Top-page-title - Cape & Grapes

Benguela Cove

Een unieke ligging

Het wijndomein Benguela Cove is gelegen in de koelere Walker Bay regio. Deze ligt op ongeveer 20 kilometer van Hermanus, aan de zuidelijke rand van Zuid-Afrika. Het is trouwens een ideale plek om walvissen te spotten. 

De unieke ligging is ideaal voor de wijnbouw. De zeebries, afgekoeld door de Benguela stroom komende van Antartica, zorgt ‘s nachts voor de afkoeling van de druiven en de wijnstokken. Dit is meer dan nodig na de hitte overdag. Anderzijds zorgt de grotere regenval in deze regio voor voldoende natuurlijke irrigatie. Door deze natuurelementen is dit de perfecte plek voor een wijngaard.

De wijngaard

De wijnstokken worden aangeplant op de koelere hellingen. Door de nabijheid van de oceaan en de winden zijn de bessen en bladeren er kleiner. Al met al is dit zeer bevorderlijk voor de kwaliteit van de druiven. De bodem is een combinatie van klei en kalk. Dit draagt bij aan verfijning en elegantie in het glas. 

Het wijndomein Benguela Cove telt 70 hectare wijngaarden en 10 hectare olijfgaarden. Johann Fourie, de wijnmaker van Benguela Cove, produceert elegante cool climate wijnen. Deze voldoen aan verwachtingen van kwaliteit, elegantie, karakter en evolutie. De fantastische wijnen werden reeds meermaals bekroond in de Platter’s gids, de referentie voor Zuid-Afrikaanse wijnen.

Een prachtig landgoed

Benguela Cove is een luxueus wijnlandgoed. Het zicht op de Atlantische oceaan is er ongelooflijk. Bij een bezoek aan de regio van de Hemel & Aarde vallei moet u zeker langsgaan!

Wil u graag deze fantastische Kaapse wijnen kopen? Neem een kijkje hieronder; u vindt er onze selectie terug. Bij elke wijn vindt u tevens een uitgebreide degustatiefiche. Al onze wijnen zijn per fles bestelbaar.

Op de hoogte blijven

Dank u voor de interesse in onze wijnen, olijfolie en Boeta.
We houden u graag op de hoogte van acties, nieuwigheden, nieuws over Boeta en andere weetjes.

*verplichte velden