Het wijnhuis Beeslaar, eigendom van Abrie en Jeanne Beeslaar, is een kleinschalig familiedomein dat voorrang geeft aan kwaliteit. Het domein maakt maar 2 wijnen van uitzonderlijke kwaliteit. De Beeslaar Pinotage is een topwijn: complex en elegant met een zeer evenwichtige structuur. De wijn krijgt 94 punten van de Platter’s Wine Guide.
Wijn & Gerecht
De wijn is perfect bij rood vlees. We dronken hem bij een pure, sappige rosbief. De Beeslaar Pinotage past ook uitstekend bij elegante wildgerechten, zoals hinde of reebok, en zeker ook bij een gemengde kaasschotel.
Vinificatie
De ondergrond is van klei en graniet. De druiven worden met de hand geplukt, ontsteeld, gesorteerd. Ze gisten in betonnen open kuipen bij 28°C. De koek wordt om de 2 uur met de hand naar beneden geduwd. Het sap wordt na 3 dagen van de schillen gescheiden. De malolactische gisting en rijping gebeuren gedurende 20 maanden in Franse eiken vaten van 225 liter (50% nieuwe en 50% 2de vulling).
Een leuk weetje...
Abrie Beeslaar is een gerenommeerde Zuid-Afrikaanse wijnmaker, vooral bekend om zijn werk met Pinotage, een unieke druivensoort die Zuid-Afrika internationaal op de wijnkaart zette. Hij verwierf faam als hoofdwijnmaker bij het prestigieuze Kanonkop Wine Estate, waar hij verschillende prijzen won, waaronder driemaal de titel "International Winemaker of the Year" bij de International Wine and Spirit Competition.
In 2011 lanceerde hij zijn eigen wijnlabel, Beeslaar Wines, waar hij zich richt op het maken van verfijnde, ambachtelijke wijnen met een focus op terroir en kwaliteit. Zijn wijnen worden wereldwijd geprezen om hun diepgang, structuur en rijke, complexe smaken.