Onze blogs

Malva Pudding
Wijn en gerecht

Malva pudding

Malva pudding is een typisch Zuid-Afrikaans dessert. Het is een heerlijke cake, met sponsachtige structuur, overgoten met een lekkere saus. Dat maakt hem net zo smeuïg. Hij is bovendien snel klaar. En wij hebben er natuurlijk heerlijke wijntjes bij!

Lees verder »
Bezoek aan het wijndomein Remhoogte
De wijnmarkt

Remhoogte First Light Chenin Blanc

Het wijndomein Remhoogte is gelegen net buiten het centrum van Stellenbosch, op de flanken van de Simonsbergen. Chris Boustred, de wijnmaker vertelt u met passie en kennis over zijn First Light Chenin Blanc. Interesse in deze schitterende wijn? Aarzel niet! Bij Cape & Grapes kan u per fles bestellen.

Lees verder »
Wijndomein Remhoogte
De wijnmarkt

Remhoogte Vantage Pinotage

Het wijndomein Remhoogte is een echt familiebedrijf. Gelegen net buiten het centrum van Stellenbosch, op de flanken van de Simonsbergen, werden op deze boerderij reeds druiven aangeplant in de vroege 19e eeuw. De wijnbouwer vertelt u meer over zijn Vantage Pinotage. Vol passie en gedreven door kennis! Interesse in deze schitterende wijn? Aarzel niet!

Lees verder »
Student

Boeta 10 jaar verder

Wat startte met kleinschalige, vrijblijvende hulp aan het township Ocean View in Kaapstad door Pieter Delanoy, groeide op 10 jaar tijd uit tot een veel groter verhaal. Studenten behaalden hun einddiploma en vonden passend werk dankzij de steun en subsidie van Boeta, de Soup Kitchen in Ocean View draait op volle toeren en inmiddels werd ook een Zuid-Afrikaanse legale structuur op poten gezet. 14 studenten lopen in 2022 school dankzij een beurs. Maar de droom gaat veel verder dan dat. Na 10 jaar is enige trots op de realisaties toch wel op zijn plaats. Tijd om een balans op te maken en vooral om in oktober feest te vieren!

Lees verder »
Op de hoogte blijven

Dank u voor de interesse in onze wijnen, olijfolie en Boeta.
We houden u graag op de hoogte van acties, nieuwigheden, nieuws over Boeta en andere weetjes.

*verplichte velden