Onze blogs

Wijn en gerecht

Pinotage viert 100 jaar: de Zuid-Afrikaanse trots in het glas

Pinotage, de unieke Zuid-Afrikaanse druif, ontstond in 1925 uit een kruising van Pinot Noir en Cinsault.
Deze druif wordt zowel als single varietal, in rode blends als rosé geproduceerd en combineert uitstekend met stevige gerechten en kazen.
Ontdek bij Cape & Grapes ons actuele aanbod Pinotage-wijnen en proef deze Zuid-Afrikaanse trots zelf.

Lees verder »
Wijn en gerecht

Struisvogeltartaar

Struisvogeltartaar is een verfijnd en smaakvol gerecht, ideaal voor een bijzondere avond. Het roept de sfeer van Zuid-Afrika op en wordt dankzij onze bijpassende Zuid-Afrikaanse wijnen helemaal compleet.

Lees verder »
Wijn en gerecht

Welke wijn serveren bij mosselen?

Met de veelzijdige selectie Zuid-Afrikaanse wijnen van Cape & Grapes kun je elk mosselgerecht naar een hoger niveau tillen en genieten van een culinaire ervaring die de smaken van de zee en het land combineert.
Proost op de perfecte combinatie van wijn en mosselen met deze Belgische-Zuid-Afrikaanse combo!

Lees verder »