🇿🇦🥂 Wijn- en gin degustatie dagen ten voordele van vzw Boeta 🍷🇿🇦

 • Donderdag 5 oktober tussen 19h30 en 22h – Kortrijk, rechter Broeltoren – Speyetoren
 • Zaterdag 7 oktober tussen 14h en 17h – Brugge, Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30 te Sint-Andries

 • Filters verwijderen
 • Productcategorie

 • Type wijn

 • Food Pairing

 • Mondgevoel

 • Druif

Droom Red 2020
by Kathleen Aerts

De Droom Red 2020 by Kathleen Aerts is een rode wijn gemaakt voor Kathleen Aerts door wijndomein La Motte uit Franschhoek. De wijn maakt deel uit van een serie van 3 wijnen: wit, rosé en rood. Na een carrière als zangeres bij K3 verhuisde Kathleen naar Zuid-Afrika. Ze opende recent samen met haar echtgenoot, Steven Van Hoof, een B&B in Franschhoek: Droom Guest House.

De Droom Red 2020 by Kathleen Aerts is een Cape Blend, een wijn op basis van verschillende druiven. De kleur is intens kersenrood. Hij heeft fruitige aroma's van aardbei en framboos en een aangename structuur met zachte houttoets. De wijn is ongecompliceerd en heel toegankelijk. Hij zal iedereen plezieren bij deegwaren, de barbecue of als gezelschapswijn.

Shiraz, Cinsault, Pinotage, W.O. Western Cape, 13,5% alcohol

U krijgt de levering van Zuid-Afrikaanse wijnen gratis bij u thuis of op een ander adres in België vanaf 125€. U kan de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per karton. Perfect om nieuwe wijnen te ontdekken.

Een geschenkidee: we kunnen Zuid-Afrikaanse wijnen of een pakket opsturen naar een adres van uw keuze in België. Het geschenk bevat een kaart met een tekst naar keuze. Vul het adres voor de verzending in bij de afrekening en geef ons de tekst door in het vakje “Notitie”. We zorgen voor de rest.

6,95

 / fles

12 op voorraad

- +

Cinsault is een blauwe druivenras met weinig tannines en frisse zuren. Ideaal voor rosé dus. De Dorrance Cinsault Rosé is een  elegante en volle wijn met een diversiteit aan zomerfruitaroma’s. De neus is elegant en divers, de structuur is romig. Het is een aangename en gemakkelijk te genieten wijn. Hij krijgt 84 punten van Platter's.

Foodpairing

Door zijn romige structuur past de Dorrance Cinsault Rosé bij  tapas, gegrilde vis, gevogelte of wit vlees zonder zware saus. Ook bij vegetarische gerechten of zomaar als gezelschapswijn.

Vinificatie

De wijnmaker haalt de druiven van verschillende wijngaarden, op granietbodems, in Swartland. De druiven worden in de vroege ochtend geplukt. Het persen gebeurt zeer voorzichtig om zo weinig mogelijk kleur te onttrekken. Het sap wordt gedurende 3 uur op de schillen bewaard. De fermentatie gebeurt op natuurlijke wijze in roestvrijstalen tanks.

Goed om te weten

We beschikken over een ruim assortiment van Zuid-Afrikaanse wijnen uit verschillende kleine en grote domeinen. Dorrance is een heel klein wijnhuis echt in het centrum van Cape Town.

U krijgt de levering van Kaapse wijnen gratis bij u thuis of op een ander adres in België vanaf 125€. U kan de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per karton. Perfect om nieuwe wijnen te ontdekken.

10,30

 / fles

- +
Platters

"Moenie drink en in die pad stap nie: jy kan sterf." staat er op de fles van deze De Kleine Wijn Koöp Klipkers Rooi. Deze wijn eert de Suid-Afrikaanse taal. Wijnmaker Wynand Grobler is zeer trots op zijn roots. De Klipkers Rooi is zeer expressief in de neus en heeft een zachte structuur met een rond mondgevoel. De wijn krijgt 85 punten van de Platter's Wine Guide.

Foodpairing

Deze De Kleine Wijn Koöp Klipkers Rooi zal, met zijn kruidige en gerookte toetsen, perfect passen bij gegrild of gebakken rood vlees. Ideaal voor bij de "braai", het Zuid-Afrikaanse vleesfestijn.

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt in de vroege ochtenduren. Eens gesorteerd, gisten de sappen in metalen en betonnen tanks. Ze rusten verder op de gistcellen om aan de wijn een voller smakenpallet te geven. De druivenvariëteiten worden apart gehouden tijdens de vinificatie en pas op het einde samengevoegd.

Een tip...

U krijgt de levering van Zuid-Afrikaanse wijnen gratis bij u thuis of op een ander adres in België vanaf 125€. U kan de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per karton. Perfect om nieuwe wijnen te ontdekken. We hebben zelf alle Zuid-Afrikaanse wijnen geproefd die we aanbieden en schrijven ook een gedetailleerde degustatiefiche met informatie over de wijn en de vinificatie.

14,30

 / fles

- +
Platters

Deze Kruger Old Vines Cinsault is een parel. Hij krijgt maar liefst 90 punten - of bijna 5 sterren - in de Platter's gids, de referentie in Zuid-Afrikaanse wijnen. Hij is dan ook bijzonder en verrassend.

100% Cinsault

Deze mooie, ronde wijn met een diversiteit aan aroma's, past zeer goed bij de specialere gevogeltegerechten - denk aan parelhoen met een fine Champagne-saus of een kalkoen gevuld met champignons en truffel - en harmonieert perfect met pluimwild zoals patrijs en fazant.

 

14,45

 / fles

- +
 • Filters verwijderen
 • Productcategorie

 • Type wijn

 • Food Pairing

 • Mondgevoel

 • Druif

Bent u 18 jaar of ouder?

De op deze website aangeboden alcohol wordt niet verkocht aan minderjarigen.