• Filters verwijderen
 • Productcategorie

 • Type wijn

 • Food Pairing

 • Mondgevoel

 • Druif

Nieuw Wijnjaar 2

Morgenster
Merlot 2020

Morgenster is een prachtig, modern familiedomein in Somerset West, gesticht in 1711. Leuk weetje: Morgenster gebruikt gepersonaliseerde flessen met hun schild. De Morgenster Merlot 2020 van het Bordeaux-type is typisch voor het wijnhuis. Het is een aangename, toegankelijke wijn met mooie fruit- en kruidenaroma’s.

Foodpairing

De Morgenster Merlot 2020 past perfect bij onze nationale trots, namelijk biefstuk met frietjes en een salade. De wijn is de ideale begeleiding van pure vleesgerechten zoals rosbief in de oven of een kalfs- of varkensgebraad met een roomsaus. We zien hem ook goed passen bij een kaasschotel.

Vinificatie

De wijngaarden liggen aan de voet van de Helderberg Mountain. De familie Bertrand maakt rode wijn en olijfolie. Het domein maakt vooral gebruik van Bordeaux-type druiven zoals deze Merlot. De wijn blijft na de gisting 6 tot 8 maanden in kleine vaten van 3de en 4de vulling.

Goed om te weten...

We beschikken over een ruim assortiment van Zuid-Afrikaanse wijnen uit verschillende kleine en grote domeinen, zoals Morgenster, een prachtig domein. Voor de verzending in België rekenen we geen kosten vanaf een aankoop van 80€. U kan bovendien per fles bestellen, zonder minimum. Het is een ideale manier om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen.

10,50

 / fles

- +
Nieuw Wijnjaar 2

Bij alle officiële gebeurtenissen zijn de ambassadrices van het wijnhuis in het rood gekleed. De Vrede en Lust The Red Lady Merlot 2021 is een eerbetoon aan hun bijdrage in het succes van het huis. Deze wijn is aangenaam, fruitig en gemaakt om jong te drinken.

Foodpairing

De Vrede en Lust The Red Lady Merlot 2021 is perfect bij een stuk rood vlees zoals een biefstuk met ratatouille of bij varkensvlees met een gekruide saus. Hij past zeer goed bij een Zuid-Afrikaanse "braai" of  uitgebreide barbecue.

Vinificatie

De druiven zijn afkomstig van de wijngaard Casey's Ridge in Elgin. Elgin Valley is een fruitparadijs. Door het zachte mediterrane microklimaat (17,5°C gemiddelde temperatuur) en vooral de verkoelende impact van de zuidelijk gelegen Atlantische Oceaan is dit de ideale omgeving voor een optimale rijping van de druiven. Ze gisten in inox kuipen en ondergaan de malolactische omzetting zowel in inox als in eiken vaten.

Goed om te weten...

U krijgt de levering van Zuid-Afrikaanse wijnen gratis bij u thuis of op een ander adres in België vanaf 80€. U kan de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per karton. Perfect om nieuwe wijnen te ontdekken.

Een geschenkidee: we kunnen Zuid-Afrikaanse wijnen of een pakket opsturen naar een adres van uw keuze in België. Het geschenk bevat een kaart met een tekst naar keuze. Vul het adres voor de verzending in bij de afrekening en geef ons de tekst door in het vakje “Notitie”. We zorgen voor de rest.

10,50

 / fles

- +
Nieuw

De Remhoogte Chronicle Cape Blend begon als de eerste Estate Blend in 2002. De wijnmaker gebruikt een deel van elk van de 17 rode wijngaarden verspreid over het landgoed van 55 hectare. De wijn is fruitig en kruidig met een intense smaak. Heel toegankelijk. Hij krijgt 87 punten van Platter’s.

Foodpairing

De Remhoogte Chronicle Cape Blend is perfect bij grillades van vlees en gevogelte. Hij past ook zeer mooi bij een kaasschotel. We proefden hem bij een opgevulde kalkoenfilet met een vulling van kaas, ham en groene pesto. De wijn was perfect in balans met dit stevig en kruidig gerecht.

Vinificatie

De percelen worden apart geoogst en gevinifieerd. De gisting gebeurt spontaan. De Syrah ondergaat koolzuurmaceratie. Elke druivensoort rijpt gedurende een jaar afzonderlijk in eiken vaten. Na het samenvoegen rijpt de wijn nog een jaar in eiken vaten waarvan 30% nieuwe vaten en 70% tweede en derde vulling. Hij is niet geklaard of gefilterd.

Goed om te weten...

Voor de verzending in België rekenen we geen kosten vanaf een aankoop van 80€. U kan bovendien per fles bestellen, zonder minimum en zonder maximum. U kunt verschillende wijnen mixen in één pakket. Het is een ideale manier om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen, zonder risico.

13,75

 / fles

- +
Nieuw

De Remhoogte Soaring Eagle is genoemd naar de roofvogel die regelmatig de wijngaard overvliegt. Deze wijn is een “Cape blend”: een mengeling van 3 verschillende druiven, waarvan de befaamde Zuid-Afrikaanse Pinotage. De wijn is jong met een fruitige en kruidige neus. De tannines zijn aanwezig maar niet storend.

Foodpairing

Bij vlees en kaas. De Remhoogte Soaring Eagle is perfect bij pure vleesgerechten: een gegrilde steak, lamsfilet of struisvogel. Hij past ook perfect bij een steengrill of een braai. We zien hem ook goed een kaasschotel begeleiden.

Vinificatie

De druiven gisten op natuurlijke wijze, zonder toevoeging van gisten. De wijn rijpt nadien 18 maanden in oudere Franse eiken vaten.

Goed om te weten...

We leveren gratis in België vanaf een totaal bedrag van 80€. De wijnen zijn bestelbaar per fles zonder minimum. Zo kunt u bijvoorbeeld 5 of 8 verschillende flessen kopen zoals u zelf wil. Alle wijnen en olijfolie zijn vrij combineerbaar. Dit is de beste manier om nieuwe wijnen uit Zuid-Afrika te kopen en te proeven.

We schrijven een uitgebreide beschrijving voor elke Zuid-Afrikaanse wijn in ons assortiment. Daarin geven we, naast de technische beschrijving van de wijn, onze mening over de wijn en de mogelijke combinatie tussen wijn en gerecht.

11,75

 / fles

- +
Platters

De Shannon Vineyards Black Merlot 2017 is een uitzonderlijke wijn. Hij krijgt de maximum score van 5 sterren of 97 punten in de Platter's Wine Guide. We hebben 2 flessen beschikbaar voor u. Er werden slechts 12 flessen geleverd voor heel België. We hebben voor deze wijn geen degustatiefiche gemaakt maar geven u alvast hieronder de tasting notes en vinificatie opgesteld door de wijnmakers van Shannon Vineyards.

De nadruk wordt gelegd op het vastleggen van de expressie van de druif. De druiven op dit perceel worden afzonderlijk gevinifieerd. De wijn heeft aroma's van rijp rood fruit, pruimen en donkere kersen naast toetsen van aardse complexiteit en mineraliteit. Naast een mooie fraîcheur heeft hij een goed geïntegreerde en rijpe tannine structuur.

Food pairing

We zien een wijn van deze kwaliteit eerder passen bij een degustatie onder wijnliefhebbers, zonder maaltijd.

Vinificatie

De druiven voor de Shannon Black worden geplukt in een kleine wijngaard van 3 hectare. Deze is verdeeld in 5 verschillende percelen met elk een eigen kloon. De bodem, de wijnranken en het canopy management zijn constant in de hele wijngaard.

In de loop der jaren hebben we geleerd dat er een verschil van 11 tot 14 dagen is tussen het plukken van de eerste en het plukken van de laatste kloon. De trossen worden gekoeld tot 3°C voordat deze op een transportband worden gesorteerd en ontsteeld.

De bessen worden vervolgens met de hand gesorteerd, waarna koude maceratie volgt gedurende 3 tot 6 dagen bij 8°C. De druiven voor de Shannon Black gisten, zover mogelijk, op natuurlijke wijze. De gistingstemperatuur varieert tussen 26 en 30°C. De wijn gaat na het persen in eiken vaten voor de malolactische omzetting en de verdere rijping.

De wijn rijpt in barriques (225L) gedurende ongeveer 22 maanden. De gebruikte eik is medium getoast. 50% van de wijn rijpt in nieuwe eiken vaten en 50% rijpt in 2e vulling.

 

89,00

 / fles

Uitverkocht

Nieuw

Lukas, de wijnmaker van de Van Loggerenberg Merlot Break A Leg, moest 2 knie-operaties ondergaan tijdens de 1ste oogst van deze wijn. Break A Leg is een zeer gepaste naam. De wijn is jong, toegankelijk en krijgt 85 punten van Platter’s. Hij heeft mooie fruitaroma’s aangevuld met verse kruiden. De structuur is evenwichtig met een fijne frisheid en zachte tannines. De wijn is op dronk en niet bedoeld om lang te bewaren.   

Foodpairing

De Van Loggerenberg Merlot Break A Leg is perfect bij de dagelijkse keuken en eenvoudige gerechten met lichte sauzen. We proefden hem bij een gebakken kipfilet met een korstje van parmezaan en een lichte saus op basis van rode wijn. De frisheid van de wijn paste hier zeer goed bij. De wijn is ook geschikt bij pasta met een kruidige tomatensaus.

Vinificatie

De wijnranken werden geplant in 2002 in gedecomposeerd graniet. De trossen worden ontrist en fermenteren op natuurlijke wijze gedurende 2 weken. Na een lichte persing gaat de wijn in franse eiken vaten (3de vulling) voor de malolactische omzetting en 10 maanden rijping.

Goed om te weten... Voor de verzending in België rekenen we geen kosten vanaf een aankoop van 80€. U kan bovendien per fles bestellen, zonder minimum. Het is een ideale manier om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen.

13,90

 / fles

- +
Platters

De druiven voor deze Benguela Cove Collage komen uit het cool climate van Walker Bay, dicht bij Hermanus aan de oceaan. Deze typische Bordeaux-blend is eerder elegant dan krachtig, met een mooie diversiteit aan aroma’s en krijgt een topscore van 94 punten van Platter’s. Op dronk, perfect tot minimum 2027.   

Foodpairing

Deze Benguela Cove Collage is uitermate geschikt bij een fijne bereiding van vlees, gevogelte of wild zonder een te dominante saus. Denk aan duif Clamart, eend met peer en vijgen of filet pur met wortelcrème en champignons.

Vinificatie

De wijngaard van Benguela Cove geniet van koele dagtemperaturen die 's nachts nog verder dalen. Deze gunstige dagtemperaturen zorgen voor een gelijkmatige rijping en complexiteit van de wijn; met delicate fruittonen, een fijne tanninestructuur en fijne zuren. De trossen worden met de hand geplukt en afzonderlijk gevinifieerd. Na de assemblage blijft de wijn 18 maanden op Franse eiken vaten, waarvan 25% nieuwe vaten.

Een tip... U krijgt uw bestelling van Zuid-Afrikaanse wijnen gratis bij u thuis of op een ander adres in België vanaf 80€.

U kan de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per carton. Perfect om nieuwe wijnen te ontdekken. De degustatiefiche van de wijn bevat bovendien alle nuttige informatie over de wijn. We hebben alle wijnen persoonlijk geproefd en geven, naast de kenmerken, een duidelijk advies over de foodpairing, of welke wijn bij welk gerecht hoort.

 

 

16,90

 / fles

- +
Nieuw

The Fishwives Club Merlot is een aangename, toegankelijke wijn. Hij heeft aroma’s van rood fruit aangevuld met kruidigheid en wat brioche. De wijn heeft een zachte structuur en een eerder korte afdronk. Hij is perfect op dronk en blijft nog zeker perfect tot 2025.

Foodpairing

Deze Merlot is een ideale wijn bij een avond onder vrienden met tapas, charcuterie of kaas. De wijn past ook zeer goed bij deegwaren met tomatensaus of een warme groentenschotel. The Fishwives Club Merlot is ook ideaal als dagdagelijkse wijn bij simpele vleesgerechten zoals een biefstuk met frieten of een barbecue.

 Vinificatie

The Fishwives Club is een nieuw concept. Het wijnhuis bezit geen eigen wijngaard. De druiven worden geselecteerd uit de beste percelen van de Westkaap door Theunis Van Zyl, de wijnmaker. Hij maakt wijnen uit één soort druif, of monocépage.

 

Een tip: Zuid-Afrikaanse wijn kopen?

De verzending is gratis vanaf 80€ en u kan bestellen per fles. Ideaal om nieuwe Kaapse wijnen online te ontdekken. Probeer ook de andere wijnen van The Fishwives Club.

We hebben zelf alle Zuid-Afrikaanse wijnen geproefd die we aanbieden. Nadien schrijven we een gedetailleerde degustatie fiche met informatie over de wijn, de vinificatie en de foodpairing. U krijgt duidelijke richtlijnen over de combinatie van wijn en gerecht.

8,20

 / fles

- +
Platters

De Meerlust Rubicon is het paradepaardje van de wijnbouwer uit Stellenbosch. De wijn van 2017 krijgt een uitzonderlijke score van 5 sterren of 95 punten in de Platter's wijngids. Elegant en verfijnd met een rijkdom aan aroma's.

Heel mooi om nu te drinken maar kan nog perfect tot 2030 bewaren.

Foodpairing

Bij gevogelte en vlees. De Meerlust Rubicon heeft een zeer elegante structuur en past uitstekend bij de gastronomische keuken. Ideaal bij zowel de betere witvleesgerechten als bij het meer verfijnde pluimwild. We dronken hem bij een gevuld kalkoengebraad: perfect.

Vinificatie

De druivenrassen worden apart gegist. De wijnen worden op vat van 300 liter overgebracht voor de malolactische omzetting(60% nieuwe eik, 40% 2de vulling). De wijn wordt na 8 maanden gemengd en rijpt nog 10 maanden op vat voor de botteling.

 

Een tip: Zuid-Afrikaanse wijn kopen? Voor de verzending in België rekenen we geen kosten vanaf een aankoop van 80€. U kan bovendien per fles bestellen, zonder minimum. Het is een ideale manier om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen. We schrijven ook een gedetailleerde degustatiefiche met informatie over de wijn, de neus, de smaak, de vinificatie en de foodpairing. We geven duidelijke richtlijnen over de combinatie van wijn en gerecht.

28,70

 / fles

- +
Platters

Deze Vondeling Rosé is iets zeldzaam: een roséwijn hoofdzakelijk gemaakt van Merlot druiven. De wijnstokken voor deze heerlijke wijn zijn intussen 20 jaar oud. De bodem met hoog kleigehalte geeft zachtheid en volume aan de wijn. Deze roséwijn heeft een breed en levendig pallet aan fruitaroma’s en een zeer aangename structuur. Hij wordt tevens bekroond met 82 punten in de Platter’s gids.

Foodpairing

Prachtig als aperitief, zeer verfrissend. De Vondeling Rosé past ook zeer goed bij eenvoudige koude vis-gerechten, zonder een zware saus of dressing, zoals bijvoorbeeld een zalmtartaar of bij een zomerse salade met verse tomaten, blokjes feta en granaatappel. Gecombineerd met pittige Thaise garnalen geeft hij de nodige fraîcheur.

Vinificatie

De druiven worden ’s ochtends vroeg geplukt bij optimale rijpheid, ontrist en gekoeld voor het persen. Het proces van plukken tot persen is kort, wat voor een optimaal behoud van de fruitaroma’s en een matige kleurextractie zorgt. De gisting gebeurt in inox tanks. De wijn rust 6 maanden op de gistcellen, teneinde de comple-xiteit en de rijkdom in smaak te bevorderen.

Goed om te weten

We hebben zelf alle Zuid-Afrikaanse wijnen geproefd die we aanbieden en schrijven ook een gedetailleerde degustatiefiche met informatie over de wijn en de vinificatie. We geven indicaties en tips over de combinatie van wijn en gerecht.

7,15

 / fles

- +
 • Filters verwijderen
 • Productcategorie

 • Type wijn

 • Food Pairing

 • Mondgevoel

 • Druif

Op de hoogte blijven

Dank u voor de interesse in onze wijnen, olijfolie en Boeta.
We houden u graag op de hoogte van acties, nieuwigheden, nieuws over Boeta en andere weetjes.

*verplichte velden

Bent u 18 jaar of ouder?

De op deze website aangeboden alcohol wordt niet verkocht aan minderjarigen.