Top-page-title - Cape & Grapes

Foothills Vineyards

Foothills Vineyards Klein Welmoed Cape and grapes

Klein Welmoed en Foothills Vineyards

Foothills Vineyards is gelegen in Stellenbosch, in het hart van de Kaapse Wijnbouw, op zo’n 30 kilometer van Cape Town. Als reiziger kan je er verblijven in het Klein Welmoed Guesthouse. Het domein biedt tevens ook faciliteiten voor conferenties, feesten en bruiloften.

Het domein is 39 hectare groot. Eigenaars zijn Glenn Hesse en Tim Featherby.

De wijnen

De relatief hooggelegen wijngaarden genieten van de verkoelende wind en oceaannevels door de nabijheid van de Atlantische Oceaan. Op de vruchtbare gronden van Stellenbosch staan wijnstokken met Sauvignon Blanc, Viognier, Semillon, Chardonnay, Pinot Noir en Shiraz én olijfbomen.

De wijnen zijn zeer toegankelijk en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Een bijzonder iets, en absoluut een topwijn, is de zoete dessertwijn Mooistrooi. De Viognier druif ligt aan de basis van deze strowijn. Men maakt deze wijn volgens een traditionele en eeuwenoude methode. De druiven worden op stromatten gelegd en gedroogd aan de lucht. Zo verschrompelen ze en verhoogt de smaakconcentratie. In deze heerlijke zoete wijn herken je ongetwijfeld aroma’s van gedroogde abrikoos, rijpe ananas, mango en acaciahoning. Jaarlijks produceert men slechts 600 flesjes.

Ontdek en geniet van wat wij voor jullie voorproefden! Al onze wijnen kunnen trouwens per fles besteld worden. Een ideale gelegenheid dus om nieuwe wijnmakers te leren kennen en hun wijnen te proeven.