Top-page-title - Cape & Grapes

Too much Truth

Een West-Vlaamse Passie voor Zuid-Afrikaanse Wijnen

In het hart van West-Vlaanderen vindt men de gepassioneerde wijnmaker Sebastian Vannevel. Met zijn eerste reeks wijnen onder de naam “Too much Truth” brengt hij een stukje van zijn eigen verhaal tot leven, waar vakmanschap en liefde voor eerlijke wijn samenkomen.

Sebastian genoot een opleiding tot Bachelor in Science, Viticulture and Oenology. Nadien volgde nog een doctoraat in de Oenology, aan de universiteit van Stellenbosch. Deze wetenschappelijke kennis samen met zijn expertise in de wijnwereld vormen de solide basis voor dit nieuwe avontuur.

Too much Truth is het resultaat van een samenwerking tussen de familie Vannevel enerzijds en Michael Böll, eigenaar van 5 hectare grond in Stellenbosch, anderzijds.

Wijnen met een betekenisvolle naam

De missie klinkt eenvoudig: “take the bullshit out of wine”. Of anders gezegd, weg met alle flauwekul rond wijnen. De wijnmaker streeft naar het ontrafelen van de complexiteit van de wijn. Dit idee vormt de drijvende kracht achter deze nieuwste wijnen, met de veelzeggende naam ‘Too much Truth’.

Van de start tot de finish

Enkel de beste druiven afkomstig van de kleine boerderij gelegen op de hellingen van de Simonsbergen in Stellenbosch worden met zorg duurzaam en handmatig geteeld. Ze worden geoogst op het hoogtepunt van hun rijpheid, wat resulteert in wijnen vol smaak en karakter. De bodem bestaat uit graniet en leisteen, wat de wijnen een eerder mineraal karakter zal geven.

Sebastian Vannevel presenteert met trots twee wijnen die hij vanaf het prille begin zelf heeft gecreëerd, van het aanplanten van de wijnstokken tot het bottelen van de flessen. Er is een een elegante Chardonnay en een verfijnde rode blend, op basis van Cabernet Sauvignon, Sangiovese en Malbec.

‘Too much Truth’ is het gepassioneerde project van de familie Vannevel. Hierin komen de toewijding aan eerlijke wijn en het streven naar uitmuntendheid samen. De roots liggen weliswaar diep verankerd in de West-Vlaamse bodem. De liefde voor de Zuid-Afrikaanse wijncultuur heeft uiteindelijk geleid tot de creatie van eigen wijnen onder het label “Too much Truth”. Een ode aan de harmonie tussen de Vlaamse afkomst en het Zuid-Afrikaanse avontuur.