Chris Boustred stelt zijn Remhoogte First Light Chenin Blanc voor

Een (h)echt familiedomein

We laten de wijnmaker zelf aan het woord om zijn Remhoogte First Light Chenin Blanc aan u voor te stellen. Dit wijndomein is trouwens een schoolvoorbeeld van een familiale onderneming.

De familie Boustred kocht de boerderij in de jaren ’90 nadat een einde kwam aan de apartheidspolitiek. Inmiddels staan de zonen Chris en Rob aan het hoofd van dit 55 hectare grootte domein, met zicht over de universiteitsstad Stellenbosch. Chris is de wijnmaker. Hij behaalde zijn diploma oenologie aan de universiteit van Stellenbosch en deed nadien wereldwijd ervaring op. 

Chenin Blanc

Hij startte met het maken van Chenin Blanc bij zijn terugkeer naar Zuid-Afrika in 2007. Remhoogte heeft slechts één wijngaard met Chenin Blanc. Deze is inmiddels 36 jaar oud.

Ze maken 2 verschillende stijlen. Deze First Light is een frisse, lichte Chenin, zonder houttoetsen; ideaal op een warme, zomerse dag of bij lichte visgerechten. 

In deze wijn proef je tropische aroma’s, in combinatie met citrus. De Remhoogte First Light Chenin Blanc 2021 wordt bekroond met 87 punten in de Platter’s Gids.

Ontdek de passie waarmee deze wijnmaker met de Chenin Blanc druif aan het werk is gegaan. Ontdek het domein Remhoogte op de flanken van de Simonsbergen in Stellenbosch.

Het wijndomein Remhoogte - beschikbaar bij Cape and Grapes

De productie bij het wijndomein Remhoogte - beschikbaar bij Cape and Grapes

Bezoek aan het wijndomein Remhoogte - beschikbaar bij Cape and Grapes