• Filters verwijderen
 • Productcategorie

 • Type wijn

 • Food Pairing

 • Mondgevoel

 • Druif

Nieuw
Platters

Ridgeback
Cabernet Sauvignon 2016

De Rhodesian Ridgeback is een Zuid-Afrikaans hondenras. De Ridgeback Cabernet Sauvignon heeft een diverse neus met fruit en kruiden en een zachte structuur. De wijn krijgt 89 punten van de Platter’s Wine Guide. Op dronk, perfect tot 2026, decanteren is aangewezen.  

Wijn & Gerecht

Bij vlees, groenten en kaas. De wijn past zeer goed bij gekruide vleesschotel met een zachte, niet te dominante saus. Denk aan een roastbeef of een lamsfilet. De Ridgeback Cabernet Sauvignon is ook perfect bij een gegratineerde groentenschotel, zoals gevulde paprika, of een kaasschotel.  

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt bij optimale rijpheid. De trossen worden ontsteeld, gekneusd en koud geweekt bij 12°C voor kleurextractie. De fermentatie, met een specifieke gist, gebeurt in open roestvrijstalen kuipen bij 24-28°C en duurt 7 dagen met 3-4 overpompbeurten per dag. De wijn gaat nadien in vaten (1/3 nieuw) van 225 liter voor de malolactische omzetting en rijpt 16 maanden.  De wijn is licht gefilterd.

Misschien goed om te weten...
De levering van uw bestelling gebeurt gratis in België vanaf een totaal bedrag van 125€. De wijnen zijn bestelbaar per fles zonder een minimum. Zo kunt u bijvoorbeeld 5 of 8 verschillende flessen kopen. Dit is de beste manier om nieuwe wijnen uit Zuid-Afrika te kopen en te proeven

18,40

 / fles

- +
Platters

The First Lady is een hommage aan Norma Ratcliffe, de stichter van Warwick en pionier van de wijnbouw in Zuid-Afrika. De Warwick The First Lady Cabernet Sauvignon 2020 is een toegankelijke wijn met aroma’s van rood en zwart fruit. Hij is krachtig met zachte tannines en krijgt 85 punten van Platter’s.

Foodpairing

Deze wijn past mooi bij gekruid runds- of lamsvlees. De Warwick The First Lady Cabernet Sauvignon 2020 zal ook lekker zijn bij deegwaren of risotto met wilde paddestoelen of bij een groentenstoofpotje.

Vinificatie

De druiven worden bij optimale rijpheid geplukt. In de kelder worden ze ontritst. Ze blijven in inox kuipen tussen 10 en 14 dagen rusten op de schillen, afhankelijk van de tanninestructuur, met 3 à 4 overpompbeurten per dag. Vervolgens worden ze geperst. De malolactische omzetting gebeurt in inox kuipen. Nadien rijpt de wijn 12 maanden op verschillende soorten eikenhouten vaten waarvan 10% nieuwe vaten. Dan wordt de wijn gemengd, licht gefilterd en gebotteld.

Goed om te weten

U krijgt de levering van Zuid-Afrikaanse wijnen gratis bij u thuis of op een ander adres in België vanaf 125€. Bovendien kunt u de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per karton. Perfect om nieuwe wijnen te ontdekken. Bestel gerust olijfolie of gin samen met uw wijnen.

9,35

 / fles

- +
Platters

Het domein, gesticht in 1694, ligt in Helderberg, een warm microklimaat, en produceert daardoor vooral rode wijnen. De Rust en Vrede Estate 2017 is het paradepaardje van het domein. De aroma’s zijn mooi gelagerd en de mond is bijzonder elegant en evenwichtig. Hij wordt bekroond met 5 sterren of 97 punten door Platter’s. De wijn is op dronk, en zal in de komende 2 jaar nog verbeteren. 10-15 jaar bewaren.

Foodpairing

De Rust en Vrede Estate 2017 is perfect bij gastronomische bereidingen van rood vlees of wild met een fijne saus. We denken aan filet pur of hertekalf.

Vinificatie

De met de hand geplukte druiven worden per soort en perceel apart gevinifieerd. De opbrengst bedraagt +/- 8 ton per hectare. De druiven worden ontsteeld, gekneusd en in open hoge gistingstanks gepompt. De most macereert gedurende 21 dagen met fermentatie gedurende 7 dagen met 2 à 4 overpompbeurten en  punch-downs per dag. De rijping gebeurt in 100% Franse eikenhouten vaten (40% nieuwe vaten) van 300 en 500 liter gedurende 22 maanden.

Een tip

Een geschenkidee: we kunnen Zuid-Afrikaanse wijnen of een pakket opsturen naar een adres van uw keuze in België. Het geschenk bevat een kaart met een tekst naar keuze. Vul het adres voor de verzending in bij de afrekening en geef ons de tekst door in het vakje “Notitie”. We zorgen voor de rest.

37,40

 / fles

- +

De Remhoogte Chronicle Cape Blend begon als de eerste Estate Blend in 2002. De wijnmaker gebruikt een deel van elk van de 17 rode wijngaarden verspreid over het landgoed van 55 hectare. De wijn is fruitig en kruidig met een intense smaak. Heel toegankelijk. Hij krijgt 87 punten van Platter’s.

Foodpairing

De Remhoogte Chronicle Cape Blend is perfect bij grillades van vlees en gevogelte. Hij past ook zeer mooi bij een kaasschotel. We proefden hem bij een opgevulde kalkoenfilet met een vulling van kaas, ham en groene pesto. De wijn was perfect in balans met dit stevig en kruidig gerecht.

Vinificatie

De percelen worden apart geoogst en gevinifieerd. De gisting gebeurt spontaan. De Syrah ondergaat koolzuurmaceratie. Elke druivensoort rijpt gedurende een jaar afzonderlijk in eiken vaten. Na het samenvoegen rijpt de wijn nog een jaar in eiken vaten waarvan 30% nieuwe vaten en 70% tweede en derde vulling. Hij is niet geklaard of gefilterd.

Goed om te weten...

Voor de verzending in België rekenen we geen kosten vanaf een aankoop van 125€. U kan bovendien per fles bestellen, zonder minimum en zonder maximum. U kunt verschillende wijnen mixen in één pakket. Het is een ideale manier om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen, zonder risico.

14,50

 / fles

- +
Platters

De Benguela Cove Cabernet Sauvignon 2020 krijgt een top-score van 93 punten in de Platter’s Wine Guide. Het is een loepzuivere en complexe Cool Climate wijn met een intense, elegante neus van zwart fruit en kruiden. De mond is zeer gebalanceerd met zachte tannines en genoeg frisheid. 

Wijn & Gerecht

Deze wijn is perfect bij rood en wit vlees, bij een runds- of lamsfilet met een zachte saus. De Benguela Cove Cabernet Sauvignon 2020 is ook een aanrader bij wild zoals hinde. Wij hebben hem gedronken bij een kalfsgebraad met gegrilde pastinaak en gele wortel, afgewerkt met een zachte bruine saus met Luikse siroop. Top!

Vinificatie

De wijngaard ligt op de heuvels dicht bij de oceaan. De druiven worden gedeeltelijk gekneusd en macereren 3 dagen lang voor smaakextractie. De gisting  duurt 8 dagen met zachte overpompbeurten. De persing gebeurt na 14 dagen. Na de klaring rijpt de wijn in Franse eiken vaten (waarvan 40% nieuwe vaten) gedurende 22 maanden.  

Goed om te weten

We leveren de Zuid-Afrikaanse wijnen gratis bij u thuis of op een ander adres in België vanaf 125€. U kan de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per carton. Perfect om nieuwe lekkere Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen.

18,90

 / fles

- +
Platters
De druiven voor deze Benguela Cove Collage komen uit het cool climate van Walker Bay, dicht bij Hermanus aan de oceaan. De typische Bordeaux-blend, of “Collage”, eerder elegant dan krachtig, met een mooie diversiteit, krijgt een topscore van 94 punten in de Platter’s Wine Guide.

 Foodpairing

De Benguela Cove Collage is uitermate geschikt bij een fijne bereiding van vlees, gevogelte of wild zonder een te dominante saus. Denk aan een bereiding van duif of eend met peer en vijgen, een filet pur met wortelcrème en champignons of kalfsvlees.

Vinificatie

De wijngaard geniet van koele dagtemperaturen die 's nachts nog verder dalen. Deze gunstige dagtemperaturen zorgen voor een gelijkmatige rijping van de druiven en een wijn met delicate fruittonen, een fijne tanninestructuur en fijne zuren. De trossen worden met de hand geplukt en afzonderlijk gevinifieerd. Na de assemblage blijft de wijn 18 maanden op Franse eiken vaten, waarvan 25% nieuwe vaten.

Een tip... U krijgt uw bestelling van Zuid-Afrikaanse wijnen gratis bij u thuis of op een ander adres in België vanaf 125€.

U kan de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per carton. Perfect om nieuwe wijnen te ontdekken. De degustatiefiche van de wijn bevat bovendien alle nuttige informatie over de wijn. We hebben alle wijnen persoonlijk geproefd en geven, naast de kenmerken, een duidelijk advies over de foodpairing, of welke wijn bij welk gerecht hoort.

 

 

17,80

 / fles

- +
Platters

De Warwick The Blue Lady Cabernet Sauvignon uit de “Premium Range” van het domein krijgt 5 Sterren of 96 punten van Platter's.  Deze topwijn is bijzonder intens in zicht, neus en smaken. Hij heeft een brede pallet aan fruitige en kruidige aroma’s en een zeer evenwichtige structuur.  

Foodpairing

Deze Warwick The Blue Lady Cabernet Sauvignon past het beste bij stevige vleesgerechten. Hij is ideaal bij rundsvlees, lamsvlees en pelswild. Denk bijvoorbeeld aan dry-aged rund, hinde of exotische vleessoorten zoals struisvogel of springbok. Hij houdt zeker stand bij zwaardere sauzen.  

Vinificatie

Warwick gebruikt drie geselecteerde percelen om deze topwijn te produceren. De druiven worden met de hand geoogst, ontsteeld en gesorteerd. De wijn gist gemiddeld 36 dagen lang met drie of vier keer overpompen per dag. De persing en malolactische omzetting volgt. De wijn blijft nadien op Franse eikenhouten vaten (25% nieuwe vaten) gedurende 27 maanden voor de assemblage.

 

Een tip: Kaapse wijn kopen?

De verzending is gratis vanaf 125€ en u kan bestellen per fles. Ideaal om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen online te ontdekken. Probeer ook de andere Kaapse wijnen van Warwick.

We hebben zelf alle Zuid-Afrikaanse wijnen geproefd die we aanbieden en schrijven ook een gedetailleerde degustatie fiche. Die bevat meer informatie over de wijn, de vinificatie en de foodpairing. We geven duidelijke richtlijnen over de combinatie van wijn en gerecht.

 

 

22,70

 / fles

- +

Het Warwick The First Lady Pakket bestaat uit 3 aangename wijnen van het befaamde huis uit Stellenbosch. De First Lady zijn monocépage wijnen, gemaakt met één enkele druivensoort. Het pakket bevat 2 witte wijnen, Sauvignon Blanc en Chardonnay, en 1 rode wijn, Cabernet Sauvignon.

De wijnen zijn zeer toegankelijk en hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Bekijk zeker de degustatiefiche om de juiste wijn te kiezen bij uw gerecht.

Het wijnhuis Warwick bestaat sedert 1771. The First Lady wijnen zijn een hommage aan Norma Ratcliffe, de stichter van Warwick en pionier van de wijnbouw in Zuid-Afrika. Het pakket bevat deze 3 wijnen:

Warwick The First Lady Sauvignon Blanc 2022

Warwick The First Lady Chardonnay 2021

Warwick The First Lady Cabernet Sauvignon 2020

Een tip: Een geschenkidee: we kunnen Zuid-Afrikaanse wijnen of dit Warwick The First Lady Pakket opsturen naar een adres van uw keuze in België. Het geschenk bevat een kaart met een tekst naar keuze. Vul het adres voor de verzending in bij de afrekening en geef ons de tekst door in het vakje “Notitie”. We zorgen voor de rest. We verzenden gratis in België vanaf 125€ en u kan bestellen per fles. Ideaal om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen en te ontdekken.

 

28,05

 / PAKKET

- +
Platters

De Meerlust Rubicon is het paradepaardje van de wijnbouwer uit Stellenbosch. De wijn van 2017 krijgt een uitzonderlijke score van 5 sterren of 95 punten in de Platter's wijngids. Elegant en verfijnd met een rijkdom aan aroma's. Heel mooi om nu te drinken maar kan nog perfect tot 2030 bewaren.

Foodpairing

Bij gevogelte en vlees. De Meerlust Rubicon heeft een zeer elegante structuur en past uitstekend bij de gastronomische keuken. Ideaal bij zowel de betere witvleesgerechten als bij het meer verfijnde pluimwild. We dronken hem bij een gevuld kalkoengebraad: perfect.

Vinificatie

De druivenrassen worden apart gegist. De wijnen worden op vat van 300 liter overgebracht voor de malolactische omzetting(60% nieuwe eik, 40% 2de vulling). De wijn wordt na 8 maanden gemengd en rijpt nog 10 maanden op vat voor de botteling.

Een tip: Zuid-Afrikaanse wijn kopen? Voor de verzending in België rekenen we geen kosten vanaf een aankoop van 125€. U kan bovendien per fles bestellen, zonder minimum. Het is een ideale manier om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen. We schrijven ook een gedetailleerde degustatiefiche met informatie over de wijn, de neus, de smaak, de vinificatie en de foodpairing. We geven duidelijke richtlijnen over de combinatie van wijn en gerecht.

29,30

 / fles

- +
Platters

Jean Engelbrecht is de eigenaar van Rust en Vrede. Het domein ligt in Helderberg, een warm microklimaat, en produceert daardoor vooral rode wijnen. Ongeveer 60% van de wijngaard is aangeplant met Cabernet Sauvignon. De Rust en Vrede Cabernet Sauvignon is een verfijnde en intense wijn met een mooie diversiteit aan aroma’s en zachte tannines. Deze mooie wijn krijgt 92 punten van de Platter's Wine Guide. Hij is perfect op dronk en kan nog 10 jaar bewaard worden.

Foodpairing

De Rust en Vrede Cabernet Sauvignon is ideaal bij verfijnde bereidingen van rood vlees of wild met een geurige en kruidige saus. We hebben hem geproefd bij hertekalf met veenbessen, pompoen en een zalf op basis van spruiten. Perfect!

Vinificatie

De met de hand geplukte druiven worden per soort en perceel apart gevinifieerd. Ze worden ontsteeld, gekneusd en in open hoge gistingstanks gepompt, waar ze een 21-daagse maceratieperiode ondergaan met een 7-daagse fermentatie. De rijping gebeurt in 100% Franse eikenhouten vaten (20% nieuwe vaten) van 300 liter gedurende 18 maanden.

Een tip: Wijn is onze hobby. We bieden een selectie van zorgvuldig geselecteerde Zuid-Afrikaanse wijnen. U kunt de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per karton. De levering is gratis in België vanaf een aankoop van 125€. Een ideale manier om nieuw Kaapse wijnen te ontdekken!

25,60

 / fles

- +
 • Filters verwijderen
 • Productcategorie

 • Type wijn

 • Food Pairing

 • Mondgevoel

 • Druif

Bent u 18 jaar of ouder?

De op deze website aangeboden alcohol wordt niet verkocht aan minderjarigen.