
Malva pudding is een typisch dessert dat je in Zuid-Afrikaanse restaurants vaak terugvindt op de kaart.
Het wordt ook regelmatig thuis gemaakt. Elke familie heeft wel zijn eigen geheime ingrediënt. Vandaar dat het ook wel soms eens verrassend anders smaakt. Maar dat is ook het leuke er aan.
De constante is echter dat het een lauwwarme, sponsachtige cake is die overgoten wordt door een heerlijke saus. Hij wordt nog beter, zelfs als je hem een dag of 2 later verder opeet. Het enige probleem … vaak blijven er enkel kruimels en wat saus over.
Ik kreeg het recept via 2 vriendinnen -bedankt Greta en Margaux- die het op hun beurt kregen van een Zuid-Afrikaanse familie. Er waren minieme verschillen tussen beide recepten. Ik deel het hieronder graag met jullie en hoop dat jullie even enthousiast zijn als wij. Malva Pudding is bovendien snel klaar en het is eens wat anders.
Geniet van deze heerlijke Zuid-Afrikaanse traditionele lekkernij, met uiteraard een passend Zuid-Afrikaans wijntje.
Bij dit zoete dessert geven wij de suggestie om er ook een klein glaasje zoete wijn bij te serveren.
Benodigdheden
Voor de cake:
Voor de saus:
Amarula is een Zuid-Afrikaanse likeur op basis van het fruit van de Marula bomen.
Serveer deze cake lauwwarm. Opwarmen, indien nodig, doe je best in een oven op zo’n 140-150°C. Maar ook op kamertemperatuur is hij zeer lekker. Voor een mooi plaatje serveer je er rode vruchten, lauwe lichte vanille pudding of vanille ijs bij.