Het wijndomein Creation is bekroond tot 'Beste Wijndomein van Afrika in 2023'

Creation Tussen de wijnranken Capeandgrapes

Gelegen in de adembenemende Hemel-en-Aarde Vallei van Zuid-Afrika, heeft het wijndomein Creation zijn naam gevestigd als één van de meest inspirerende bestemmingen voor wijnliefhebbers en levensgenieters. Creation werd verkozen tot beste wijndomein van Afrika in 2023.

Het schitterende landschap, de gastvrijheid, de aandacht voor gastronomie en vooral, de uitstekende wijnen hebben Creation naar het hoogste podium van erkenning gebracht.

Wijndomein Creation: een smaakvolle triomf!

Bekroond worden tot ‘Beste Wijndomein van Afrika’, of op plaats 4 staan in de internationale ranking is een hele eer en een straffe prestatie. Deze prestigieuze onderscheiding wordt toegekend door de gerenommeerde World’s Best Vineyards Academy.

Deze Academy bestaat uit 500 toonaangevende en geselecteerde internationale wijnliefhebbers, sommeliers en reiscorrespondenten. Zij geven hun mening over alle aspecten die met het bezoek aan het wijndomein te maken hebben. Van gastronomie tot wijnen, kunst en ontvangst, alles samen maakt een bezoek tot een waardevolle ervaring voor gasten, waardoor ze terug willen komen of een bezoek aan hun vrienden willen aanbevelen.

Bij Creation komen fijnproevers, wijnkenners, kunstliefhebbers, wandelaars, … zeker aan hun trekken. Het domein heeft namelijk heel wat te bieden! Gastronomen kunnen er genieten van een seizoensgebonden, lokale keuken. Plaatselijke kunstenaars krijgen de kans om op regelmatige basis hun kunst te tonen. Verschillende routes op het domein brengen mountainbikers, fietsers en wandelaars langs de schitterende fynbos vegetatie.

Aandacht voor duurzaamheid en innovatie

Creation ligt in het hart van het Cape Floral Kingdom, in één van de meest biodiverse gebieden ter wereld. Hun ongeëvenaarde aandacht voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid heeft hen geduwd in de ontwikkeling van een uitgebreide duurzaamheidsstrategie.

Van waterbeheer tot biodiversiteit, Creation heeft zich geëngageerd om de ecologische voetafdruk te minimaliseren en de omgeving te beschermen voor de toekomstige generaties.

Creation staat synoniem voor innovatie. Zij waren de eersten die na 1994 virusvrije wijnstokken plantten in Zuid-Afrika. Virusvrij betekent ook  ‘essentieel voor duurzaamheid’. Zo kunnen de stekken van de wijnstokken opnieuw gebruikt worden om materiaal te vermeerderen voor nieuwe aanplant in Zuid-Afrika.

Wijnen in balans, met elegantie, distinctie en finesse

Wat de wijnervaring betreft, is Creation een meesterwerk op zich.

De Zwitserse wijnmaker Jean-Claude Martin en zijn Zuid-Afrikaanse vrouw Carolyn richtten in 2002 Creation op. Ze begonnen op een maagdelijke grond. Hier waren nooit eerder wijnstokken aangeplant. 

In 2006 vond de eerste oogst plaats. Inmiddels beschikt het wijnhuis over 50 hectare wijngaarden. 

Oude klei-leembodems en koele maritieme omstandigheden dragen bij aan de creatie van bekroonde Chardonnay’s en Pinot Noirs. Chenin Blanc wordt eveneens geproduceerd, zoals ook tal van Bordeaux en Rhône variëteiten.

Een uniek microklimaat

De Atlantische Oceaan zorgt voor een ideaal klimaat voor wijnbouw in de Hemel-en-Aarde Vallei. Door de afkoelende zeebries wordt het zelden warmer dan 30 graden in het groeiseizoen.

Door de hogere ligging van de wijngaarden, op zo’n 290 meter boven de zeespiegel, krijgen de druiven tevens de kans om optimaal en langzaam te rijpen. De koelere nachten zorgen er dan weer voor dat de druiven hun frisse zuren niet kwijtraken. 

Hun unieke terroir en de nabijheid van de oceaan resulteren in volle en tegelijkertijd elegante wijnen met rijpe fruitaroma’s, frisse zuren en een aangename mineraliteit.

De verkiezing van het wijndomein Creation als ‘Beste Wijngaard van Afrika’ in 2023 is een hoogtepunt in hun verhaal. Het is tevens de bevestiging van hun toewijding om voortdurend te streven naar excellentie.

Deze erkenning weerspiegelt niet alleen de buitengewone wijnen die uit de kelders voortkomen, maar ook de passie, visie en vastberadenheid van het hele team op deze bijzondere bestemming!

Geniet van ons aanbod wijnen van wijndomein Creation: beste wijndomein van Afrika van 2023!

 

Meer blogposts