Top-page-title - Cape & Grapes

Over ons

Over Sonja en Michel

Cape & Grapes is ons persoonlijk wijnverhaal. We stellen ons graag heel kort aan u voor.

Sonja studeerde bedrijfseconomie in Gent en behaalde er ook een Speciale Licentie in Marketing; Michel studeerde af als Handelsingenieur in Mons. Na een carrière van meer dan 10 jaar bij verschillende multinationals en 20 jaar in een eigen AD Delhaize, voelden we in 2018 dat het tijd werd om een nieuwe richting uit te gaan.

Het was al heel snel duidelijk dat we samen een nieuwe uitdaging wilden aangaan, en hierbij niet alleen een economisch doel voor ogen hadden, maar vooral ook het sociale luik van het verhaal niet uit het oog wilden verliezen.

Zuid-Afrikaanse wijnen Cape and Grapes
verticaal - stippellijn - Cape & Grapes
We hadden intussen heel wat ervaring en kennis opgebouwd rond voeding en wijnen.

Tijdens onze reizen bracht de interesse in gastronomie en wijnen ons altijd naar bestemmingen waar deze 2 elementen een hoofdrol speelden.
Vrienden stelden ons na 2018 dan ook regelmatig de vraag of we iets met wijn, meer bepaald Zuid-Afrikaanse wijn, zouden gaan doen. Het amuseerde ons dat onze liefde voor wijn en Zuid-Afrika hen duidelijk niet was ontgaan.

We ontdekten dat er zoveel meer is buiten de vaste, gekende wijnwaarden in Europa en de Verenigde Staten, en belandden zo in Zuid-Afrika.

We waren niet alleen onder de indruk van het prachtige land, maar ook van het aanbod en de kwaliteit van de Zuid-Afrikaanse wijnen. Zoeken, proeven, ontdekken, … was dus de boodschap. Wijn proeven is geen wetenschap, maar als alles samenkomt, is er pure harmonie. En daar worden wij gelukkig van.

We stortten ons dus in een nieuw avontuur, een webshop met Zuid-Afrikaanse wijnen en olijfoliën. Inmiddels breidden we ons aanbod ook uit met Zuid-Afrikaanse gins.

Het werd een hele uitdaging op alle gebied. Want in wijnen, marketing en verkoop hadden we al heel wat kennis en ervaring, maar van sociale media, SEO-marketing en de ontwikkeling van een webshop wisten we maar weinig. Onze grootste troef, m.n. het werken à la carte, volgens de wensen en noden van elke klant, geeft ons ook de grootste voldoening. Gelukkig kunnen we af en toe ook rekenen op onze zonen; Cape & Grapes is een echte familie-onderneming.

“Lekker eten, in fijn gezelschap, met een goed glaasje wijn uit het land waar wij ons hart verloren”, wat wil je nog meer? We hopen deze passie met u te mogen delen!

Baie Dankie hiervoor!

Sonja & Michel

Tribal-lijn - Cape & Grapes
Bg - Quote - home - Cape & Grapes
"Maak foute, giggel baie, vat kanse, vertrou jouself en volg jou hart."​
Tribal - Cape & Grapes