Vanaf vrijdag 29 maart tot en met woensdag 17 april trekken we zuidwaarts.

We sluiten dus even de virtuele deuren van onze webshop & hervatten de leveringen en afhalingen vanaf donderdag 18 april.

🥂 Noteer nu reeds onze degustatiedagen op zaterdag 4 en zondag 5 mei tussen 14 en 18 uur in 9070 Heusden, Reukenwegel 1 🥂

 • Filters verwijderen
 • Productcategorie

 • Type wijn

 • Food Pairing

 • Mondgevoel

 • Druif

Nieuw
Platters

Le Riche
Chardonnay 2021

De druiven voor deze wijn komen van Polkadraai en Firgrove, in Stellenbosch. De Le Riche Chardonnay is de enige witte wijn van het domein. De productie is zeer beperkt. De wijn is bijzonder fris en puur door de beperkte houttoets. Hij krijgt een prachtige score van 93 punten of 4,5 sterren van de Platter’s Wine Guide.

Wijn & Gerecht

De Le Riche Chardonnay past perfect bij gastronomische warme bereidingen van vis en zeevruchten met een boter- of roomsaus. Hij past ook zeer goed bij gevogelte  of wit vlees met een zachte saus.

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. De trossen worden in hun geheel geperst en gisten met natuurlijke fermenten. De gisting, opvoeding en malolactische omzetting gebeuren in Franse eiken vaten (25% nieuw) en kleipotten. Na de gisting blijft de wijn gedurende 11 maanden op de gistcellen voor de definitieve botteling.

Een leuk weetje...

Stellenbosch, gelegen in de Westkaap van Zuid-Afrika, is een stad die ongeveer 50 kilometer ten oosten van Kaapstad ligt. Het bevindt zich langs de oevers van de Eerste Rivier aan de voet van de Stellenbosch Mountain. De stad staat bekend als de “City of Oaks” (Eikestad in het Afrikaans en Nederlands) vanwege de vele eikenbomen die door de oprichter, Simon van der Stel, werden geplant om de straten en landgoederen te sieren. Naast zijn natuurlijke schoonheid herbergt Stellenbosch ook de Stellenbosch Universiteit en het moderne wetenschapspark Technopark

23,70

 / fles

- +
Nieuw

De druiven komen van de hoogste heuvel van het domein: Klippiesdal, of vallei met stenen. De Rietvallei Cabernet Sauvignon is intens van kleur en neus met diverse aroma’s van rood en zwart fruit aangevuld met onder andere tabak en koffie. De wijn heeft body. 

Wijn & Gerecht

Rietvallei Cabernet Sauvignon vraagt om een stuk rood vlees met een intense kruiding. We denken bij voorbeeld aan lamskoteletten op de grill, rundvlees met een peperroomsaus, een braai (BBQ) of een struisvogelsteak.

Vinificatie

De druiven worden geplukt bij optimale rijpheid en gisten op natuurlijke wijze. De temperatuur blijft tijdens de gisting tussen 25 en 28°C met overpompbeurten om de twee a drie uur. Na de gisting blijft de wijn nog drie dagen op de schillen en wordt dan geperst. Na de malolactische omzetting gaat de wijn in Franse eiken vaten van tweede en derde vulling van 300 liter. Hij rijpt 12 maanden.

Goed om te weten

Voor de verzending in België rekenen we geen kosten vanaf een aankoop van 125€. U kan bovendien per fles bestellen, zonder minimum. Het is een ideale manier om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen.

Robertson is een pittoreske streek gelegen in de West-Kaap provincie van Zuid-Afrika, bekend om zijn prachtige landschappen, vruchtbare valleien en historische wijngaarden. De regio staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende wijnproductie. Naast wijn biedt Robertson ook een scala aan outdoor activiteiten, waaronder wandelen, fietsen en kanoën langs de schilderachtige Breede Rivier.

12,40

 / fles

- +
Nieuw
Platters

De Rietvallei Classic Chardonnay is een herinnering aan de eerste wijn geproduceerd op het domein: een Chardonnay in 1987. De wijn heeft aroma’s van appelsien en exotische vruchten en een lichte houttoets. De wijn krijgt 4 sterren of 89 punten van de Platter’s Wine Guide.

Wijn & Gerecht

De Rietvallei Classic Chardonnay past door zijn volheid perfect bij warme vis in een romige saus en bij gevogelte en wit vlees. We denken aan een kalkoen archiduc met een romige saus met paddestoelen.

Vinificatie

De druiven worden machinaal geoogst bij een optimale rijpheid tussen 2 en 10 uur ‘s morgens. Enkel het vrijgekomen sap wordt gebruikt na enkele dagen bezinken. De gisting gebeurt in roestvrijstalen tanks op 15°C en in Franse eiken vaten van tweede vulling. Na de gisting worden beide componenten 6 maanden op de gistcellen gelaten voor de uiteindelijke assemblage en botteling.

Goed om te weten

Nieuwe wijnen proeven? U kan per fles bestellen, zonder minimum. Het is een ideale manier om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen.

Gelegen in de schilderachtige Breede River Valley van Zuid-Afrika, is Robertson een charmant stadje bekend om zijn bloeiende wijnindustrie en adembenemende berglandschappen. Bezoekers worden verwelkomd met warme gastvrijheid terwijl ze genieten van wijnproeverijen, outdoor avonturen en culturele ervaringen die de rijke geschiedenis van de regio belichten.

10,50

 / fles

- +
Nieuw
Platters

Het domein Le Riche ligt in Stellenbosch en produceert voornamelijk rode wijnen. De Le Riche Richesse, rijkdom in het Frans, is de veelzijdige wijn van het domein: een verrassende combinatie van de body van Cabernet Sauvignon en de frisheid en aroma’s van de Cinsaut. Hij krijgt 89 punten of 4,5 sterren van de Platter’s Wine Guide

Wijn & Gerecht

Deze wijn past perfect bij grillades van rood vlees. We denken aan lamskoteletjes of een klassieke rosbief. De Le Riche Richesse past ook zeer goed bij een gemengde kaasschotel.

Vinificatie

De druiven gisten apart in traditionele open betonnen tanks met regelmatig handmatig breken van de koek. Na de malolactische omzetting worden de wijnen overgebracht naar Franse eiken vaten. Na een jaar rijping worden de wijnen gemengd en rijpen ze nog eens 8 maanden in 225L vaten en 4500L eikenhouten kuipen. De wijn wordt niet geklaard.

Een leuk weetje...

Cinsaut is een rode druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in de regio's Zuid-Frankrijk, Zuid-Afrika en delen van de Middellandse Zee. Deze druif staat bekend om zijn lichte body en fruitige smaakprofiel, met tonen van rode bessen en kruiden. Van oudsher werd Cinsaut vaak gebruikt voor het mengen met andere druivenrassen, maar tegenwoordig wordt het steeds vaker gebruikt voor het maken van enkele variëteitswijnen van hoge kwaliteit. Het is ook bekend onder de namen Cinsault en Black Malvoisie.

U kan altijd per fles bestellen, zonder minimum. Het is een ideale manier om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen.

18,10

 / fles

- +
Nieuw
Platters

De eerste vermelding van de naam Le Riche in Zuid-Afrika dateert van 1698 wanneer Louis Le Riche en zijn familie het dorp Thimarais in Normandië verlaten om zich in Zuid-Afrika te vestigen. De focus van het domein ligt op rode wijnen. De Le Riche Cabernet Sauvignon is zeer rijk in de neus en mooi evenwichtig in de mond. Hij krijgt 95 punten of 5 sterren van de Platter’s Wine Guide

Wijn & Gerecht

Deze wijn past perfect bij fijne bereidingen van rood vlees, rund, lam of springbok. We zien hem ook perfect passen bij hinde of een gevarieerde kaasschotel.

Vinificatie

De druiven voor de Le Riche Cabernet Sauvignon komen van verschillende percelen op een ondergrond van graniet en kiezels met zicht op de oceaan. De oogst van de verschillende percelen wordt apart gehouden. Na ongeveer één jaar wordt de wijn geassembleerd. Hij rijpt verder in Franse eiken vaten van 225l, waarvan 18% nieuwe vaten, gedurende 10 maanden.  

Goed om te weten

Cabernet Sauvignon, een van 's werelds meest geprezen druivenrassen, staat bekend om zijn diepe kleur, volle body en complexe smaakprofiel. Oorspronkelijk afkomstig uit de Bordeaux-regio in Frankrijk, gedijt deze druif nu wereldwijd, met opvallende aanplantingen in Zuid-Afrika, Californië, Chili en Australië. Cabernet Sauvignon biedt een rijke en krachtige wijnervaring die perfect samengaat met rood vlees en stevige kazen.

23,70

 / fles

- +
Nieuw
Platters

De Banghoek Valley, de Bange Hoek ooit  bevolkt door olifanten, tijgers, luipaarden en buffels, ligt dicht bij Stellenbosch. De Delaire Graff Banghoek Reserve Chardonnay uit de “Premium Range” van het befaamde wijnhuis heeft een rijke gelagerde neus met exotisch en gedroogd fruit. De mond is vol en filmend. Fijne zuren zorgen voor evenwicht. 90 punten van de Platter’s Wine Guide.

Wijn & Gerecht

De Delaire Graff Banghoek Reserve Chardonnay is ideaal bij warme vis, gevogelte en wit vlees. De lactische en houten toetsen maken deze wijn geschikt om vis in een romige saus of in een botersaus te begeleiden. De intensiteit maakt hem tevens zeer geschikt bij gevogelte of wit vlees met een zachte saus.

Vinificatie

De druiven worden in de vroege uurtjes met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd. De druiven gisten in hun geheel gedurende 14 dagen in vaten. De opvoeding gebeurt in Franse eiken vaten van 225l, waarvan 40% nieuwe vaten, zonder malolactische omzetting of bâtonnage.

Meer over Banghoek

Banghoek, gelegen in de West-Kaap van Zuid-Afrika, is een schilderachtige vallei bekend om zijn prachtige landschappen en uitstekende wijnen. Omringd door majestueuze bergen, biedt Banghoek een idyllische setting voor wijnproeverijen, wandelingen en ontspanning te midden van de natuurlijke schoonheid. Met bekroonde wijnhuizen en panoramische uitzichten is Banghoek een must-visit bestemming voor liefhebbers van natuur en wijn.

22,90

 / fles

- +
Nieuw

Too Much Truth is een project van de Vlaamse wijnmaker Sebastian Vannevel. Een project van vakmanschap en liefde voor eerlijke wijnen. De Too Much Truth Red Blend is een eigenzinnige blend van 3 druiven. De Cabernet geeft structuur en ruggegraat, de Malbec brengt body in de middenmond en de Sangiovese zorgt voor extra frisheid. De wijn heeft een breed pallet aan aroma’s, hij is elegant en zeer evenwichtig. 

Wijn & Gerecht

De Too Much Truth Red Blend past perfect bij fijne bereidingen van wit en rood vlees met een lichte saus. We denken aan lamskroon met een tijm-rozemarijn jus of een rundsfilet met sjalotjes.

Vinificatie

De ranken groeien op afgebroken graniet en leisteen. De druiven worden met de hand geplukt en ontritst. De gisting gebeurt spontaan, met 3 punch-downs per dag. De most blijft nadien 10 dagen macereren. De wijn rijpt 12 maanden in Franse eiken vaten waarvan 20% nieuwe vaten voor meer complexiteit en structuur.

Goed om te weten... We beschikken over een ruim assortiment van Zuid-Afrikaanse wijnen uit verschillende kleine en grote domeinen. Voor de verzending in België rekenen we geen kosten vanaf een aankoop van 125€. U kan bovendien per fles bestellen, zonder minimum. Het is een ideale manier om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen.

19,50

 / fles

- +
Nieuw
Platters

Het domein Vergelegen werd in 1700 gegeven aan de gouverneur van de Kaap. Vergelegen heeft ontzettend mooie tuinen en een museum waarin de geschiedenis van de slavernij verteld wordt. Het ligt in Somerset West, op 30 minuten rijden van Kaapstad. De Vergelegen Reserve Chardonnay is het paradepaardje van het domein: vol en romig met fijne frisheid. Er worden maar 9000 flessen gemaakt. Deze topwijn krijgt 94 punten van de Platter’s Wine Guide

Wijn & Gerecht

De Vergelegen Reserve Chardonnay is perfect met warme vis met een smaakvolle saus, fijne bereidingen van gevogelte of wit vlees.  

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt. De trossen worden volledig geperst zonder maceratie. Het sap wordt licht geklaard en gist in Franse eiken vaten (30% nieuw, 70% 2de en 3de vulling) op natuurlijke wijze. Na 15 dagen gisten ondergaat enkel 1/3 van de 50 vaten de malolactische omzetting voor meer frisheid. De wijn blijft nadien 8 maanden op de uitgewerkte gistcellen rusten.

Goed om te weten...

U krijgt de levering van Zuid-Afrikaanse wijnen gratis bij u thuis of op een ander adres in België vanaf 125€. U kan de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per karton. Het is de ideale manier om nieuwe wijnen te ontdekken.

18,70

 / fles

- +

Het domein Vergelegen werd in 1700 gegeven aan de gouverneur van de Kaap. Het domein heeft ontzettend mooie tuinen en een museum waarin de geschiedenis van de slavernij verteld wordt. Het ligt in Somerset West, op 30 minuten rijden van Kaapstad. De Vergelegen Cabernet Sauvignon Merlot is aangenaam en soepel. Hij biedt een zeer goede kwaliteit voor zijn prijs.

Wijn & Gerecht

De Vergelegen Cabernet Sauvignon Merlot is perfect bij de dagelijkse keuken zoals stoofvlees, gegrilde vleesgerechten en deegwaren met een pittige tomatensaus.

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt en afgekoeld aan -10°C gedurende 24uur. De trossen worden nadien gesorteerd en ontritst maar niet gekneusd. De druiven macereren 7 dagen en gisten gedurende 96uur met cultuurgisten indien nodig. De wijn blijft 32 dagen op de schillen en rijpt nadien 18 maanden in Franse eiken vaten, waarvan 20% nieuwe vaten.
Goed om te weten...
De levering gebeurt gratis in België vanaf een totaal bedrag van 125€. De wijnen zijn bestelbaar per fles zonder minimum. Zo kunt u bijvoorbeeld 5 of 8 verschillende flessen kopen. Dit is de beste manier om nieuwe wijnen uit Zuid-Afrika te kopen en te proeven.

We schrijven ook een gedetailleerde degustatiefiche met informatie over de wijn en de vinificatie. We geven indicaties en tips over de combinatie van wijn en gerecht.

11,80

 / fles

- +
Platters

Creation is uitgeroepen tot één van de mooiste wijndomeinen van de wereld. Hun Creation Pinot Noir is eerder fris en fruitig dan krachtig en vol. De wijn is licht intens met rood fruit in de neus en een fijne, aangename structuur. We raden aan om de wijn licht gekoeld te drinken. De wijn krijgt 92 punten of 4,5 sterren van de Platter's Wine Guide

Wijn & Gerecht

De wijn is ideaal bij gevogelte en witte vleessoorten. We zien de Creation Pinot Noir zeer goed passen bij een varkenshaasje met een zachte saus of saltimbocca, kalfslapjes met salie en mozzarella. De wijn zal ook mooi harmonieren bij een kaasschotel met zachte kazen.

Vinificatie

De wijngaard ligt op een bodem van  afgebroken schiste met daaronder een kleilaag. De druiven worden met de hand geoogst. 20% van de trossen gisten in hun geheel. De gisting gebeurt spontaan in roestvrijstalen kuipen. De wijn rijpt gedurende 10 maanden in Franse eiken vaten (10% nieuw, 90% 2de en 3de vulling).

U krijgt de levering van Zuid-Afrikaanse wijnen gratis bij u thuis of op een ander adres in België vanaf 125€. U kan de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per karton. Perfect om nieuwe wijnen te ontdekken.

De degustatiefiche van de wijn bevat heel wat nuttige informatie. We hebben alle wijnen persoonlijk geproefd en geven, naast de kenmerken, een advies over de foodpairing.

15,70

 / fles

- +
 • Filters verwijderen
 • Productcategorie

 • Type wijn

 • Food Pairing

 • Mondgevoel

 • Druif

Bent u 18 jaar of ouder?

De op deze website aangeboden alcohol wordt niet verkocht aan minderjarigen.