Top-page-title - Cape & Grapes

Alvi’s Drift

Alvi's Drift Capeandgrapes

Een familiebedrijf van generaties

Het wijndomein Alvi’s Drift is gelegen op Scherpenheuwel Road in Breede River Valley in Worcester, ten oosten van Cape Town. Het familiebedrijf is een mooi voorbeeld van de ervaring van generaties, actief in de wijnbouw, en het nastreven van een droom van de jongere generatie met een voortdurend zoeken naar innovatie, perfectie, kwaliteit en smaak.

De boerderij is in handen van de familie Van der Merwe. Vader Bertie, samen met de zonen, Johan, een advocaat en Alvi, een dokter, runnen de farm. Naast hen staat keldermeester, Riaan Marais. 

Het domein ontleent zijn naam aan de laagwaterbrug die over de Breede Rivier werd gebouwd. Het was grootvader Albertus Viljoen Van der Merwe, kortweg Alvi, die in 1928 de brug bouwde om de boerderij met het dorp te verbinden.

Een goed draaiende en veelzijdige boerderij

Naast de 430 hectare wijnranken is er ook een grote melkveestapel, een kaasmakerij, een varkenshouderij en een boomgaard voor citrusvruchten en steenfruit.

De Alvi’s Drift wijnkelder is de plaats waar zorgvuldig geselecteerde druiven worden gekneusd en geperst. De druiven worden in de vroege ochtend geplukt voor een optimaal smaakbehoud. Men past een combinatie van enerzijds moderne en traditionele productietechnieken toe met anderzijds een weinig ingrijpende aanpak in het wijn maken zelf. De wijnmakerij is intussen goed voor een productie van 7000 ton.

Hun wijnen kenmerken zich meestal als intens, met een volle mond van rijp, zoet fruit. Ontdek deze aangename, ongecompliceerde wijnen. Ze bieden veel kwaliteit in het glas voor hun prijs. Wij stellen u de Signature Range voor, een selectie van monocépage wijnen.