Donovan Rall heeft de stiel geleerd in verschillende wijnregio’s in de hele wereld. Hij stichtte zijn eigen domein, Rall Wines, in 2008 met als kernwoorden respect voor de natuur en minimale interventie. De Rall Red is een intense en fijne wijn. Hij krijgt 93 punten van de Platter’s Wine Guide.
Wijn & Gerecht
De Rall Red vraagt een stuk rood vlees met een kruidige doch niet te zware saus. We zien hem goed passen bij lamsvlees of een filet pur met provençaalse kruiden.
Vinificatie
De druiven voor deze blend komen van percelen met de meest geschikte ondergronden voor de verschillende druivesoorten. De druiven gisten met lokale gisten en blijven nadien 10 maanden in oude eiken vaten. De wijn wordt dan geassembleerd en gebotteld met minimale filtratie. De wijn rijpt verder 18 maanden in de fles.
Een leuk weetje...
Rall Wines, opgericht door de onafhankelijke Zuid-Afrikaanse wijnmaker Donovan Rall, heeft snel naam gemaakt in de wijnindustrie. Donovan, geboren en getogen in de Kaapse wijnlanden, ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor wijn. Na zijn studies in viticultuur en oenologie aan de Universiteit van Stellenbosch en ervaring opgedaan in Europa en Australië, keerde hij in 2007 terug naar Zuid-Afrika. Daar werkte hij samen met Eben Sadie als assistent-wijnmaker, maar al snel begon hij zijn eigen wijnen te produceren. Zijn wijnen, zoals de Rall White en Rall Red, worden geprezen om hun complexiteit en balans, en hebben talloze onderscheidingen ontvangen.