Top-page-title - Cape & Grapes

Meerlust

Cape & Grapes - Wijndomein Meerlust

Het wijndomein Meerlust staat bekend voor de productie van kwaliteitsvolle wijnen. Het landgoed, gelegen in de regio rond Stellenbosch, kent een rijke geschiedenis en oogt zeer charmant.

De eerste eigenaar was een Duitse immigrant. Hij noemde zijn nieuwe huis Meerlust, wat eigenlijk “Plezier van de zee” betekent. De zee is dan ook niet echt veraf. Het domein ligt op slechts 5 km van False Bay en geniet daardoor van verkwikkende oceaanwinden en zachte avondnevels. Sinds 1756 is het in handen van de familie Myburgh.

Naast het historische, sierlijke herenhuis in Cape Dutch stijl, ontdekt u bij een wandeling op het landgoed, de klassieke wijnkelder, de rozentuinen, het vogelreservaat en de duiventil, en zelfs de familiebegraafplaats.

Meerlust staat bekend voor zijn wijnen van wereldklasse. Ze maken enkel gebruik van druiven die ter plaatse worden verbouwd. Door de ligging, de geschikte bodems van graniet en klei en het specifieke klimaat, kunnen de druiven langzaam rijpen. Hierdoor krijgen ze een geconcentreerde, volle smaak.

Dat vind je zeker terug in de Rubicon. Geniet van de uitzonderlijke klasse van deze prachtige wijn, tevens bekroond door de Platter’s gids! Koop deze Zuid-Afrikaanse wijn en bestel hem hier per fles.

Onze selectie van dit domein

Op de hoogte blijven

Dank u voor de interesse in onze wijnen, olijfolie en Boeta.
We houden u graag op de hoogte van acties, nieuwigheden, nieuws over Boeta en andere weetjes.

*verplichte velden