Top-page-title - Cape & Grapes

Meerlust

Cape & Grapes - Wijndomein Meerlust

Het wijndomein Meerlust staat bekend voor de productie van kwaliteitsvolle wijnen. Het landgoed, gelegen in de regio rond Stellenbosch, kent een rijke geschiedenis en oogt zeer charmant.

De eerste eigenaar was een Duitse immigrant. Hij noemde zijn nieuwe huis Meerlust, wat eigenlijk “Plezier van de zee” betekent. De zee is dan ook niet echt veraf. Het domein ligt op slechts 5 km van False Bay en geniet daardoor van verkwikkende oceaanwinden en zachte avondnevels. Sinds 1756 is het in handen van de familie Myburgh.

Naast het historische, sierlijke herenhuis in Cape Dutch stijl, ontdekt u bij een wandeling op het landgoed, de klassieke wijnkelder, de rozentuinen, het vogelreservaat en de duiventil, en zelfs de familiebegraafplaats.

Veel is er door de jaren heen niet veranderd. Bezoekers van het landgoed zien nog steeds de koele, witte gevel van het Manor House als ze door de poorten en over de met palmen en eikenbomen omzoomde oprijlaan lopen. Uitgestrekte wijngaarden flankeren de oprijlaan. Het gevoel van aankomst op een zeer gewaardeerd landgoed wordt nog versterkt door de wetenschap dat hier de druiven groeien van de internationaal gewaardeerde Meerlust-wijnen.

De wijnen

Meerlust staat bekend voor zijn wijnen van wereldklasse. Ze gebruiken enkel druiven van de eigen wijnranken op de boerderij. Door de ligging, de geschikte bodems van graniet en klei en het specifieke klimaat, kunnen de druiven langzaam rijpen. Hierdoor krijgen ze een geconcentreerde, volle smaak.

De wijnstokken worden met de hand verzorgd door mensen die op het landgoed wonen en werken.

Wij stellen u 2 toppers voor. Enerzijds is er de Rubicon, een blend voor het eerst op de markt in 1984, elegant en verfijnd en meermaals bekroond, ook in de Platters’ gids. Geniet van de uitzonderlijke klasse van deze prachtige wijn met een rijkdom aan aroma’s.

In 1995 produceert Meerlust voor het eerst een witte wijn, namelijk Chardonnay. De wijn gist en rijpt op Franse eiken vaten. Intensiteit, complexiteit, volheid, … zijn kenmerken die deze wijn typeren.

Proef deze bijzondere Zuid-Afrikaanse wijnen. U kan ze bij ons bestellen per fles.