🇿🇦🥂 Wijn- en gin degustatie dagen ten voordele van vzw Boeta 🍷🇿🇦

 • Donderdag 5 oktober tussen 19h30 en 22h – Kortrijk, rechter Broeltoren – Speyetoren
 • Zaterdag 7 oktober tussen 14h en 17h – Brugge, Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30 te Sint-Andries

 • Filters verwijderen
 • Productcategorie

 • Type wijn

 • Food Pairing

 • Mondgevoel

 • Druif

Platters

Lourensford
Méthode Cap Classique 2016

De Lourensford Méthode Cap Classique 2016 is enkel gemaakt met druiven geoogst in 2016. Hij werd pas definitief gebotteld in januari 2021. Het is een fijne, elegante wijn met frisse zuren en een perfect evenwicht. Er werden slechts 4582 flessen gemaakt.  Deze mooie Vonkelwijn krijgt een prachtige score van 90 punten in de Platter's wijngids, de referentie voor Zuid-Afrikaanse wijnen.

Foodpairing

Prachtig als aperitief met fijne hapjes. De Lourensford Méthode Cap Classique 2016 kan ook perfect passen bij een koud voorgerecht zoals een slaatje met zeevruchten, of met koude vleeswaren. We denken aan een compositie van geconfijte watermeloen met feta, rundscarpaccio met rucola of vitello tonnato.

Vinificatie

Na de gisting ondergaat de wijn een malolactische omzetting en blijft 5 maanden in de tank op de gistcellen. De wijn krijgt zijn likeur voor de 2de gisting in de fles en blijft 54 maanden op de gistcellen in de fles voordat hij met de hand definitief gebotteld wordt.

Goed om te weten

De levering gebeurt gratis in België vanaf een totaal bedrag van 125€. De wijnen zijn bestelbaar per fles zonder minimum. Zo kunt u bijvoorbeeld 5 of 8 verschillende flessen kopen. Dit is de beste manier om nieuwe wijnen uit Zuid-Afrika te kopen en te proeven.

21,90

 / fles

- +
Platters

De Graham Beck MCC Blanc de Blancs 2017, millesime 2017, is het paradepaardje van het wijnhuis uit Robertson. De wijn is enkel gemaakt op basis van Chardonnay. Hij is daardoor bijzonder elegant en verfijnd in de neus en de mond. De Graham Beck MCC Blanc de Blancs krijgt maar liefst 94 punten van Platter’s en is een perfect alternatief voor de mooiste Champagne.

Foodpairing

De Graham Beck MCC Blanc de Blancs 2017 is prachtig als aperitief met fijne hapjes. Deze volle MCC kan ook lauwe kreeft, een gebakken zeetong of een visgerecht met een room- of een botersausje vergezellen.

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt op speciaal geselecteerde percelen met een grond van kalksteen. De persing gebeurt heel zacht en enkel de Tête de Cuvée (de eerste sappen die vrijkomen) wordt gebruikt. 50% van het sap gist in eiken vaten (7% nieuwe vaten) en 50% gist in inox. Na de samenstelling blijft de wijn 48 maanden (!) op latten voor de tweede gisting.

Een geschenkidee: we kunnen Zuid-Afrikaanse wijnen of een pakket opsturen naar een adres van uw keuze in België. Het geschenk bevat een kaart met een tekst naar keuze. Vul het adres voor de verzending in bij de afrekening en geef ons de tekst door in het vakje “Notitie”. We zorgen voor de rest.

26,80

 / fles

- +

Het pakket "De favoriete Bubbels van Michel" bevat 3 schuimwijnen met een uitzonderlijke prijs/kwaliteit verhouding. De wijnen hebben verschillende structuren en passen daardoor bij andere gerechten. Ze krijgen een mooie score van Platter's, de wijngids voor Zuid-Afrikaanse wijnen.

Schuimwijnen noemen in Zuid-Afrika heel toepasselijk Vonkelwijnen. Ze worden gemaakt op dezelfde manier als Champagne, namelijk met een tweede gisting op fles. De wijnen die aan bepaalde voorwaarden beantwoorden, mogen MCC noemen of Méthode Cap Classique. De MCC is bekend in Europa onder de naam Méthode Traditionnelle. Deze productiemethode is typisch voor Champagne en de betere schuimwijnen.

Het pakket De favoriete Bubbels van Michel bestaat uit deze wijnen:

Vrede en Lust Sarah Bubbly 2020

De Vrede en Lust Sarah Bubbly is een eerbetoon aan de sprankelende persoonlijkheid van "Sarah" Anne Buys, de tweede oudste dochter van Dana Buys, de eigenares van Vrede en Lust.

Deze schuimwijn is een "Vintage" of "Millesime": een wijn enkel gemaakt met druiven van het jaar 2020. Het is een elegante en smaakvolle schuimwijn met een intense pareling.

Benguela Cove Cuvee 58 MCC Brut

Het wijndomein Benguela Cove ligt op de befaamde Hermanus wijnroute, gelegen aan de Zuidkust van Zuid-Afrika. 

Deze Benguela Cove Cuvee 58 MCC Brut is, door het gebruik van Sauvignon Blanc, een heel frisse Vonkelwijn. Hij heeft fruitige en vegetale aroma’s en een perfect evenwicht.  Deze schitterende schuimwijn krijgt bovendien 84 punten in de Platter’s Wine Guide.

Graham Beck MCC Blanc de Blancs 2017

Deze Blanc de Blancs, millesime 2017, is het paradepaardje van het wijnhuis uit Robertson. De wijn is enkel gemaakt op basis van Chardonnay. De Graham Beck MCC Blanc de Blancs krijgt maar liefst 94 punten van Platter’s en is een perfect alternatief voor de mooiste Champagne.

Een tip: Zuid-Afrikaanse wijn kopen? U kunt bij ons terecht voor zorgvuldig geselecteerde Kaapse wijnen. De verzending is gratis vanaf 125€ en u kan bestellen per fles. Ideaal om nieuwe wijnen te ontdekken.

62,90

 / PAKKET

- +
Platters

De Graham Beck Brut Rosé Pinot Noir 2017 combineert de krachtige aroma’s van de Pinot Noir met de elegantie en romigheid van de Chardonnay. De wijn is een Methode Cap Classique,  een schuimwijn gemaakt op de zelfde manier als Champagne.  Deze wijn is bovendien een Millésime, gemaakt met druiven van één enkel topjaar: 2017. Deze wijn is het paradepaardje van het huis uit Robertson dat Barack Obama tussen zijn klanten mag tellen.

De wijn krijgt 90 punten van Platter’sOp dronk, perfect tot minimum 2025.

Foodpairing

De Graham Beck Brut Rosé Pinot Noir 2017 is krachtig genoeg om een maaltijd te begeleiden. Beginnende als aperitief met tapas, nadien een voorgerecht met warme vis in een zachte saus, tot een hoofdgerecht van gevogelte of wit vlees.  

Vinificatie

De druiven komen van de beste percelen en worden samen(!) geperst en gevinifieerd. De wijnmaker gebruikt enkel lekwijn van de beste kwaliteit. De wijn blijft 4 jaar(!) op de gistcellen voor de perfecte smaken en structuur.

Een tip: De degustatie fiche bevat alle nuttige informatie over de Zuid-Afrikaanse wijn. We hebben alle wijnen persoonlijk geproefd en geven, naast de kenmerken, een duidelijk advies over de foodpairing, of welke wijn bij welk gerecht hoort. Ideaal om de juiste wijn te kopen!

26,80

 / fles

- +
Platters

Het wijndomein Benguela Cove ligt op de befaamde Hermanus wijnroute, gelegen aan de Zuidkust van Zuid-Afrika. Deze Benguela Cove Cuvée 58 MCC Brut is, door het gebruik van Sauvignon Blanc, een heel frisse Vonkelwijn met fruitige en vegetale aroma’s en een perfect evenwicht.  Een schitterende schuimwijn, die bovendien 84 punten krijgt in de Platter’s Wine Guide.

Foodpairing

Door zijn fraîcheur is deze Benguela Cove Cuvée 58 MCC Brut perfect als aperitief. Deze Vonkelwijn past ook zeer goed bij koude zeevruchten. Hij is ook zeer verfrissend na de maaltijd, al dan niet met een lekker dessert erbij.

Vinificatie

De druiven worden in de koele ochtend met de hand geoogst en zorgvuldig gesorteerd voor de persing. Een malolactische gisting vindt plaats op de basiswijn om de natuurlijke aciditeit van de Sauvignon Blanc druif te verzachten en een romige toets toe te voegen. De 2de gisting duurt 4 weken bij 15°C. De wijn rust nadien op de gistcellen gedurende 12 maanden. Benguela Cove produceert maar 2600 flessen.

Goed om te weten...

We verzenden gratis in België vanaf 125€ en u kan bestellen per fles. Ideaal om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen en te ontdekken. De degustatie fiche van de wijn bevat alle nuttige informatie over de Zuid-Afrikaanse wijn. We hebben alle wijnen persoonlijk geproefd en geven, naast de kenmerken, een duidelijk advies over de foodpairing, of welke wijn bij welk gerecht hoort.

16,60

 / fles

- +
Onze favoriet

De Vrede en Lust Sarah Bubbly is een eerbetoon aan de sprankelende persoonlijkheid van "Sarah" Anne Buys, de tweede oudste dochter van Dana Buys, de eigenares van Vrede en Lust. Deze schuimwijn is een "Vintage" of "Millesime": een wijn enkel gemaakt met druiven van het jaar 2020. De wijn is gemaakt volgens de zelfde methode als Champagne: de Méthode TraditionnelleHet is een elegante en smaakvolle schuimwijn met een intense pareling.

Foodpairing

De Vrede en Lust Sarah Bubbly is prachtig als aperitief. De wijn past ook heel goed voor een receptie of zomaar tussen vrienden met koude tapas.

Vinificatie

De druiven gisten om witte basiswijn te produceren. Na het testen van verschillende samenstellingen van de basiswijnen wordt de uiteindelijke assemblage vastgelegd. De tweede gisting wordt eind maart op fles gestart. De wijn wordt in oktober gedegorgeerd.

Een tip

We beschikken over een ruim assortiment van Zuid-Afrikaanse wijnen uit verschillende kleine en grote domeinen en hebben zelf alle wijnen geproefd die we aanbieden. Een gedetailleerde degustatiefiche met informatie over de wijn en de vinificatie is beschikbaar op de website. We geven indicaties en tips over de combinatie van wijn en gerecht.

U mag de flessen bestellen zonder minimum. Ideaal om verschillende wijnen te proeven.

19,50

 / fles

- +
Platters

De Graham Beck Vonkelwijnen Ontdekkingspakket is een ideale gelegenheid om te ontdekken wat deze wijnbouwer uit Robertson, tevens leverancier van Nelson Mandela en Barack Obama tijdens hun presidentschap, te bieden heeft! De "Méthode Cap Classique" is de traditionele manier om mooie schuimwijnen te maken, namelijk zoals in de Champagne-streek, met een tweede gisting op fles.

Graham Beck MCC Brut

Deze assemblage combineert de elegantie van Chardonnay met de intensiteit van Pinot Noir. Droge en zeer volle Cap Classique.

De wijn krijgt 88 punten of 4 sterren van Platter's.

Prachtig als aperitief. Krachtig genoeg om bvb ook kreeft of een zeevruchtenschotel als maaltijd te vergezellen. Ook bij vis met een botersaus is dit een mogelijke begeleiding.

Graham Beck MCC Brut Rosé

Door de schilweking van de rode Pinot Noir druiven krijgt deze assemblage een unieke zilverroze kleur. Frisse en fruitige wijn met genoeg aciditeit, prachtig in het glas.

De wijn krijgt een mooie score van 88 punten of 4 sterren van Platter's.

Ideaal als aperitief of bij een tapasschotel met fijne hapjes. Heeft ook een vrouwelijk kantje door de fijne, zilverroze kleur. Kan ook als frisse afsluiter bij een dessert geserveerd worden.

Graham Beck MCC Blanc de Blancs 2017

Deze Blanc de Blancs, millesime 2017, is het paradepaardje van het wijnhuis uit Robertson. De wijn is enkel gemaakt op basis van Chardonnay. Hij is daardoor bijzonder elegant en verfijnd in de neus en de mond.

De Graham Beck MCC Blanc de Blancs krijgt maar liefst 94 punten van Platter’s en is een perfect alternatief voor de mooiste Champagne.

Prachtig als aperitief met fijne hapjes. Deze volle MCC kan ook lauwe kreeft, een gebakken zeetong of een visgerecht met een room- of een botersausje vergezellen.

 

63,80

 / PAKKET

- +
Platters

De Graham Beck Vonkelwijnen Feestpakket is een ideale gelegenheid om te ontdekken wat deze wijnbouwer uit Robertson, tevens leverancier van Nelson Mandela en Barack Obama tijdens hun presidentschap, te bieden heeft! De "Méthode Cap Classique" is de traditionele manier om mooie schuimwijnen te maken, namelijk zoals in de Champagne-streek, met een tweede gisting op fles.

De inhoud van dit pakket is:

2 flessen Graham Beck MCC Brut

Deze assemblage combineert de elegantie van Chardonnay met de intensiteit van Pinot Noir. Droge en zeer volle Cap Classique.

De wijn krijgt 88 punten of 4 sterren van Platter's.

Prachtig als aperitief. Krachtig genoeg om bvb ook kreeft of een zeevruchtenschotel als maaltijd te vergezellen. Ook bij vis met een botersaus is dit een mogelijke begeleiding.

2 flessen Graham Beck MCC Brut Rosé

Door de schilweking van de rode Pinot Noir druiven krijgt deze assemblage een unieke zilverroze kleur. Frisse en fruitige wijn met genoeg aciditeit, prachtig in het glas.

De wijn krijgt een mooie score van 88 punten of 4 sterren van Platter's.

Ideaal als aperitief of bij een tapasschotel met fijne hapjes. Heeft ook een vrouwelijk kantje door de fijne, zilverroze kleur. Kan ook als frisse afsluiter bij een dessert geserveerd worden.

2 flessen Graham Beck MCC Blanc de Blancs 2017

Deze Blanc de Blancs, millesime 2017, is het paradepaardje van het wijnhuis uit Robertson. De wijn is enkel gemaakt op basis van Chardonnay. Hij is daardoor bijzonder elegant en verfijnd in de neus en de mond. De Graham Beck MCC Blanc de Blancs krijgt maar liefst 94 punten van Platter’s en is een perfect alternatief voor de mooiste Champagne.

Prachtig als aperitief met fijne hapjes. Deze volle MCC kan ook lauwe kreeft, een gebakken zeetong of een visgerecht met een room- of een botersausje vergezellen.

 

 

127,60

 / PAKKET

- +
Platters

De Graham Beck MCC Brut Rosé wordt gemaakt met de zelfde druiven en volgens de zelfde manier als Champagne, namelijk een tweede gisting op fles. De wijn krijgt een mooie score van 88 punten of 4 sterren van Platter's.

66% Pinot Noir & 34% Chardonnay

Intens roze kleur met zilveren accenten en expressieve belletjes

Droge, frisse en fruitige schuimwijn, prachtig in het glas

Ideaal als aperitief of bij een tapasschotel met fijne hapjes. Heeft ook een vrouwelijk kantje door de fijne, zilverroze kleur. Kan ook als frisse afsluiter van een maaltijd bij het dessert geserveerd worden.

18,50

 / fles

- +
Platters

De Graham Beck MCC Brut wordt gemaakt met dezelfde druiven en volgens dezelfde manier als Champagne, namelijk een tweede gisting op fles. Deze assemblage combineert de elegantie van Chardonnay met de intensiteit van Pinot Noir. Het is een droge en volle Cap Classique. De wijn krijgt 88 punten of 4 sterren van de Platter's Wine Guide, de referentie voor Zuid-Afrikaanse wijnen.

Foodpairing

De Graham Beck MCC Brut is prachtig als aperitief. De wijn is krachtig genoeg om bvb ook kreeft of een zeevruchtenschotel als maaltijd te vergezellen. Ook bij vis met een botersaus is dit zeker een mogelijke begeleiding.

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt. Na persing en voorklaring worden de sappen van de beide druiven afzonderlijk vergist. Nadien volgt een assemblage, eventueel met toevoeging van reservewijn. De flessen blijven 15 tot 18 maanden op latten voor de definitieve botteling.

Goed om te weten

We beschikken over een ruim assortiment van Zuid-Afrikaanse wijnen uit verschillende kleine en grote domeinen, zoals deze Cap Classique van het domein Graham Beck uit Robertson. Voor de verzending in België rekenen we geen kosten vanaf een aankoop van 80€. U kan bovendien per fles bestellen, zonder minimum. Het is een ideale manier om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen.

18,50

 / fles

- +
 • Filters verwijderen
 • Productcategorie

 • Type wijn

 • Food Pairing

 • Mondgevoel

 • Druif

Bent u 18 jaar of ouder?

De op deze website aangeboden alcohol wordt niet verkocht aan minderjarigen.