Top-page-title - Cape & Grapes

Vrede en Lust

Wijndomein Vrede en Lust - Cape & Grapes

300 jaar passie

De geschiedenis van dit schitterende wijndomein gaat meer dan 300 jaar terug in de tijd. In 1688 werd de Vlaamse koopman Jacques de Savoye eigenaar van dit domein. Na vele wissels kwam het landgoed in 1996 in handen van de familie Buys. Ze begonnen aan de restauratie van alle oude gebouwen met als doel deze in hun oorspronkelijke pracht en praal te herstellen. Vandaag is Vrede en Lust een dynamisch wijndomein met een honderdtal hectare wijngaarden, en tevens een gewilde trouwlocatie.

Heerlijke wijnen die de ziel verrijken

Karlin Nel, de gepassioneerde wijnmaker, kwam in dienst in oktober 2017. Ze was op dat moment, op haar 25e, de jongste vrouwelijke wijnmaker in Zuid-Afrika. 

De wijngaarden van Vrede en Lust liggen in Simondium, tegen de noordelijke hellingen van Simonsberg tussen Paarl en Franschhoek, op een hoogte tussen 150m en 280m. In 2005 kochten ze Casey’s Ridge, een boerderij in de omgeving van Elgin. Het is er 6 tot 8 graden koeler, wat het een perfect klimaat maakt voor die druivenrassen die het minder goed doen bij hogere temperaturen. Beide wijngaarden vormen een mooie combinatie.

Wij apprecieerden de wijndegustatie ter plaatse. We stellen u daarom graag hun wijnen voor. Deze kunnen per fles besteld worden.