Vanaf vrijdag 29 maart tot en met woensdag 17 april trekken we zuidwaarts.

We sluiten dus even de virtuele deuren van onze webshop & hervatten de leveringen en afhalingen vanaf donderdag 18 april.

🥂 Noteer nu reeds onze degustatiedagen op zaterdag 4 en zondag 5 mei tussen 14 en 18 uur in 9070 Heusden, Reukenwegel 1 🥂

 • Filters verwijderen
 • Productcategorie

 • Type wijn

 • Food Pairing

 • Mondgevoel

 • Druif

Nieuw
Platters

Le Riche
Chardonnay 2021

De druiven voor deze wijn komen van Polkadraai en Firgrove, in Stellenbosch. De Le Riche Chardonnay is de enige witte wijn van het domein. De productie is zeer beperkt. De wijn is bijzonder fris en puur door de beperkte houttoets. Hij krijgt een prachtige score van 93 punten of 4,5 sterren van de Platter’s Wine Guide.

Wijn & Gerecht

De Le Riche Chardonnay past perfect bij gastronomische warme bereidingen van vis en zeevruchten met een boter- of roomsaus. Hij past ook zeer goed bij gevogelte  of wit vlees met een zachte saus.

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. De trossen worden in hun geheel geperst en gisten met natuurlijke fermenten. De gisting, opvoeding en malolactische omzetting gebeuren in Franse eiken vaten (25% nieuw) en kleipotten. Na de gisting blijft de wijn gedurende 11 maanden op de gistcellen voor de definitieve botteling.

Een leuk weetje...

Stellenbosch, gelegen in de Westkaap van Zuid-Afrika, is een stad die ongeveer 50 kilometer ten oosten van Kaapstad ligt. Het bevindt zich langs de oevers van de Eerste Rivier aan de voet van de Stellenbosch Mountain. De stad staat bekend als de “City of Oaks” (Eikestad in het Afrikaans en Nederlands) vanwege de vele eikenbomen die door de oprichter, Simon van der Stel, werden geplant om de straten en landgoederen te sieren. Naast zijn natuurlijke schoonheid herbergt Stellenbosch ook de Stellenbosch Universiteit en het moderne wetenschapspark Technopark

23,70

 / fles

- +
Nieuw
Platters

De Rietvallei Classic Chardonnay is een herinnering aan de eerste wijn geproduceerd op het domein: een Chardonnay in 1987. De wijn heeft aroma’s van appelsien en exotische vruchten en een lichte houttoets. De wijn krijgt 4 sterren of 89 punten van de Platter’s Wine Guide.

Wijn & Gerecht

De Rietvallei Classic Chardonnay past door zijn volheid perfect bij warme vis in een romige saus en bij gevogelte en wit vlees. We denken aan een kalkoen archiduc met een romige saus met paddestoelen.

Vinificatie

De druiven worden machinaal geoogst bij een optimale rijpheid tussen 2 en 10 uur ‘s morgens. Enkel het vrijgekomen sap wordt gebruikt na enkele dagen bezinken. De gisting gebeurt in roestvrijstalen tanks op 15°C en in Franse eiken vaten van tweede vulling. Na de gisting worden beide componenten 6 maanden op de gistcellen gelaten voor de uiteindelijke assemblage en botteling.

Goed om te weten

Nieuwe wijnen proeven? U kan per fles bestellen, zonder minimum. Het is een ideale manier om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen.

Gelegen in de schilderachtige Breede River Valley van Zuid-Afrika, is Robertson een charmant stadje bekend om zijn bloeiende wijnindustrie en adembenemende berglandschappen. Bezoekers worden verwelkomd met warme gastvrijheid terwijl ze genieten van wijnproeverijen, outdoor avonturen en culturele ervaringen die de rijke geschiedenis van de regio belichten.

10,50

 / fles

- +
Nieuw
Platters

De Banghoek Valley, de Bange Hoek ooit  bevolkt door olifanten, tijgers, luipaarden en buffels, ligt dicht bij Stellenbosch. De Delaire Graff Banghoek Reserve Chardonnay uit de “Premium Range” van het befaamde wijnhuis heeft een rijke gelagerde neus met exotisch en gedroogd fruit. De mond is vol en filmend. Fijne zuren zorgen voor evenwicht. 90 punten van de Platter’s Wine Guide.

Wijn & Gerecht

De Delaire Graff Banghoek Reserve Chardonnay is ideaal bij warme vis, gevogelte en wit vlees. De lactische en houten toetsen maken deze wijn geschikt om vis in een romige saus of in een botersaus te begeleiden. De intensiteit maakt hem tevens zeer geschikt bij gevogelte of wit vlees met een zachte saus.

Vinificatie

De druiven worden in de vroege uurtjes met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd. De druiven gisten in hun geheel gedurende 14 dagen in vaten. De opvoeding gebeurt in Franse eiken vaten van 225l, waarvan 40% nieuwe vaten, zonder malolactische omzetting of bâtonnage.

Meer over Banghoek

Banghoek, gelegen in de West-Kaap van Zuid-Afrika, is een schilderachtige vallei bekend om zijn prachtige landschappen en uitstekende wijnen. Omringd door majestueuze bergen, biedt Banghoek een idyllische setting voor wijnproeverijen, wandelingen en ontspanning te midden van de natuurlijke schoonheid. Met bekroonde wijnhuizen en panoramische uitzichten is Banghoek een must-visit bestemming voor liefhebbers van natuur en wijn.

22,90

 / fles

- +
Nieuw
Platters

We selecteren 3 mooie wijnen uit ons assortiment voor dit Chardonnay Ontdekkingspakket. Chardonnay, een witte druivensoort, heeft zich wereldwijd gevestigd. Het pakket bestaat uit 3 flessen: de toegankelijke Warwick, de elegante Southend van Newton Johnson en de volle Meerlust. De wijnen krijgen prachtige punten in de Platter's Wine Guide.

Warwick The First Lady Chardonnay

Newton Johnson Southend Chardonnay

Meerlust Chardonnay

Oorspronkelijk afkomstig uit de Bourgogne-regio in Frankrijk, heeft de chardonnay-druif zich met succes verspreid over de hele wereld, gedijend in verschillende klimaten en bodemsoorten. Deze aanpassingskracht heeft geleid tot diverse expressies van de druif, waardoor wijnmakers de vrijheid hebben om een breed scala aan stijlen te creëren.

De kenmerkende smaken van Chardonnay omvatten toetsen perzik, citrus en zelfs exotisch fruit. Het gebruik van eikenhout, al dan niet in combinatie met malolactische gisting, voegt extra lagen van complexiteit toe, resulterend in wijnen met verschillende texturen en smaakprofielen.

Chardonnay heeft zich niet alleen als een populaire wijn gevestigd, maar ook als een ideale metgezel bij diverse gerechten. De frisse stijlen gaan goed samen met lichte visgerechten en salades, terwijl de vollere, eikenhoutgerijpte varianten een uitstekende aanvulling zijn op romige pasta's, gevogelte en zelfs milde kazen.

De veelzijdigheid van de druif is duidelijk in dit Chardonnay Ontdekkingspakket. Het vermogen om elegantie en complexiteit te combineren, gekoppeld aan haar aanpassingsvermogen aan verschillende terroirs, verzekert Chardonnay van haar blijvende plaats in de schijnwerpers van de internationale wijncultuur.

50,45

 / PAKKET

- +
Nieuw

De wijngaard Southend ligt naast Newton Johnson, op een schaduwrijke helling, met een tragere rijping van de druiven als gevolg. De Newton Johnson Southend Chardonnay is intens in neus en smaak met uitgesproken aroma’s van exotische vruchten aangevuld met mineraliteit. De mond is vol en filmend met mooie zuren.

Wijn & Gerecht

De Newton Johnson Southend Chardonnay is perfect bij fijne bereidingen van vis, gegrild of in de oven met een zachte saus.

Vinificatie

De ranken groeien op een Zuidelijke helling tussen 210 en 300m hoogte op een ondergrond van graniet op 8km van de oceaan. De druiven worden met de hand geplukt, gekoeld en gesorteerd. De hele trossen worden geperst. Het beste sap, 40% van het totaal, gaat rechtstreeks naar eiken vaten voor de spontane fermentatie. De wijn rijpt 11 maanden in Franse eiken vaten (500l en 225l) waarvan 9% nieuwe vaten. Na de assemblage blijft de wijn nog 5 maanden rusten in inox.

We hebben zelf alle Zuid-Afrikaanse wijnen geproefd die we aanbieden. We schrijven ook een gedetailleerde degustatiefiche met informatie over de wijn en de vinificatie en geven indicaties en tips over de combinatie van wijn en gerecht. De verzending is gratis in België vanaf 125€ en u kan bestellen per fles. Ideaal om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te ontdekken.

17,60

 / fles

- +
Nieuw

Too Much Truth is een project van de Vlaamse wijnmaker Sebastian Vannevel. Een project van vakmanschap en liefde voor eerlijke wijnen. De Too Much Truth Chardonnay heeft een delicate fruitige neus met appel, citrus en mineraliteit. Evenwichtig in de mond. 

Wijn & Gerecht

De Too Much Truth Chardonnay past perfect bij de verfijnde gastronomische keuken met warme vis in een zachte saus.

Vinificatie

De ranken groeien op afgebroken graniet en leisteen. De druiven worden met de hand geplukt en voorzichtig geperst. Het sap gist en rijpt in Franse eiken vaten. De wijn ondergaat geen malolactische omzetting maar wel batonnage om de maand gedurende de eerste 6 maanden. De wijn rijpt 12 maanden in Franse eiken vaten voor meer complexiteit en structuur.   

Zeker goed om te weten...

De levering gebeurt gratis in België vanaf een totaal bedrag van 125€. De wijnen zijn bestelbaar per fles zonder minimum. Zo kunt u bijvoorbeeld 5 of 8 verschillende flessen kopen. Dit is de beste manier om nieuwe wijnen uit Zuid-Afrika te kopen en te proeven. We hebben zelf alle Zuid-Afrikaanse wijnen geproefd die we aanbieden. We schrijven ook een gedetailleerde degustatiefiche met informatie over de wijn en de vinificatie. We geven indicaties en tips over de combinatie van wijn en gerecht.

19,50

 / fles

- +
Nieuw
Platters

Tanzanite is een blauwe edelsteen die enkel maar te vinden is in een perceel van 14km2 in Tanzania. Het wijndomein maakt enkel Vonkelwijnen. Melanie van der Merwe, de wijnmaker, maakt artisanale wijnen op basis van Chardonnay voor de elegantie en Pinot Noir voor de structuur. De Tanzanite MCC Brut heeft een breed pallet aan aroma’s en een perfect evenwicht.  Hij krijgt 90 punten van de Platter’s Wine Guide.

Wijn & Gerecht

De Tanzanite MCC Brut is perfect als aperitief, bij een receptie met fijne hapjes en bij koude zeevruchten of visgerechten.

Vinificatie

De ondergrond in Robertson, op 2 uur rijden van Cape Town, bestaat uit kalk, zoals in de Champagne. De druiven worden met de hand geplukt en in hele trossen geperst. De gisting gebeurt met, speciaal voor Melanie ingevoerde, Franse gisten. De gisting duurt 8-10 dagen en alle druiven ondergaan de malolactische omzetting. De wijn wordt gemengd en gist terug in de fles gedurende 36 maanden. 

Goed om te weten...

U krijgt de levering van Zuid-Afrikaanse wijnen of gins gratis bij u thuis of op een ander adres in België vanaf 125€. U kan de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per karton. Perfect om nieuwe wijnen te ontdekken.

16,60

 / fles

- +
Nieuw
Platters

Het domein Vergelegen werd in 1700 gegeven aan de gouverneur van de Kaap. Vergelegen heeft ontzettend mooie tuinen en een museum waarin de geschiedenis van de slavernij verteld wordt. Het ligt in Somerset West, op 30 minuten rijden van Kaapstad. De Vergelegen Reserve Chardonnay is het paradepaardje van het domein: vol en romig met fijne frisheid. Er worden maar 9000 flessen gemaakt. Deze topwijn krijgt 94 punten van de Platter’s Wine Guide

Wijn & Gerecht

De Vergelegen Reserve Chardonnay is perfect met warme vis met een smaakvolle saus, fijne bereidingen van gevogelte of wit vlees.  

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt. De trossen worden volledig geperst zonder maceratie. Het sap wordt licht geklaard en gist in Franse eiken vaten (30% nieuw, 70% 2de en 3de vulling) op natuurlijke wijze. Na 15 dagen gisten ondergaat enkel 1/3 van de 50 vaten de malolactische omzetting voor meer frisheid. De wijn blijft nadien 8 maanden op de uitgewerkte gistcellen rusten.

Goed om te weten...

U krijgt de levering van Zuid-Afrikaanse wijnen gratis bij u thuis of op een ander adres in België vanaf 125€. U kan de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per karton. Het is de ideale manier om nieuwe wijnen te ontdekken.

18,70

 / fles

- +
Platters

Het domein Vergelegen werd in 1700 gegeven aan de gouverneur van de Kaap. Het domein heeft ontzettend mooie tuinen en een museum waarin de geschiedenis van de slavernij verteld wordt. Het ligt in Somerset West, op 30 minuten rijden van Kaapstad. De Vergelegen Chardonnay wordt volledig gemaakt met de eigen druiven van het domein. Hij is vol en romig, de zachte aciditeit houdt hem mooi in evenwicht. De wijn krijgt 86 punten of 4 sterren van de Platter's Wine Guide. 

Wijn & Gerecht

De wijn zal perfect passen bij romige pastagerechten, zoals orechiette met kip in een roomsaus. De Vergelegen Chardonnay is ook zeer lekker bij vis op de grill of meunière met een botersaus.

Vinificatie

De druiven uit verschillende percelen in Stellenbosch worden in hun geheel geperst zonder maceratie. Het sap wordt lichtjes geklaard en gist in Franse eiken vaten waarvan 20% nieuwe vaten. De wijn blijft na de gisting nog 8 maanden rusten op de uitgewerkte gistcellen.

Goed om te weten

We hebben zelf alle Zuid-Afrikaanse wijnen geproefd die we aanbieden en schrijven ook een gedetailleerde degustatiefiche met informatie over de wijn en de vinificatie. We geven indicaties en tips over de combinatie van wijn en gerecht. De verzending is gratis in België vanaf 125€ en u kan bestellen per fles. Ideaal om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te ontdekken.

11,80

 / fles

- +
Platters

De Creation Chardonnay is een heel toegankelijke wijn die iedereen zal bekoren. De wijn heeft een breed pallet aan aroma’s van rijp fruit en een zeer aangename, romige structuur. Hij heeft body en een zeer zachte houtlagering. De wijn krijgt 90 punten van de Platter’s Wine Guide

Wijn & Gerecht

De wijn is een all-rounder; hij is perfect als gezelschapswijn. De Creation Chardonnay past zeer goed bij  tapas en hapjes en bij pure gegrilde vis- en gevoglteschotels zonder een te zware saus. 

Vinificatie

De druiven komen van verschillende wijngaarden tussen 7 en 17 jaar oud op een ondergrond van schist en klei. Ze worden met de hand geoogst en gisten in Franse eiken vaten (10% nieuw, 90% 2de en 3de vulling). De wijn blijft nadien 10 maanden op de lies, of uitgewerkte gistcellen, voor de malolactische omzetting.

We beschikken over een ruim assortiment van Zuid-Afrikaanse wijnen uit verschillende kleine en grote domeinen. Creation is trouwens een van de mooiste domeinen van Zuid-Afrika.

U krijgt de levering van Zuid-Afrikaanse wijnen gratis bij u thuis of op een ander adres in België vanaf 125€. U kan de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per karton. Perfect om nieuwe wijnen te ontdekken.

15,70

 / fles

- +
 • Filters verwijderen
 • Productcategorie

 • Type wijn

 • Food Pairing

 • Mondgevoel

 • Druif

Bent u 18 jaar of ouder?

De op deze website aangeboden alcohol wordt niet verkocht aan minderjarigen.