Top-page-title - Cape & Grapes

Zuid-Afrikaanse gins

Horizontaal - stippellijn - Cape & Grapes

De oorsprong

De basis van Zuid-Afrikaanse gins, en gins in het algemeen, is neutrale alcohol. Deze alcohol wordt verrijkt met verschillende natuurlijke ingrediënten, ook wel botanicals genoemd. Deze botanicals zijn essentieel en hebben een allesbepalende rol in de productie van gin.

De jeneverbes is wellicht de meest bekende botanical. Er zijn talloze andere, zoals korianderzaad, citrusvruchten, …. Doorgaans wordt een selectie van ongeveer tien verschillende gebruikt. Elke producent legt zijn eigen accenten, waardoor het aanbod aan gin buitengewoon divers is.

In de jaren ’60 raakte gin uit de mode en won wodka aan populariteit. Aan het einde van de vorige eeuw brachten merken als Tanqueray en Bombay Sapphire nieuwe varianten gin op de markt, die de aandacht trokken en in de smaak vielen bij een jonger publiek, hipsters en bartenders. Hiermee begon een ware heropleving van gin. Effectieve communicatie en doordachte marketing deden de rest.

En u, bent u klaar om Zuid-Afrikaanse gins te ontdekken en te kopen?

General's Gin Cape and Grapes
Horizontaal stippellijn - kort - Cape & Grapes
Streepjes - horizontaal - klein - Cape & Grapes

Ruiken en proeven

Bij het ruiken aan de gin komen geleidelijk aan verschillende aroma’s vrij.

Gin heeft een sterke smaak als je het puur drinkt, wat zelfs een scherp en onaangenaam gevoel in de keel kan veroorzaken. Vanwege zijn droge smaak wordt gin zelden puur gedronken.

Ontdek de verschillende smaken, zoals hints van kaneel die zorgen voor een warme, kruidige smaak. Rozenblaadjes voegen een bloemige, zoete toets toe, terwijl zoethout de kenmerkende dropsmaak biedt.

Zuid-Afrika heeft zich inmiddels ook gevestigd als ginproducent. We bieden enkele van de bekendste merken aan, zoals Six Dogs, The General’s Gin en Bloedlemoen. Deze diverse gins, al dan niet met toegevoegde aroma’s, zijn een ware ontdekking.

Alcoholvrije variant

We bieden ook een non-alcoholische Zuid-Afrikaanse aperitief aan, Abstinence.

Deze is gemaakt op basis van zorgvuldig geselecteerde botanicals uit de inheemse flora rond Cape Town. Serveer deze aperitief met een frisse tonic en werk af met een schijfje pompelmoes en verse rozemarijn.

Zuid-Afrikaanse gins kopen?

Bij Cape & Grapes zit u zeker goed.

We selecteerden voor u enkele toppers en helpen u met veel zorg en een vleugje Afrikaanse warmte graag verder!