Onze blogs

Wijn en gerecht

Bobotie

Bobotie is een typische Zuid-Afrikaanse ovenschotel. Het is een heerlijk kruidig gerecht, op basis van gehakt. Deze kruidige schotel is bovendien eenvoudig om te maken. En wij hebben er natuurlijk heerlijke wijnen bij!

Lees verder »
De wijnmarkt

Tijd om te oogsten in Zuid-Afrika

Het moment van de oogst ligt niet precies vast, maar hangt af van verschillende factoren en kan jaarlijks verschillend zijn.
Januari is daarom een spannende maand in Zuid-Afrika voor de wijnbouwers. Lees hier het verhaal van Delaire Graff over de start van de oogst van 2024.

Lees verder »
Warwick de druivenpluk Capeandgrapes
De wijnmarkt

Ontdek een wereld van excellente smaken: Zuid-Afrikaanse wijnen

In de schilderachtige heuvels en vruchtbare valleien van Zuid-Afrika gedijt een wijnindustrie die de wereld heeft veroverd met zijn kwaliteit en aanbod. Zuid-Afrikaanse wijnen hebben de afgelopen decennia een opmerkelijke evolutie doorgemaakt en vandaag de dag worden ze terecht beschouwd als enkele van de meest gewaardeerde terroirs over de hele wereld.

Lees verder »
Zuid-Afrikaanse wijn bij mosselen
Wijn en gerecht

Welke wijn serveer je bij mosselen?

Die zalige Zeeuwse mosselen … het mosselseizoen luidt voor mij echt de zomer in. Verschillende bereidingswijzen vragen om verschillende passende wijnen. Waarom eens niet kiezen voor een Zuid-Afrikaans wijntje? We stellen er u een aantal voor.

Lees verder »
Constantia Glen
De wijnmarkt

Constantia Glen

Het bekroonde wijndomein Constantia Glen ligt in de vallei van Constantia. Op een boogscheut van het centrum van Cape Town levert dit boutique wijnhuis prachtige ‘cool climate’ wijnen af.

Lees verder »