Top-page-title - Cape & Grapes

Kruger

Wijndomein Kruger - Cape & Grapes

In het verhaal van het wijnhuis Kruger Family Wines zit een vleugje België in de persoon van Sofie, de echtgenote van wijnmaker, Johan Kruger. Hij werd in 2005 Jonge Zuid-Afrikaanse Wijnmaker van het jaar en werd door topcriticus John Platter bekroond met 5 sterren. Zijn passie is Chardonnay maar zijn talent en kennis reiken verder dan deze druif alleen.

Johan Kruger groeide op in Sterhuis, een familiebedrijf in Stellenbosch. Hij leerde de kunst van het wijnmaken bij Jordan Wines in Stellenbosch. Hij bekwaamde zich vervolgens verder in de VS en de Bourgogne. Dit gaf hem de knowhow om op zoek te gaan naar de beste wijngaardpercelen.
Kruger Family Wines heeft geen eigen wijndomein. Ze huren kelderruimte en bezitten ook geen eigen wijngaarden. Op die manier behouden ze hun gewenste flexibiliteit en vrijheid. Hun eerste gebottelde wijn noemden ze “Sans Chêne Chardonnay 2017 “ wat “geen eik” betekent, maar ook “geen ketens”, wat nog maar eens – toeval of niet- hun vrijheidsgedachte onderstreept. Dit is hun manier om steeds te blijven zoeken naar de beste percelen en druiven

Ontdek en geniet van deze pareltjes. Deze Kaapse wijnen (met een vleugje België) kunnen per fles besteld worden. Ideaal om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te ontdekken.

Op de hoogte blijven

Dank u voor de interesse in onze wijnen, olijfolie en Boeta.
We houden u graag op de hoogte van acties, nieuwigheden, nieuws over Boeta en andere weetjes.

*verplichte velden