De Rhodesian Ridgeback is een Zuid-Afrikaans hondenras. De Ridgeback Cabernet Sauvignon heeft een diverse neus met fruit en kruiden en een zachte structuur. De wijn krijgt 89 punten van de Platter’s Wine Guide. Op dronk, perfect tot 2026, decanteren is aangewezen.
Wijn & Gerecht
Bij vlees, groenten en kaas. De wijn past zeer goed bij gekruide vleesschotel met een zachte, niet te dominante saus. Denk aan een roastbeef of een lamsfilet. De Ridgeback Cabernet Sauvignon is ook perfect bij een gegratineerde groentenschotel, zoals gevulde paprika, of een kaasschotel.
Vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt bij optimale rijpheid. De trossen worden ontsteeld, gekneusd en koud geweekt bij 12°C voor kleurextractie. De fermentatie, met een specifieke gist, gebeurt in open roestvrijstalen kuipen bij 24-28°C en duurt 7 dagen met 3-4 overpompbeurten per dag. De wijn gaat nadien in vaten (1/3 nieuw) van 225 liter voor de malolactische omzetting en rijpt 16 maanden. De wijn is licht gefilterd.