Top-page-title - Cape & Grapes

Prince Albert

Ontdek de smaken van Prince Albert: een olijfolieparadijs in de Zuid-Afrikaanse Karoo

Diep verscholen in de rustieke uitgestrektheid van de Zuid-Afrikaanse Karoo ligt het schilderachtige stadje Prince Albert. Het is een oase van rust en charme, waar de tijd misschien zelfs even bleef stil staan. Temidden van de ruige bergketens en uitgestrekte vlaktes, biedt dit idyllische stadje een betoverende ontsnapping aan de drukte van het moderne leven. Maar het is niet alleen de natuurlijke schoonheid die bezoekers naar deze verborgen schat trekt. Prince Albert staat ook bekend om zijn voortreffelijke olijfolie, waarvan de oorsprong teruggaat tot eeuwenoude tradities en de vruchtbare gronden van de Karoo.

Het verhaal achter Prince Albert olijfolie

In het hart van Prince Albert ligt een olijfoliedomein van uitzonderlijke kwaliteit: Prince Albert Olive Oil. Dit familiebedrijf, geworteld in de rijke tradities van de Karoo, heeft een reputatie opgebouwd voor het produceren van enkele van de meest verfijnde olijfoliën van Zuid-Afrika. Het verhaal van Prince Albert Olive Oil begint bij de passie van de familie voor het land en de eeuwenoude kunst van olijfolieproductie.

De Karoo, bekend om zijn droge klimaat en weelderige biodiversiteit, creëert ideale omstandigheden voor het gedijen van olijfbomen. Door de combinatie van zonnige dagen, koele nachten en een rijke bodem zijn de olijven er van uitzonderlijke kwaliteit, vol van smaak en karakter.

Fred Badenhorst, geboren en getogen op Groot Constantia, zet er samen met zijn zoon Hein de traditie van het boeren voort. Daarnaast zijn beiden ook actief in de wijnbouw en gekend van de AA Badenhorst Family Wines.

De toewijding aan kwaliteit

De olijfgaarden strekken zich uit over de schilderachtige landschappen van de Karoo, waar ze gedijen onder de warme zon en in de vruchtbare bodem. Met zorgvuldig handmatig onderhoud en aandacht voor detail gedurende het hele productieproces, streven ze ernaar om olijfolie van de hoogste kwaliteit te leveren.

De Extra Virgin Olive Oil is samengesteld uit een seizoensgebonden selectie van Frantoio, Coratina en FS17 olijfvariëteiten. Het is een zuivere, goed gebalanceerde medium stijl olijfolie, met toetsen van groen fruit, gras en artisjok.

Deze olijfolie draagt tevens het kwaliteitszegel SA Olive CTC Seal, wat betekent dat de producent bevestigt dat de inhoud 100% Zuid-Afrikaans is. Het oogstjaar staat eveneens duidelijk vermeld, wat de versheid van de olie aangeeft. De producent houdt zich aan de normen van de SA Olive Codes of Practice. Deze zijn gebaseerd op internationale kwaliteitsnormen. Er is een eerlijke en transparante etikettering, maw. als op het etiket staat dat de inhoud Extra Virgin is, controleert de producent of de inhoud inderdaad Extra Virgin is en niet Virgin, of een geraffineerde olijfolie.

Een mooi aanbod

Deze olijfolie heeft een originele verpakking, namelijk in een traditioneel blik. Ze wordt aangeboden in 2 formaten: 500 ml en 1 liter. U kan deze olijfolie gebruiken in dressings en marinades, in dips of om uw gerechten subtiel af te werken. De Prince Albert Extra Virgin olijfolie is een smaakvolle toevoeging in en aan uw keuken.

Zuid-Afrikaanse olijfolie bestellen in België? Bij Cape & Grapes, de specialist in uitsluitend Zuid-Afrikaanse producten, zit u daarvoor zeker goed. U kan deze bij de verzending combineren met Zuid-Afrikaanse wijnen en gins.

Wij hebben geen fysieke winkel, maar u bent steeds welkom om uw producten af te halen na een seintje.