Top-page-title - Cape & Grapes

Lourensford

Lourensford Capeandgrapes

Een indrukwekkend domein

Het wijndomein Lourensford ligt in Somerset West. Vroeger was het deel van het nabijgelegen domein Vergelegen. Het werd in 1709 opgericht door de gouverneur, Willem Adriaan van der Stel. Alles samen kende het wijndomein een zeer rijke geschiedenis als fruitboerderij. Het is pas in 1998 bij de aankoop door Dokter Christo Wiese, een Kaapse zakenman, dat het wijn maken opnieuw op de voorgrond kwam.

Het domein bestaat uit 4000 hectare land waarvan één vierde fynbos. De overige 75% wordt o.a. gebruikt voor de kweek van Protea’s, de gekende bloem van de Westkaap. Naast bosbouw en fruitboomgaarden zijn 130 hectare gereserveerd voor wijnbouw. De Hottentots Holland en de Helderberg bergen in de achtergrond omringen dit uitgestrekte en prachtige domein. Tevens zou deze idyllische plek ook de thuis zijn van de majestueuze Kaapse luipaard.

Duurzaamheid en biodiversiteit

De visie van het wijndomein Lourensford is zeer duidelijk. Ze streven economische stabiliteit en ecologische duurzaamheid na. De voortdurende inspanningen voor het behoud van de biodiversiteit hebben inmiddels hun vruchten afgeworpen. Een continue bijscholing van alle medewerkers blijft een belangrijk aandachtspunt. Hun inspanningen werden reeds meermaals uitgebreid gewaardeerd door het WWF’s Conservation Champion Programme.

De keldermeester is Hannes Nel. Hij streeft naar minimale interventie in het wijnbouwproces en stelt een maximaal behoud van de ​smaak van de druiven voorop. We ontdekten een prachtige méthode Cap Classique, met 55 maanden “rijping sur lattes”, tevens bekroond in de Platter’s gids. Ontdek deze Kaapse parel van het imposante wijndomein Lourensford. Bestellen kan per fles. Proef hem en u zal ongetwijfeld overtuigd zijn!

Onze selectie van dit domein