🇿🇦🥂 Wijn- en gin degustatie dagen ten voordele van vzw Boeta 🍷🇿🇦

 • Donderdag 5 oktober tussen 19h30 en 22h – Kortrijk, rechter Broeltoren – Speyetoren
 • Zaterdag 7 oktober tussen 14h en 17h – Brugge, Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30 te Sint-Andries

 • Filters verwijderen
 • Productcategorie

 • Type wijn

 • Food Pairing

 • Mondgevoel

 • Druif

Platters

Thistle & Weed
Duwweltjie Chenin Blanc 2021

De stokken voor deze Thistle & Weed Duwweltjie Chenin Blanc werden aangeplant in het fantastische 1961, ook mijn geboortejaar ;-). De wijn is genoemd naar de Tribulus Terrestris, een bloem die in de wijngaard groeit. Het is een elegante wijn met fijne, diverse aroma's en een perfect evenwichtige structuur. Hij krijgt 93 punten van Platter’s.

Wijn & Gerecht

De Thistle & Weed Duwweltjie Chenin Blanc is prachtig bij de betere gastronomische warme visgerechten met een diversiteit aan smaken en texturen. De wijn is ook heel mooi bij deegwaren met zeevruchten zoals pasta vongole.

Vinificatie

De Bush Vineyard, een wijngaard met struiken, werd aangeplant in 1961. De druiven worden in hun geheel geperst en gegist met natuurlijke gisten in oude Franse eiken vaten. Na de gisting blijft de wijn 10 maanden op de gistcellen. De wijn wordt niet gefilterd voor de botteling.

Een tip

We proeven elke wijn en nemen enkel de beste producten in ons assortiment en schrijven een uitgebreide degustatiefiche. De levering gebeurt gratis in België vanaf een totaal bedrag van 125€. De wijnen zijn bestelbaar per fles zonder minimum. Zo kunt u bijvoorbeeld 5 of 8 verschillende flessen kopen. Dit is de beste manier om nieuwe wijnen uit Zuid-Afrika te kopen en te proeven.

21,00

 / fles

- +
Platters

De wijngaarden voor de Remhoogte First Light Chenin Blanc vangen de eerste zonnestralen van de dag. De wijn is fris. De fruitaroma’s van citrus en exotische vruchten domineren.  De mond is aangenaam, met een fijne frisheid en een lichte ziltigheid. De wijn krijgt 87 punten van de Platter’s Wine Guide.

Foodpairing

De Remhoogte First Light Chenin Blanc is perfect als aperitief en bij pure koude visgerechten. Hij verfrist ook zeer goed de pikante Aziatische keuken. We proefden hem met een pasta gevuld met ricotta en citroen. De frisheid van de wijn paste zeer goed bij de frisse zuren in de deegwaren.

Vinificatie

De wijnstokken, tussen 30 en 50 jaar oud, groeien op een ondergrond van gemalen graniet en zandsteen. De verkoelende wind van de oceaan zorgt voor een optimale rijpheid. De druiven worden met de hand geplukt en afgekoeld tot 5 C°. De gisting gebeurt spontaan in roestvrijstalen tanks. De wijn blijft 4 maanden op de gistcellen voor de botteling.

De levering van de wijnen, gin of olijfolie gebeurt gratis in België vanaf een totaal bedrag van 125€. De wijnen zijn bestelbaar per fles zonder minimum. Zo kunt u bijvoorbeeld 5 of 8 verschillende flessen kopen. Dit is de beste manier om nieuwe wijnen uit Zuid-Afrika te kopen en te proeven.

10,90

 / fles

- +

De Old Road Wine Co. Le Courier Chenin Blanc 2021 is een eerbetoon aan personages uit het dagelijks leven van Franschhoek. Le Courier (eigenlijk Courrier in het Frans) was de ambulante marktkramer. Door weer en wind bracht hij groenten en vlees bij de dorpelingen. De wijn is fris en fruitig met een neus van steenfruit en een fijne mineraliteit. De zuren zijn mooi in balans. De wijn biedt veel kwaliteit voor zijn prijs.

Foodpairing

De Old Road Wine Co. Le Courier Chenin Blanc 2021 is ideaal met koude visgerechten en gegrilde vis. Hij past ook bij een mediterraanse groentenquiche, bij gegrilde groenten of bij een kruidig gerecht met kip. Ook een perfecte gezelschapswijn.

Vinificatie

De druiven komen van de granieten bodems van Stellenbosch en Paarl. De wijnmaker beoogt vooral frisheid. De wijn wordt koud gefermenteerd tussen 12-14°C. Na de gisting blijft de wijn 4 maanden op de lies (of uitgewerkte gistcellen) en wordt 1 keer per week geroerd. De wijnmaker gebruikt een minimum aan sulfieten. De wijn wordt geklaard en gefilterd voor de botteling.

Een tip
We leveren gratis in België vanaf een totaal bedrag van 125€. De wijnen zijn bestelbaar per fles zonder minimum. Zo kunt u bijvoorbeeld 5 of 8 verschillende flessen kopen. Dit is de beste manier om nieuwe wijnen uit Zuid-Afrika te kopen en te proeven

8,25

 / fles

- +

Dit "Chenin Blanc Pakket" bevat 3 variaties van de druif. De drie witte wijnen zijn heel verschillend en gaan van licht en fruitig naar vol en krachtig. De wijnen zijn bijzonder en krijgen mooie punten van Platter's. Bekijk zeker de degustatiefiche om de passende wijn te vinden bij uw gerecht.

We vinden Chenin Blanc in Frankrijk in de streek van de Loire. De druif heeft in Zuid-Afrika een passende terroir gevonden. Het is een van de meest aangeplante druiven in het land. De Zuid-Afrikanen noemen hem "Steen".

De 3 wijnen in dit Chenin Blanc Pakket zijn:

Old Road Wine Co. Le Courier Chenin Blanc 2021

Le Courier (eigenlijk Courrier in het Frans) in Franschhoek was de ambulante marktkramer. Door weer en wind bracht hij groenten en vlees bij de dorpelingen. De wijn is fris en fruitig met een neus van steenfruit en een fijne mineraliteit. De zuren zijn mooi in balans. De wijn biedt veel kwaliteit voor zijn prijs. 

Vrede en Lust Chenin Blanc Kogelberg 2020

Vrede en Lust ontstaat in 1688 als Jacques de Savoye, een Vlaamse handelaar gevlucht voor de religieuze rellen, een boerderij en 66 hectare land koopt. De Chenin Blanc Kogelberg is afkomstig van één perceel in het koele Elgin. Het is een mooie volle wijn met elegante aroma's en een romige, evenwichtige structuur. 

Dorrance Kama Chenin Blanc 2020

Christophe Durand, afkomstig uit Normandië, startte 20 jaar geleden een wijnmakerij in het centrum van Cape Town. De Dorrance Kama Chenin Blanc is op natuurlijke wijze gemaakt, zonder hout en met minimale interventie. Hij haalt een topscore van 94 punten in de Platter's. Het is een volle witte wijn, met een diversiteit aan aroma's, en ondersteund door elegante zuren.

Kaapse wijn kopen? U kunt bij ons terecht voor zorgvuldig geselecteerde Zuid-Afrikaanse wijnen. De verzending is gratis vanaf 125€ en u kan bestellen per fles. Ideaal om nieuwe wijnen te ontdekken.

42,65

 / PAKKET

- +
Platters

Chenin Blanc is een van de meest aangeplante druiven in Zuid-Afrika, waar het de naam "Steen" gekregen heeft. De Delaire Graff Swartland Reserve Chenin Blanc is een volle, zeer evenwichtige en elegante wijn met fijne houtlagering. Deze mooie wijn krijgt 4 sterren of 88 punten van Platter's. Perfect op dronk.

Foodpairing

Bij warme vis, gevogelte en wit vlees.

Deze wijn is ideaal bij warme visgerechten met een room- of botersaus. Denk aan zalm met een bearnaisesaus. De structuur laat toe om de wijn te serveren bij gevogelte, zoals parelhoen of kalkoen, en wit vlees, zoals kalfsvlees met een champignonsaus.

Vinificatie

De druiven komen van 30 tot 40 jaar oude stokken. Ze worden vroeg in de ochtend met de hand geplukt en met de hele tros geperst zonder toevoeging van sulfieten. Ze fermenteren 14 dagen lang in houten vaten. De rijping gebeurt in Franse eiken vaten gedurende 10 maanden zonder omroeren en malolactische omzetting om de frisheid te behouden.

Een tip!

U kunt bij ons terecht voor zorgvuldig geselecteerde Kaapse wijnen. De verzending is gratis vanaf 125€ en u kan bestellen per fles. Ideaal om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te ontdekken.

De degustatie fiche van de wijn bevat alle nuttige informatie over de wijn. We hebben alle wijnen persoonlijk geproefd en geven, naast de kenmerken, een duidelijk advies over de foodpairing, of welke wijn bij welk gerecht kiezen.

15,95

 / fles

- +
Platters

Vondeling ligt op de flanken van Paardeberg, op 45 minuten rijden van Cape Town. De Vondeling Babiana, het paradepaardje van het huis, is genoemd naar een bloem, de Babiana Noctiflora, die 's nachts en enkel op de Paardeberg bloeit. Het is een volle, complexe wijn die 92 punten krijgt van de Platter’s Wine Guide.  

Foodpairing

Bij warme vis, gevogelte en wit vlees. Deze complexe Vondeling Babiana vraagt om subtiele gerechten van vis met een rijke saus. Hij past ook bij gastronomische bereidingen van gevogelte of pluimwild. De stevige structuur van de wijn maakt hem ook geschikt voor bij kalfsbereidingen met, bij voorbeeld, roomsaus.

Vinificatie

De druiven (58% Chenin Blanc, 21% Viognier, 9% Roussanne, 12% Grenache Blanc) worden met de hand geplukt bij optimale rijpheid. Het sap gist op vat voor meer structuur en complexiteit. De wijn ondergaat een volledige malolactische omzetting en rijpt 10 maanden op de gistcellen voordat hij wordt gemengd en gebotteld.

Goed om te weten...

We beschikken over een ruim assortiment van Zuid-Afrikaanse wijnen uit verschillende kleine en grote domeinen. Voor de verzending in België rekenen we geen kosten vanaf een aankoop van 125€. U kan bovendien per fles bestellen, zonder minimum. Het is een ideale manier om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen en te ontdekken.

 

14,20

 / fles

Uitverkocht

Onze favoriet

Vrede en Lust ontstaat in 1688 als Jacques de Savoye, een Vlaamse handelaar gevlucht voor de religieuze rellen, een boerderij en 66 hectare land koopt. De Vrede en Lust Chenin Blanc Kogelberg is afkomstig van één perceel in het koele Elgin. Het is een mooie volle wijn met elegante aroma's en een romige, evenwichtige structuur.

Foodpairing

De Vrede en Lust Chenin Blanc Kogelberg past het best bij warme visgerechten met een romige saus. Door zijn rijke structuur durven we hem ook aanraden bij gevogelte en wit vlees met een romige saus.

Vinificatie

De druiven gisten in Franse eiken vaten van 225 en 500 liter. De wijnbouwer gebruikt vaten van 2de en 3de vulling. Na de gisting blijft de wijn nog 10 maanden op de gistcellen voor meer smaakextractie.

Goed om te weten

U krijgt de levering van Zuid-Afrikaanse wijnen gratis bij u thuis of op een ander adres in België vanaf 125€. U kan de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per karton. Perfect om nieuwe wijnen te ontdekken.

Een geschenkidee: we kunnen Zuid-Afrikaanse wijnen of een pakket opsturen naar een adres van uw keuze in België. Het geschenk bevat een kaart met een tekst naar keuze. Vul het adres voor de verzending in bij de afrekening en geef ons de tekst door in het vakje “Notitie”. We zorgen voor de rest.

16,40

 / fles

- +
Platters

Christophe Durand, afkomstig uit Normandië, startte 20 jaar geleden een wijnmakerij in het centrum van Cape Town. De Dorrance Kama Chenin Blanc 2020 is op natuurlijke wijze gemaakt, zonder hout en met minimale interventie. Hij haalt een topscore van 94 punten in de Platter's. Het is een volle witte wijn, met een diversiteit aan aroma's, en ondersteund door elegante zuren.

Foodpairing

De Dorrance Kama Chenin Blanc 2020 past zeer goed bij complexe warme visbereidingen, gegrild of in de oven, zoals een gegrilde grietfilet met safraanrisotto. Ook perfect bij kip in de oven met zoete aardappel en pompoen.

Vinificatie

De druiven komen van  40 jaar oude wijnstokken uit Swartland. De ranken staan op granietgronden. De druiven worden in de vroege ochtend manueel geplukt. De wijnmaker volgt de filosofie van de minimale interventie bij de gisting. Elke wijngaard wordt  apart gevinifieerd en in een later stadium geassembleerd. De wijnen rusten nadien in betonnen eieren.

Goed om te weten

We hebben zelf alle Zuid-Afrikaanse wijnen geproefd die we aanbieden en schrijven ook een gedetailleerde degustatiefiche met informatie over de wijn en de vinificatie. We geven indicaties en tips over de combinatie van wijn en gerecht.

De verzending is gratis in België vanaf 125€ en u kan bestellen per fles. Ideaal om nieuwe Kaapse wijnen te kopen en te ontdekken.

19,30

 / fles

- +
Onze favoriet

Chenin Blanc of "Steen" in Zuid-Afrika is de Underdog tussen de bekende druiven. François Haasbroek, de eigenaar van Blackwater, focust met zijn wijnen op de kwaliteit van de druiven. De vruchten voor deze Blackwater Underdog Chenin Blanc komen van verschillende percelen uit de regio van Riebeek Kasteel. Het is een sappige wijn met aroma's van rijpe exotische vruchten en frisse zuren. De wijn krijgt 88 punten of 4 sterren van de Platter's Wine Guide.

Foodpairing

De Blackwater Underdog Chenin Blanc is ideaal als aperitief, bij koude visgerechten en als gezelschapswijn tussen vrienden. We zien deze wijn perfect passen bij gerookte vis zoals zalm en heilbot of bij sushi.

Vinificatie

De wijnmaker zorgt voor een minimale menselijke interventie. De gisting start op natuurlijke wijze in betonnen kuipen. Na de gisting blijft de wijn 6 maanden op de uitgewerkte gistcellen voor de botteling. Er worden slechts 10.000 flessen gemaakt van dit jaartal.

Goed om te weten

Door onze reizen zijn we in contact gekomen met de Kaapse wijnen. Zo verdelen we wijnen uit verschillende grote en kleine domeinen. Voor de verzending in België rekenen we geen kosten vanaf een aankoop van 125€. Bovendien kunt u per fles bestellen, zonder minimum. Een ideale manier om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen.

11,20

 / fles

- +
Onze favoriet

De Vrede en Lust Sarah Bubbly is een eerbetoon aan de sprankelende persoonlijkheid van "Sarah" Anne Buys, de tweede oudste dochter van Dana Buys, de eigenares van Vrede en Lust. Deze schuimwijn is een "Vintage" of "Millesime": een wijn enkel gemaakt met druiven van het jaar 2020. De wijn is gemaakt volgens de zelfde methode als Champagne: de Méthode TraditionnelleHet is een elegante en smaakvolle schuimwijn met een intense pareling.

Foodpairing

De Vrede en Lust Sarah Bubbly is prachtig als aperitief. De wijn past ook heel goed voor een receptie of zomaar tussen vrienden met koude tapas.

Vinificatie

De druiven gisten om witte basiswijn te produceren. Na het testen van verschillende samenstellingen van de basiswijnen wordt de uiteindelijke assemblage vastgelegd. De tweede gisting wordt eind maart op fles gestart. De wijn wordt in oktober gedegorgeerd.

Een tip

We beschikken over een ruim assortiment van Zuid-Afrikaanse wijnen uit verschillende kleine en grote domeinen en hebben zelf alle wijnen geproefd die we aanbieden. Een gedetailleerde degustatiefiche met informatie over de wijn en de vinificatie is beschikbaar op de website. We geven indicaties en tips over de combinatie van wijn en gerecht.

U mag de flessen bestellen zonder minimum. Ideaal om verschillende wijnen te proeven.

19,50

 / fles

- +
 • Filters verwijderen
 • Productcategorie

 • Type wijn

 • Food Pairing

 • Mondgevoel

 • Druif

Bent u 18 jaar of ouder?

De op deze website aangeboden alcohol wordt niet verkocht aan minderjarigen.