Vanaf vrijdag 29 maart tot en met woensdag 17 april trekken we zuidwaarts.

We sluiten dus even de virtuele deuren van onze webshop & hervatten de leveringen en afhalingen vanaf donderdag 18 april.

🥂 Noteer nu reeds onze degustatiedagen op zaterdag 4 en zondag 5 mei tussen 14 en 18 uur in 9070 Heusden, Reukenwegel 1 🥂

 • Filters verwijderen
 • Productcategorie

 • Type wijn

 • Food Pairing

 • Mondgevoel

 • Druif

Nieuw
Platters

Tanzanite
MCC Brut

Tanzanite is een blauwe edelsteen die enkel maar te vinden is in een perceel van 14km2 in Tanzania. Het wijndomein maakt enkel Vonkelwijnen. Melanie van der Merwe, de wijnmaker, maakt artisanale wijnen op basis van Chardonnay voor de elegantie en Pinot Noir voor de structuur. De Tanzanite MCC Brut heeft een breed pallet aan aroma’s en een perfect evenwicht.  Hij krijgt 90 punten van de Platter’s Wine Guide.

Wijn & Gerecht

De Tanzanite MCC Brut is perfect als aperitief, bij een receptie met fijne hapjes en bij koude zeevruchten of visgerechten.

Vinificatie

De ondergrond in Robertson, op 2 uur rijden van Cape Town, bestaat uit kalk, zoals in de Champagne. De druiven worden met de hand geplukt en in hele trossen geperst. De gisting gebeurt met, speciaal voor Melanie ingevoerde, Franse gisten. De gisting duurt 8-10 dagen en alle druiven ondergaan de malolactische omzetting. De wijn wordt gemengd en gist terug in de fles gedurende 36 maanden. 

Goed om te weten...

U krijgt de levering van Zuid-Afrikaanse wijnen of gins gratis bij u thuis of op een ander adres in België vanaf 125€. U kan de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per karton. Perfect om nieuwe wijnen te ontdekken.

16,60

 / fles

- +
Platters

Creation is uitgeroepen tot één van de mooiste wijndomeinen van de wereld. Hun Creation Pinot Noir is eerder fris en fruitig dan krachtig en vol. De wijn is licht intens met rood fruit in de neus en een fijne, aangename structuur. We raden aan om de wijn licht gekoeld te drinken. De wijn krijgt 92 punten of 4,5 sterren van de Platter's Wine Guide

Wijn & Gerecht

De wijn is ideaal bij gevogelte en witte vleessoorten. We zien de Creation Pinot Noir zeer goed passen bij een varkenshaasje met een zachte saus of saltimbocca, kalfslapjes met salie en mozzarella. De wijn zal ook mooi harmonieren bij een kaasschotel met zachte kazen.

Vinificatie

De wijngaard ligt op een bodem van  afgebroken schiste met daaronder een kleilaag. De druiven worden met de hand geoogst. 20% van de trossen gisten in hun geheel. De gisting gebeurt spontaan in roestvrijstalen kuipen. De wijn rijpt gedurende 10 maanden in Franse eiken vaten (10% nieuw, 90% 2de en 3de vulling).

U krijgt de levering van Zuid-Afrikaanse wijnen gratis bij u thuis of op een ander adres in België vanaf 125€. U kan de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per karton. Perfect om nieuwe wijnen te ontdekken.

De degustatiefiche van de wijn bevat heel wat nuttige informatie. We hebben alle wijnen persoonlijk geproefd en geven, naast de kenmerken, een advies over de foodpairing.

15,70

 / fles

- +

Pinot Noir is de typische druif van de Bourgognestreek. Het klimaat in Elgin is ideaal voor de teelt van deze druif. De Vrede en Lust Pinot Noir is licht intens van kleur, met aroma’s van rood en zwart fruit en lichte bostoetsen. Hij is eerder elegant dan krachtig. We raden aan om de wijn 1 uur op voorhand te karaferen en licht gekoeld te drinken.

Wijn & Gerecht

Deze Vrede en Lust Pinot Noir past heel goed bij fijne bereidingen van gevogelte zoals parelhoen of fazant met een champignonroomsaus. Deze Pinot Noir is ook een alternatief voor witte wijn bij krachtige warme visgerechten zoals een kabeljauw met mosterdsaus.

Vinificatie

De druiven worden zorgvuldig gesorteerd en gisten in inox kuipen. De most wordt regelmatig heel zacht overgepompt en uiteindelijk geperst. De wijn rust gedurende 9 maanden op oude Franse eiken vaten.

Goed om te weten

De levering gebeurt gratis in België vanaf een totaal bedrag van 125€. De wijnen zijn bestelbaar per fles zonder minimum. Zo kunt u bijvoorbeeld 5 of 8 verschillende flessen kopen. Dit is de beste manier om nieuwe wijnen uit Zuid-Afrika te kopen en te proeven. De degustatiefiche van de wijn bevat heel wat nuttige informatie. We hebben alle wijnen persoonlijk geproefd en geven, naast de kenmerken, een advies over de foodpairing.

18,80

 / fles

- +
Platters

De Shannon Vineyards RocknRolla Pinot Noir 2020 komt van de oudste wijngaard van het domein, aangeplant in 2000. De wijnmaker, Gordon Newton-Johnson, wil de essentie van de druiven behouden. De wijn is zeer elegant, met een breed pallet aan aroma’s. De tannines zijn mooi in evenwicht door de aanwezige frisheid. 93 punten van Platter’s

 Foodpairing

Deze mooie en fijne wijn vraagt een elegante en smaakvolle bereiding van wit vlees of gevogelte. We proefden hem met een sappig varkensgebraad met truffel en een zalf van wortelen en peterselie.

Vinificatie

De druiven voor de Shannon Vineyards RocknRolla Pinot Noir 2020 worden gekoeld tot 3°C, gesorteerd en ontritst. Ze macereren gedurende 3 tot 6 dagen tegen 8°C. De trage gisting gebeurt met natuurlijke gisten tussen 26 en 30°C. De wijn rust 12 maanden op Franse eiken vaten van 228 liter, medium toasted, 50% eerste en 50% tweede vulling. De malolactische omzetting gebeurt in de vaten.

Goed om te weten

We hebben zelf alle Zuid-Afrikaanse wijnen geproefd die we aanbieden. We schrijven ook een gedetailleerde degustatiefiche met informatie over de wijn en de vinificatie. We geven indicaties en tips over de combinatie van wijn en gerecht. De verzending is gratis in België vanaf 125€ en u kan bestellen per fles. Ideaal om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te ontdekken.

39,00

 / fles

- +
Platters

De Kruger Pearly Gates Pinot Noir 2020 is het gevolg van een mooie vriendschap tussen JHN Hanekom en Johan Kruger. Het resultaat is een elegante, fijne wijn, met de typische aardse toetsen van de Upper Hemel & Aarde Valley. Deze mooie wijn krijgt een topscore van 94 punten of bijna 5 sterren van Platter’s.  

Foodpairing

Deze wijn past perfect bij gevogelte en pluimwild zoals fazant en patrijs. De Kruger Pearly Gates Pinot Noir 2020 is ook een aanrader bij wit vlees met een zachte saus of een kaasschotel.

Vinificatie

De druivenranken op de Pearly Gates Farm werden in 2005 geplant op ondergronden van klei en graniet. De druiven worden met de hand geplukt en rusten ongeveer 5 dagen in de kuip vooraleer de fermentatie op natuurlijke manier begint. De gisting duurt minimum 20 dagen. Na een heel zachte persing wordt de wijn natuurlijk geklaard. Nadien rust hij 11 maanden op eiken vaten, waarvan 10% nieuwe vaten. De wijn ondergaat een natuurlijke malolactische omzetting op vat.

Een tip

Voor de verzending in België rekenen we geen kosten vanaf een aankoop van 125€. U kan bovendien per fles bestellen, zonder minimum. We verzenden vanaf 1 fles. Het is een ideale manier om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen.

16,45

 / fles

- +
Platters
De Lourensford Méthode Cap Classique 2018 is enkel gemaakt met druiven geoogst in 2018. Hij werd pas definitief gebotteld in oktober 2022. Het is een fijne, elegante wijn met frisse zuren en een perfect evenwicht. Er werden slechts 4582 flessen gemaakt.  Deze mooie Vonkelwijn krijgt een prachtige score van 90 punten in de Platter's Wine Guide.

Wijn & Gerecht

Prachtig als aperitief met fijne hapjes. Deze Lourensford Méthode Cap Classique 2018 kan ook perfect passen bij een koud voorgerecht zoals een slaatje met zeevruchten, of met koude vleeswaren. We denken aan een compositie van geconfijte watermeloen met feta, rundscarpaccio met rucola of vitello tonnato.

Vinificatie

Na de gisting ondergaat de wijn een malolactische omzetting en blijft 5 maanden in de tank op de gistcellen. De wijn krijgt zijn likeur voor de 2de gisting in de fles en blijft 51 maanden op de gistcellen in de fles voordat hij met de hand definitief gebotteld wordt.

Goed om te weten

De levering gebeurt gratis in België vanaf een totaal bedrag van 125€. De wijnen zijn bestelbaar per fles zonder minimum. Zo kunt u bijvoorbeeld 5 of 8 verschillende flessen kopen. Dit is de beste manier om nieuwe wijnen uit Zuid-Afrika te kopen en te proeven.

21,90

 / fles

- +
Platters

De Newton Johnson Family Vineyards Pinot Noir komt van de beste wijngaarden van het domein. Hij heeft een licht intense kleur en is tegelijk fijn en krachtig. De geuren en smaken komen progressief tevoorschijn in verschillende smakelijke lagen. Deze mooie wijn heeft nog veel bewaarpotentieel. De wijn krijgt 94 punten van Platter’s. Op dronk en kan zeker 8 jaar bewaren.

Foodpairing

De Newton Johnson Family Vineyards Pinot Noir past bij fijne bereidingen van wit vlees en gevogelte. We proefden hem met een varkensgebraad met truffel. We zien hem ook heel goed passen bij kalkoen met een romige saus zoals archiducsaus. Hij zal ook heel aangenaam zijn met pluimwild zoals fazant in een champagnesaus.

Vinificatie

De wijnmaker gebruikt Pinot Noir wijnstokken uit de beste terroirs van het domein. De trossen worden gedeeltelijk in hun geheel geperst voor meer structuur. De gisting gebeurt spontaan. De wijn rust gedurende 11 maanden op eiken vaten waarvan 33% nieuwe vaten. Nadien rijpt de wijn nog 6 maanden in inox tanks.

We schrijven een uitgebreide beschrijving voor elke Zuid-Afrikaanse wijn in ons assortiment. Daarin geven we onze mening over de wijn en de mogelijke combinatie tussen wijn en gerecht. U krijgt de levering van Zuid-Afrikaanse wijnen gratis bij u thuis of op een ander adres in België vanaf 125€. U kan de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per karton. Perfect om nieuwe wijnen te ontdekken

29,90

 / fles

- +
Platters

De Newton Johnson Seadragon Pinot Noir is het parade(zee)paardje van dit kleinschalige domein uit de Hemel en Aarde Valley, dicht bij Hermanus. De nabijheid van de oceaan geeft een extra dimensie aan deze wijn. Zeer elegant met een mooie diversiteit aan aroma’s en een perfecte balans tussen frisheid en tannines. Hij krijgt 93 punten van Platter’s.

Foodpairing

Deze elegante Newton Johnson Seadragon Pinot Noir vraagt delicate en verfijnde bereidingen van wit vlees of gevogelte. We hebben hem gedronken bij een varkenshaasje met een fijne picklessaus en asperges. Door de ziltigheid en mineraliteit zien we hem ook passen bij oesters en koude visgerechten als alternatief voor witte wijn.

Vinificatie

De druiven komen van de oudste wijngaard van het domein. Ze worden behandeld met de minste menselijke interventie. Na de gisting rijpt de wijn gedurende 11 maanden in Franse eiken vaten.

Goed om te weten

U krijgt de levering van Zuid-Afrikaanse wijnen gratis bij u thuis of op een ander adres in België vanaf 125€. U kan de wijnen kopen per fles en niet noodzakelijk per karton. Perfect om nieuwe wijnen te ontdekken. De degustatiefiche  bevat interessante informatie over de wijn, de vinificatie en onze proefnotities. We geven ook richtlijnen voor de foodpairing.

39,20

 / fles

2 op voorraad

- +
Platters

De Pinot Noir druif heeft in Walker Bay een perfecte terroir gevonden. De nabijheid van de oceaan zorgt voor gematigde temperaturen en afkoeling tijdens de nacht. De trage rijping van de druiven geeft zeer elegante wijnen. De Newton Johnson Walker Bay Pinot Noir is mooi gelagerd, voldoende fruitig en complex. De structuur is zeer zacht met een fijne frisheid en soepele tannines. De wijn krijgt 92 punten van Platter’s.

Foodpairing

Deze elegante wijn past bij fijne bereidingen van wit vlees en gevogelte, zoals Mechelse koekoek met een hazelnootkorst, gelakte eendeborst of een kalfsfilet in bladerdeeg met champignons. De Newton Johnson Walker Bay Pinot Noir past ook zeer mooi bij rood vlees, puur gegrild of met een lichte saus. We zien hem ook goed passen bij een kaasschotel met lichte kazen.

Vinificatie

De wijnmaker gebruikt jongere wijnstokken uit lager gelegen wijngaarden. De wijn rust op eiken vaten waarvan 4% nieuwe vaten.   

We rekenen geen kosten voor de levering van Kaapse wijnen in België vanaf een aankoop van 125€. U kan bovendien per fles bestellen, zonder minimum. Het laat u toe om verschillende nieuwe wijnen te proeven zonder een volledig karton te moeten bestellen. Het is een ideale manier om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen.

22,00

 / fles

- +
Platters

Pinot Noir is de typische druif van de Bourgognestreek, een koel klimaat. De druif heeft in Zuid-Afrika een geschikte terroir gevonden in de regio van Elgin, eveneens een koel klimaat. De Shannon Vineyards Pinot Noir Rockview Ridge krijgt 92 punten van Platter's. Het is een elegante, licht intense wijn met fijne aroma's en een  evenwichtige structuur. Perfect op dronk. Te bewaren tot 2026.

Foodpairing

De Shannon Vineyards Pinot Noir Rockview Ridge past bij gastronomische bereidingen van gevogelte en wit vlees met een diversiteit aan delicate texturen en smaken. We zien hem ook goed passen bij varkenshaasje.

Vinificatie

De trossen worden gekoeld tot 3°C, ontrist en met de hand gesorteerd. De koele maceratie volgt gedurende 3 tot 6 dagen. De gisting wordt gedeeltelijk gecontroleerd tussen 26 en 30°C. De malolactische omzetting en de rijping gebeuren in eiken vaten (medium toasted, 20% nieuw, 40% 1 jaar oud, 40% 2 jaar oud) gedurende 12 maanden.    

Goed om weten

Voor de verzending in België rekenen we geen kosten vanaf een aankoop van 125€. U kan ook per fles bestellen, zonder minimum. Het is een ideale manier om nieuwe Zuid-Afrikaanse wijnen te kopen. We schrijven een uitgebreide recensie voor elke Zuid-Afrikaanse wijn in ons assortiment. Daarin schrijven we onze mening over de wijn en de mogelijke combinatie tussen wijn en gerecht.

24,70

 / fles

- +
 • Filters verwijderen
 • Productcategorie

 • Type wijn

 • Food Pairing

 • Mondgevoel

 • Druif

Bent u 18 jaar of ouder?

De op deze website aangeboden alcohol wordt niet verkocht aan minderjarigen.