Top-page-title - Cape & Grapes

Warwick

Wijndomein Warwick - Cape & Grapes

Wijndomein Warwick, gelegen in de regio van Stellenbosch, moet je zeker bezoeken als je rondreist in de Westkaap. De geschiedenis van dit estate gaat terug tot 1711. Gestart als fruitboerderij, veranderde het pas van koers in de jaren zestig toen Stan en Norma Ratcliffe het landgoed kochten en begonnen met de ontwikkeling van de druiven Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon.

De wijngaarden liggen op de hellingen van de Simonsberg op hoogtes tussen 240 en 360 meter boven de zeespiegel. Daardoor genieten de wijngaarden in de warme seizoenen van verkoelende winden. Het kleigehalte in de bodem is vrij hoog, waardoor de noodzaak van irrigatie voor de meeste wijngaarden er vrij laag is.

The First Lady is een hommage aan Norma als één van de eerste vrouwelijke wijnmakers van de Kaap. De eerste wijn werd in 1984 uitgebracht onder de naam La Femme Bleue; in 1986 volgde de Warwick Trilogy, gebaseerd op een assemblage van Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot en sindsdien erkend als een echt iconische wijn.

Proef deze unieke Zuid-Afrikaanse wijnen van het wijndomein Warwick samen met ons! U kan bestellen per fles. Ideaal om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen of wijndomeinen te ontdekken.

Op de hoogte blijven

Dank u voor de interesse in onze wijnen, olijfolie en Boeta.
We houden u graag op de hoogte van acties, nieuwigheden, nieuws over Boeta en andere weetjes.

*verplichte velden