Top-page-title - Cape & Grapes

Ridgeback

Capeandgrapes wijndomein Ridgeback

Het wijndomein Ridgeback is gelegen ten noorden van Paarl, op een tiental kilometer van Wellington. Het landgoed strekt zich uit over een oppervlakte van 65 hectare.

De Rhodesian Ridgeback hond is het boegbeeld. De vastberadenheid en ruwheid staan symbool voor de Afrikaanse pioniersgeest. Deze hond werd namelijk oorspronkelijk ingeschakeld voor de leeuwenjacht. Intussen heeft dit hondenras een rijke stamboom en wordt het bewonderd door liefhebbers over de hele wereld.

Toit Wessels is de wijnmaker op dit schitterende domein. Hij heeft de ervaring en kennis om elegante en krachtige wijnen te maken. De passie voor wijn, familie en duurzaamheid heeft het voltallige team ertoe aangezet anders te denken en vooral ook vooruitstrevend te zijn. Hun filosofie kan samengevat worden in 4 woorden: passie, toewijding, kwaliteit en consistentie.

De wijngaarden liggen op de noordelijke hellingen van het Paarlgebergte. Ridgeback Wines produceerde zijn eerste witte wijn in 2000. Twintig jaar later produceren ze onder 3 verschillende labels, waarvan Ridgeback het premium label is, dat de nadruk legt op topkwaliteit en presentatie van zowel rode als witte monocépages en blends.

Wij stellen u hierbij een door Platter’s bekroonde Viognier voor. Kenmerkend voor de wijnen van Ridgeback is hun kracht en hun typische en exclusieve karakter. Proef deze topper. Wenst u de Ridgeback Viognier te kopen? Dat kan, bestellen is mogelijk, zelfs per fles.

Onze selectie van dit domein

Op de hoogte blijven

Dank u voor de interesse in onze wijnen, olijfolie en Boeta.
We houden u graag op de hoogte van acties, nieuwigheden, nieuws over Boeta en andere weetjes.

*verplichte velden