Top-page-title - Cape & Grapes

Le Riche

Op zoek naar excellentie

De familienaam Le Riche kent zijn oorsprong in Zuid-Afrika op het einde van de 17e eeuw. Toen emigreerde Lodewyk le Riche en zijn familie vanuit Thimarais, Normandië, naar Zuid-Afrika.

Etienne le Riche, de grondlegger van het wijndomein, begon zijn reis door de wijnwereld in de jaren ‘70. Hij werd al snel erkend als een vooraanstaande producent van Cabernet Sauvignon in Zuid-Afrika. Tegen 1982 had hij enkele van de meest gewilde wijnen van het land gecreëerd en was hij medeoprichter van de Cape Winemakers Guild. 

Uiteindelijk startte hij zijn eigen wijnmakerij in 1996 in Jonkershoek, Stellenbosch. In 2010 kwamen zijn kinderen Yvonne en Christo bij het bedrijf. Het wijndomein verhuisde naar de lagere Helderberg regio.

De ultieme expressie

Een zorgvuldige modernisering en een continue aandacht voor het kopen van fruit van topkwaliteit bij betrouwbare druiventelers, zijn de 2 pijlers waarop de wijnproductie steunt. Ze werken samen met 10 tot 15 druiventelers, verspreid over Jonkershoek, Simonsberg en de bovenste en onderste uitlopers van de Helderberg. Door de jarenlange en vertrouwde samenwerking zijn duurzame relaties opgebouwd. Nauwgezette aandacht wordt besteed aan het identificeren van specifieke wijnstokken in de wijngaard die het best passende fruit leveren dat nodig is voor elke wijn in het assortiment.

Cabernet Sauvignon

Vanaf het begin heeft Le Riche zich gefocust op Cabernet Sauvignon. 

Het gematigde klimaat in Stellenbosch en de goed gedraineerde bodems zijn het ideale terroir voor deze veeleisende druif. Het team kan bovendien terugvallen op een jarenlange ervaring en kennis. 

Le Riche produceert elegante, complexe Cabernet Sauvignons met een uitstekend verouderingspotentieel. 

We stellen u graag de wijnen voor. U kan deze per fles bestellen. Zuid-Afrikaanse wijnen bestellen in België ? Bij Cape & Grapes zit u daarvoor zeker goed.