Top-page-title - Cape & Grapes

Morgenster

Morgenster - Cape & Grapes

Het domein Morgenster in Somerset West is een pareltje. Niet zo groot als de naastliggende domeinen zoals Vergelegen en Lourensford, maar het biedt topproducten aan. Voor olijfolie en wijnen moet je in Morgenster langs gaan.

Een lange geschiedenis met een Italiaanse toets

Het is een familiebedrijf met een geschiedenis die tot 300 jaar teruggaat in de tijd. In 1992 kreeg het een nieuwe eigenaar, Giulio Bertrand, een Italiaanse industrieel afkomstig uit de regio van Piëmonte. Hij startte onmiddellijk met de renovatie van het prachtige hoofdgebouw in Cape Dutch stijl, origineel uit 1786. Hij won advies in bij experten want zijn doel was de beste, fijne wijnen in Bordeaux-stijl en de hoogste kwaliteit extra vergine olijfolie te produceren.

Giulio was de eerste die diverse variëteiten olijfbomen importeerde. Het resultaat van zijn denkwerk werd een olijfolie van hoogwaardige kwaliteit. In 2012 ontving hij, uit handen van de SA Olive Association, een Life Time Achievement Award. Zijn bijdrage aan de Zuid-Afrikaanse olijfolieproductie is dan ook zeer groot.

Proeven van wijnen en olijfoliën

Tijdens een bezoek aan Morgenster moet je zeker de verschillende soorten olijfolie degusteren, naast een klassieke wijnproeverij uiteraard. We nodigen u graag uit om mee te proeven, zowel van de wijnen als van de verschillende soorten olijfoliën. Niet alleen leuk om te degusteren, maar vooral ook nuttig en origineel om te geven!

Alle wijnen en olijfoliën kunnen per fles besteld en in de verpakking gecombineerd worden. Voor elke wijn is er ook een degustatiefiche. We hebben alle wijnen persoonlijk geproefd en geven, naast de algemene kenmerken, ook een indicatie over de foodpairing. Zuid-Afrikaanse wijn of olijfolie kopen? Ontdek ze bij Morgenster.