaanse gins of eender welke andere is een neutrale alcohol. Deze wordt op smaak gebracht met diverse natuurlijke ingrediënten, botanicals genaamd. Zij zijn een onmisbare en allesbepalende component in de ginproductie.

De jeneverbes is de bekendste component. Er zijn veel botanicals beschikbaar, zoals korianderzaad, citrusvruchten, …. maar meestal worden er een tiental gebruikt. Elke producent legt zijn eigen accenten. Het aanbod is dus ontzettend divers.

In de jaren ’60 verdween gin uit de belangstelling. Wodka werd populair. Aan het eind van de vorige eeuw brachten Tanqueray en Bombay Sapphire nieuwe ginsoorten op de markt. Deze sprongen in het oog en vielen in de smaak bij het jongere publiek, hipsters en bartenders. De gin was aan een revival begonnen. Communicatie en een doorgedreven marketing deden de rest.

En u, bent u klaar om Zuid-Afrikaanse gins te kopen?

General's Gin Cape and Grapes
Horizontaal stippellijn - kort - Cape & Grapes
Streepjes - horizontaal - klein - Cape & Grapes

Ruiken en proeven

Bij het ruiken aan de gin komen langzamerhand de verschillende aroma’s vrij.

Gin smaakt erg sterk als je het puur drinkt. Het kan zelfs een scherp en onprettig gevoel in de keel geven. Door zijn droge smaak wordt gin dan ook zelden puur gedronken.

Proeven doe je natuurlijk best zo naturel mogelijk. Ontdek de verschillende smaken zoals toetsen van kaneel, die zullen zorgen voor een warme, kruidige smaak. Rozenblaadjes geven dan weer een bloemige, zoete toets. Zoethout brengt uiteraard meer die typische dropsmaak mee.

Zuid-Afrika is inmiddels ook actief als ginproducent. We bieden enkele van de bekendste aan zoals Six Dogs, The General’s Gin en Bloedlemoen. Deze verschillende gins, al dan niet met toegevoegde aroma’s, zijn een ware ontdekking.

Alcoholvrije variant

We bieden ook een non-alcoholische Zuid-Afrikaanse aperitief aan, Abstinence.

Deze is gemaakt op basis van zorgvuldig geselecteerde botanicals uit de inheemse flora rond Cape Town. Serveer deze aperitief met een frisse tonic en werk af met een schijfje pompelmoes en verse rozemarijn.

Zuid-Afrikaanse gins kopen?

Bij Cape & Grapes zit u zeker goed.

We selecteerden voor u enkele toppers en helpen u met veel zorg en een vleugje Afrikaanse warmte graag verder!