Top-page-title - Cape & Grapes

Newton Johnson

Familie Newton Johnson

Het familiebedrijf

Het fantastische wijndomein Newton Johnson ligt in de Hemel-en-Aarde Vallei, op een boogscheut van Hermanus. Dit is de regio van Walker Bay, gelegen aan de Zuidkust van de Westkaap. Dit wijndistrict, met zijn gematigd Mediterraans klimaat, staat bekend voor zijn cool climate wijnen. 

Newton Johnson is een echt familiebedrijf, in de ware betekenis van het woord. Dave Johnson en Felicity Newton verhuisden in het midden van de jaren ’90 vanuit Stellenbosch naar deze plek. Ze begonnen kort nadien met het aanplanten van wijnstokken en de bouw van een wijnkelder. Het wijndomein Newton Johnson was geboren.

Vader Dave, een Cape Wine Master, had een grote kennis van Pinot Noir. Deze kennis en de passie voor het wijn maken heeft hij inmiddels doorgegeven aan zijn zonen, Bevan en Gordon. Zij runnen nu samen het wijndomein van 18 hectare.

De fantastische Hemel-en-Aarde Vallei

De wijngaarden liggen op een hoogte van 150 tot 300 meter. Ze genieten van de zuidelijke winden van de nabijgelegen koude Atlantische oceaan. De druiven kunnen langzaam rijpen waardoor de aroma’s in de druif zich volop kunnen ontwikkelen met behoud van de fijnste zuren. Dat zorgt voor de kenmerkende frisheid in de wijnen. Newton Johnson biedt daardoor zeer elegante, pure wijnen aan.  

Het microklimaat is er gewoon perfect voor topwijnen met Chardonnay en Pinot Noir. Deze vallen dan ook bij wijnkenners enorm in de smaak. Reeds meermaals bekroond met een mooie score en 5 sterren in de Platters’gids zijn deze verfijnde wijnen een echte aanrader.

Ons bezoek

Wij waren er te gast tijdens onze recente reis in april 2022. We genoten er van de gastvrijheid en het schitterende uitzicht over de vallei, maar vooral ook van de kwaliteit in het glas. Als grote Pinot Noir-liefhebbers konden we deze topwijnen zeker appreciëren. Bovendien kunnen we ze u aanbieden aan een schitterende prijs/kwaliteit verhouding.

Ontdek ze hier nu bij Cape & Grapes, uw Belgisch adres voor Zuid-Afrikaanse wijnen. Bestellen kan, zoals altijd, per fles. 

Op de hoogte blijven

Dank u voor de interesse in onze wijnen, olijfolie en Boeta.
We houden u graag op de hoogte van acties, nieuwigheden, nieuws over Boeta en andere weetjes.

*verplichte velden