Top-page-title - Cape & Grapes

Dorrance

Wijndomein Dorrance Capeandgrapes

Een urban winery

Wijnmakerij Dorrance is een verhaal apart, alleen al door de ligging. Het wijnhuis ligt namelijk in het centrum van Cape Town, tegenover Bo Kaap. Voordat je de wijnkuipen ziet, passeer je eerst door de bistro van het wijnhuis, Bouchon genoemd. Zeker een aanrader, als je op zoek bent naar een gezellige plek waar je kleine gerechtjes kan delen.

Een beknopte geschiedenis

De geschiedenis van dit wijndomein begint in het midden van de jaren negentig. Christophe Durand, een Fransman uit een Calvados-familie, verhuisde in 1995 naar Zuid-Afrika. Aanvankelijk startte hij met de verkoop van eersteklas Franse eiken wijnvaten aan wijndomeinen. Door zijn interesse en betrokkenheid bij het wijn maken enerzijds en zijn wijnkennis anderzijds, liet het vervolg niet lang op zich wachten. Hij begon met de creatie van zijn eigen wijnen, wijnmakerij Dorrance was een feit.

Reeds in 2000 maakte hij een eerste Syrah, “cuvée Ameena” genaamd, van zorgvuldig geselecteerde druiven uit Stellenbosch. In 2004 bracht hij zijn eerste Chardonnay “cuvée Anais” uit, vernoemd naar zijn dochtertje, op basis van druiven uit Elgin.

De wijngaarden waar Christophe zijn druiven haalt, liggen verspreid over de Westkaap. Zo haalt hij Chenin Blanc uit de regio van Paardeberg, Chardonnay druiven uit Franschhoek en Elgin, … Sommige wijngaarden liggen 100 kilometer van elkaar verwijderd maar samen maken ze deel uit van de Dorrance wijnportfolio.

Dorrance is door zijn unieke ligging, in het midden van een miljoenenstad, een echte parel. Gelegen in Hout Street, tegenover het gekende Bo Kaap met zijn gekleurde gevels, is deze urban winery zeker een bezoekje waard.

Ontdek de door ons geproefde wijnen!