Top-page-title - Cape & Grapes

Zuid-Afrikaanse wijnen

Genieten met bubbels van Vrede en Lust - bij Cape & Grapes
Horizontaal - stippellijn - Cape & Grapes

Een Mediterraans klimaat

Voor wijnliefhebbers die willen genieten van wijntoerisme of Zuid-Afrikaanse wijnen willen kopen, is de regio rond Kaapstad dé plek bij uitstek.

Het gebied waar wijnbouw plaatsvindt in Zuid-Afrika is beperkt tot de Westkaap. Een warm Mediterraans klimaat met natte winters en aangename, droge zomers is immers essentieel voor wijnbouw. De temperatuurverschillen tussen zomer en winter moeten relatief klein zijn. Dit maakt de Westkaap, van Paarl en Swartland tot Elgin en Elim, ideaal voor wijnbouw.

Zuid-Afrika staat op de 9e plaats als grootste wijnproducent ter wereld. De meest aangeplante druivenrassen zijn Chenin en Cabernet Sauvignon, gevolgd door Chardonnay en Shiraz.

Na de economische boycot en het einde van de Apartheid in de jaren ’90 heeft Zuid-Afrika vele nieuwe aanplantingen gezien. Nieuwe familiedomeinen zijn ontstaan in gebieden zoals de Hemel-en-Aarde Vallei, Elgin en Stellenbosch.

Tegenwoordig wordt de wijnindustrie geleid door de tweede generatie wijnmakers. Ze hebben hun kennis over de hele wereld opgedaan en zijn vervolgens teruggekeerd naar Zuid-Afrika. Ze zijn klaar om nieuwe, elegante wijnen te produceren voor de internationale markt.

En u, bent u klaar om Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen?

 
Horizontaal stippellijn - kort - Cape & Grapes
Streepjes - horizontaal - klein - Cape & Grapes
Manuele druivenpluk bij Warwick Estate - bij Cape & Grapes

Principes van minimale interventie in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw

Het oogsten van druiven gebeurt meestal met de hand in Zuid-Afrika, waarbij de meeste wijnmakers het principe van minimale interventie toepassen.

Het IPW-logo (Integrated Production of Wine), geïntroduceerd in 1991, legt richtlijnen vast met betrekking tot CO2-uitstoot, watergebruik en het behoud van natuurlijke habitats. Maar liefst 90% van alle wijndomeinen in Zuid-Afrika zijn gecertificeerd door IPW.

Sinds 2010 dragen alle wijnen die IPW-gecertificeerd zijn deze sticker als bewijs van hun naleving van de gestelde normen.

Wij willen het verschil maken als jullie onze Zuid-Afrikaanse wijnen kopen

  • Binnen onze kleine organisatie nemen we alles in eigen hand.
  • Bij ons kan je per fles bestellen, of het nu gaat om wijnen, gins of olijfoliën. Dit vonden we belangrijk, vooral voor een wijngebied dat nog relatief onbekend is.
  • We ondersteunen The Boeta Foundation, waarbij de economische en maatschappelijke doelen mooi samenkomen.
Bij Cape & Grapes steken we de handen uit de mouwen

Zuid-Afrikaanse wijnen kopen?

Bij Cape & Grapes zit u zeker goed. Zuid-Afrika heeft een schitterend aanbod aan wijnen. Vergeet de zondoorstoofde wijnen uit het verleden en maak kennis met de nieuwste generatie wijnmakers.

We helpen u met veel zorg en een vleugje Afrikaanse warmte graag verder!