Amatra is de naam van de oude Perzische amfores waarin de goede wijnen bewaard werden. De wijn is genoemd naar de zoon van Catherine, Jono, een fervente surfer. De Catherine Marshall Amatra Chenin Blanc combineert een frisse en elegante basis met de typische aroma’s van steenfruit van de Chenin Blanc. De wijn krijgt 91 punten van Tim Atkin.
Wijn & Gerecht
De wijn is perfect bij een apertitiefschotel en lichte vleeswaren. De Catherine Marshall Amatra Chenin Blanc past ook goed bij koude visgerechten, de Aziatische keuken met zoetzure saus en frisse salades.
Vinificatie
De druiven komen van Voor Paardeberg (30%) en Bottelary Hill (70%). De bessen worden gesorteerd en gedeeltelijk gekneusd. Na de persing in pneumatische persen gaat het sap naar oude Franse eiken vaten en amfores voor de natuurlijke gisting, die een maand duurt. De wijn rust 8 maanden voor de assemblage, een lichte filtratie en de botteling.
Wist u dat...
Amatra, ook wel bekend als de amfores, waren grote, smalle aardewerken kruiken die in de oudheid werden gebruikt om vloeistoffen en voedingsmiddelen zoals wijn, olie, graan en vissaus te vervoeren en op te slaan. Ze hadden meestal twee oren en een smalle hals, zodat ze gemakkelijk gedragen en afgesloten konden worden.


