Welke wijn serveren bij mosselen?

Wijn en mosselen Cape and Grapes

Het mosselseizoen is volop begonnen. Heerlijk, want dat luidt ook de zomervakantie in. Geen zomer in België zonder een dampende pot lekkere Zeeuwse mosselen te hebben gegeten.

Ze zijn niet alleen lekker, maar bovendien zeer gezond. Ze bevatten namelijk zo goed als geen vet. Veel hangt natuurlijk af van wat je er bij serveert. 

Verschillende bereidingswijzen

Naast de verschillende soorten mosselen zijn er natuurlijk tal van bereidingswijzen. Hou je het graag klassiek, dan zijn mosselen natuur voor de hand liggend. Een echte Belgische klassieker, puur en lekker! Met uien en groene selder enerzijds en afwerken met gezouten boter anderzijds, en je tovert in een paar minuten een heerlijke schotel op tafel.

Daarnaast zijn er natuurlijk tal van andere recepten. In witte wijn of met look zijn inmiddels ook gekende klassiekers. Aziatische mosselen, al dan niet met kokosmelk en pittig gekruid, of klaargemaakt op de barbecue met tal van kruiden, zijn de nieuwste varianten. 

Passende wijnen

Het lijdt geen twijfel dat we op de vraag voor ‘een passende wijn bij mosselen’ niet met 1 wijn kunnen antwoorden. De bereidingswijze zal ons naar verschillende wijnen leiden.

Wij stellen u graag een Zuid-Afrikaanse wijn voor, passend bij deze typische Belgische lekkernij en bij de manier waarop de mosselen klaargemaakt worden.

Enkele voorstellen:

Een geslaagd huwelijk met een typisch Belgisch topproduct en een Zuid-Afrikaanse wijn? Zeker.

Geniet er van!

 

Meer blogposts