Top-page-title - Cape & Grapes

Shannon Vineyards

Wijndomein Shannon Vineyards - Cape & Grapes

De wijngaarden van Shannon bevinden zich in de vallei van Elgin. Men beschouwde deze lange tijd als het appel- en perencentrum van Zuid-Afrika. Intussen bevinden er zich een aantal van de meest gewaardeerde wijndomeinen.

Deze vallei, gelegen in de nabijheid van de Atlantische oceaan, is tevens een ideaal wijnbouwgebied. Door de unieke koele klimaatomstandigheden hebben de druiven een langere rijpingstijd nodig aan de wijnstokken. Dit levert, na vinificatie, elegante wijnen met structuur en een uitstekend verouderingspotentieel.

Op het wijnetiket wordt met een knipoog een link gemaakt naar het koele klimaat en de nevel die ‘s ochtends de wijngaarden bedekt. Het gevoel en de beweging van de koude ochtendmist komt tot uitdrukking in het logo en voel je bij het bekijken van het etiket.

De naam Shannon is een eerbetoon aan de voorouders van de eigenaars en verraadt de Ierse afkomst. We laten u graag deze pareltjes hieronder ontdekken. Shannon wijnen zijn tevens een schitterend geschenkidee voor een wijnliefhebber.