Top-page-title - Cape & Grapes

Old Road Wine Co.

Wijndomein Old Rod Wine Co - Cape & Grapes

Een knipoog naar het verleden

Wijndomein Old Road Wine Co. is gelegen in Franschhoek op de R45, de Huguenot Road.

The Old Road is waar het verhaal begint. Het gaat niet alleen over de wijnmakerij en de wijngaarden maar vooral ook over de personages en ambachtslieden uit Franschhoek. Het wijnhuis is schitterend gelegen, tussen de oude hoofdweg en de spoorlijn. Met wat verbeelding, zeker een stukje nostalgie!

Deze kwalitatieve wijnen dragen tevens ook prachtige, sprekende etiketten. Elke wijn vertelt zijn eigen verhaal: in het gamma van de Quirky Ones – vrij vertaald als de eigenzinnigen – zitten een reeks wijnen die net zo specifiek zijn als hun naam doet vermoeden. In de reeks van The Storytellers Tasting herdenkt men legendarische personages die bekend waren in Franschhoek, zoals The Fat Man. 

Een verrassende carrière

Ryan Puttick is de wijnmaker van Old Road Wine Co. Hij groeide op in Noord-Kaap, ver van de Kaapse Wijnlanden. Het is dan ook uitermate verrassend dat hij koos voor een carrière als wijnmaker. Het was aan zijn vader te danken dat Ryan een passie voor smaak en wijn ontwikkelde. Hij verwoordt het als volgt: “Elke zondag mocht ik van mijn ouders de wijn ruiken en proeven waarvan ze genoten. Mijn vader nam dan de tijd om alle specifieke nuances van de wijn uit te leggen, en ik was gefascineerd”.

Zijn interesse voor het werken met oude wijnstokken ‘old vines’ enerzijds en het respect voor de natuur anderzijds is langzaam doorgedrongen in zijn ambachtelijke benadering van het wijn maken.

Ontdek – met een glimlach op de lippen – en met een blik op het verleden onze geselecteerde pareltjes van het fantastische wijndomein The Old Road Wine Co. U kan bestellen per fles, en zo verschillende Kaapse wijnen ontdekken.