Top-page-title - Cape & Grapes

Rust en Vrede

Wijndomein Rust en Vrede - Cape & Grapes

Een lange geschiedenis

Rust en Vrede werd opgericht in 1694 door gouverneur Simon Van der Stel, tevens de stichter van Stellenbosch. Gelegen halverwege tussen Stellenbosch en Somerset West, ongeveer 15 kilometer van False Bay, doet Rust en Vrede zijn naam alle eer aan.

Naast prachtige wijnen herbergt dit domein ook een schitterend restaurant. Dit ligt op de plaats waar ooit de oorspronkelijke kelder of wijnmakerij was. De gebouwen, allen in Cape Dutch stijl, dateren trouwens allemaal uit de jaren 1780. Ze hebben vandaag de status van National Monument.

Jean Engelbrecht, de huidige eigenaar, verwoordt de laatste 50 jaar geschiedenis en evolutie van het domein als volgt: “Mijn ouders, Jannie en Ellen, kochten Rust en Vrede in 1977 en begonnen onmiddellijk met een volledige restauratie van het domein. Eerst restaureerden en richtten zij de oorspronkelijke wijnmakerij in. In 1978 maakte mijn vader de eerste wijnoogst van de moderne tijd. Ook vond een uitgebreide herbeplanting van de wijngaard plaats. De nadruk lag op Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot. In de loop der jaren zijn onze wijnen steeds beter geworden, en vandaag heb ik het geluk met een team als het onze te werken en het voorrecht Rust en Vrede mijn thuis te noemen”.

Premium rode wijnen

De huidige eigenaar, de familie Engelbrecht, heeft zich gespecialiseerd in de productie van rode wijnen. Het terroir is hiervoor uitermate geschikt. Het landgoed ligt omgeven door bergen en verscholen in de heuvels van de Helderberg. De wijngaarden liggen op naar het noorden gerichte hellingen. Beschermd door de bergen tegen de krachtige zuidoosten – en zuidwesten winden, is Rust en Vrede een warmere ‘enclave’ in het Helderberg gebied. Deze factoren samen zijn de reden waarom Rust en Vrede gespecialiseerd is in rode wijnen, met name Cabernet Sauvignon en Syrah. Deze druivensoorten lenen zich uitstekend voor volle wijnen met een krachtige structuur en een uitmuntend bewaarpotentieel.

De missie van Rust en Vrede is één van de premium rode wijndomeinen van Zuid-Afrika blijven en volwaardige, complexe wijnen produceren. Deze worden 100% op het domein gerealiseerd, van druif tot botteling.

1993 is een jaar om nooit te vergeten want President Nelson Mandela selecteert Rust en Vrede voor het Nobelprijsdiner in Oslo.

Ontdek deze fantastische wijnen, bekroond door de Platter’s gids, de referentie voor Zuid-Afrikaanse wijnen! Bestellen kan, per fles.