Top-page-title - Cape & Grapes

Vrede en Lust

Wijndomein Vrede en Lust - Cape & Grapes

300 jaar passie

De geschiedenis van dit schitterende wijndomein gaat meer dan 300 jaar terug in de tijd. In 1688 werd de Vlaamse koopman Jacques de Savoye eigenaar van dit domein. Na vele wissels kwam het landgoed in 1996 in handen van de familie Buys. Ze begonnen aan de restauratie van alle oude gebouwen met als doel deze in hun oorspronkelijke pracht en praal te herstellen. Vandaag is Vrede en Lust een dynamisch wijndomein met een honderdtal hectare wijngaarden, en tevens een romantische trouwlocatie.

Eigen druiven en een professioneel team

Vrede en Lust verkiest om wijnen te maken met druiven van de eigen wijngaarden. Dezelfde druivensoort wordt op meerdere bodemsoorten aangeplant en op verschillende momenten in het seizoen geoogst, teneinde lagen van complexiteit op te bouwen. 

Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan het succes is het team. Karlin Nel, de gepassioneerde wijnmaker, kwam in dienst in oktober 2017. Ze was op dat moment, op haar 25e, de jongste vrouwelijke wijnmaker in Zuid-Afrika. Ze werkt alleen met druiven van de hoogste kwaliteit die met de hand worden geplukt en gebruikt de beste Franse eiken vaten. Annette Human, is de wijnbouwer en beheert meer dan 90 ha wijngaarden.

Twee complementaire boerderijen

Het wijndomein Vrede en Lust bestaat eigenlijk uit twee complementaire boerderijen.

Het eerste domein, gelegen in Simondium, is het meest bekend en is tevens de eindhalte voor de gekende wijntram.

Met een terrein van 70 hectare, in familiebezit sinds 1996, combineert dit domein moderne wijnbouwtechnieken met een rijke geschiedenis van meer dan 335 jaar. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen 150 m en 280 m boven de zeespiegel aan de noordkant van de Simonsberg. De majestueuze bergtoppen bieden beschutting tegen de intense late namiddagzon. Dat creëert perfecte omstandigheden voor de teelt van rode druivensoorten zoals Syrah, Cabernet Sauvignon, Malbec, Petit Verdot, Merlot, Pinotage en Grenache. Er zijn kleine aanplantingen van Viognier en Chardonnay.

In 2005 kocht Vrede en Lust Casey’s Ridge, een uitgestrekte boerderij van 90 hectare in het koelere Elgin. Gelegen op slechts 12 km van False Bay en 14 km van Walker Bay, geniet Casey’s Ridge van een klimaat dat 6 tot 8 graden koeler is dan Simondium. Dit biedt de ideale omstandigheden voor druivensoorten die gedijen in een koeler klimaat. Het vult de rode wijnen van Simondium uitstekend aan. Bovendien is Casey’s Ridge de thuisbasis van een overvloedige inheemse fynbos en fauna, gelegen in de prachtige Kogelberg Biosfeer, de allereerste door UNESCO uitgeroepen biosfeer in Afrika.

Samen vormen deze twee domeinen een unieke mix van erfgoed, vakmanschap en natuurlijke schoonheid, resulterend in wijnen die de rijke diversiteit van hun omgeving weerspiegelen. Ontdek de unieke smaken en karakteristieken van Vrede en Lust en laat je betoveren door de harmonie tussen traditie en innovatie.

Wij apprecieerden de wijndegustatie ter plaatse, in de prachtige omgeving van de Simonsbergen. We stellen u graag hun wijnen voor. Deze kunnen per fles besteld worden.