Top-page-title - Cape & Grapes

Rust en Vrede

Wijndomein Rust en Vrede - Cape & Grapes

Rust en Vrede werd opgericht in 1694 door gouverneur Simon Van der Stel, tevens de stichter van Stellenbosch. Gelegen halverwege tussen Stellenbosch en Somerset West doet Rust en Vrede zijn naam alle eer aan. Naast prachtige wijnen herbergt dit domein ook een schitterend restaurant. Dit ligt op de plaats waar ooit de oorspronkelijke kelder of wijnmakerij was. De gebouwen, allen in Cape Dutch stijl, dateren trouwens allemaal uit de jaren 1780. Ze hebben vandaag de status van National Monument.

De huidige eigenaar, de familie Engelbrecht, heeft zich gespecialiseerd in de productie van rode wijnen. Bij de herbeplanting van de wijngaarden op het einde van de jaren zeventig van de vorige eeuw lag de nadruk vooral op Cabernet Sauvignon en Syrah. De missie van Rust en Vrede is één van de premium rode wijndomeinen van Zuid-Afrika blijven en volwaardige, complexe wijnen produceren.

Ontdek dit pareltje, deze Cabernet Sauvignon, bekroond door de Platter’s gids, de referentie voor Zuid-Afrikaanse wijnen, met 96 punten! Bestellen kan, per fles.

Onze selectie van dit domein

Op de hoogte blijven

Dank u voor de interesse in onze wijnen, olijfolie en Boeta.
We houden u graag op de hoogte van acties, nieuwigheden, nieuws over Boeta en andere weetjes.

*verplichte velden